Destinacije otvorene za putovanja.

 

DESTINACIJE NA KOJE U OVOM TRENUTKU MOŽETE DA PUTUJETE

LISTA AŽURIRANA NA DAN 30.11.2020.

 

[klikom na naziv svake destinacije otvara se njen opis ili pretraga hotela]

 

INDIJSKI OKEAN

 

Potreban negativan PCR test ne stariji od 96h. Putnici su podvrgnuti "medical screening"-u na dolasku, moraju imati hotelski vaučer, kao i popunjen online Traveller Health Declaration Form za odlazak i povratak unutar 24h od vremena sletanja-poletanja.

 

Nije potreban negativan PCR test. U slučaju potrebe mogu se raditi nasumično testiranje putnika po sletanju.

 

 

ORIJENT

 

Potreban negativan PCR test ne stariji od 96h, putno osiguranje sa Covid-19 i popunjeni Health Declaration Form + Quarantine form.

 

Potreban negativan PCR test ne stariji od 72h u štampnoj verziji, kao i Public Health Declaration Form koju putnik treba da popuni I preda prilikom dolaska u Egipat, putno osiguranje koje pokriva Covid-19 i vaučer za putovanje.

 

EVROPA

 

Dozvoljen ulaz bez testa. Moguće nasumično testiranje putnika. Dobro je znati da su maske obavezne u javnim prostorima.

 

Potreban negativan PCR test ne stariji od 72h (za decu do 6 g. nije obavezno); obavezna online prijava CyprusFlightPass i odštampan dokument prilikom čekiranja na let; po sletanju moguć nasumični test (uz samoizolaciju do 24h), medical screening, obavezno putno osiguranje Covid-19.

 

Srbija je stavljena na listu zemalja čiji građani mogu da uđu uz negativan PCR test. 

 

 

KARIBI I SREDNJA AMERIKA

 

Nije potreban PCR test. Po dolasku na aerodromu 3-10% putnika će biti podvrgnuto brzom testu uz obavezno merenje temperature. Putnici sa simptomima ili pozivitnim rezultatom će biti izolovani na autorizavanim lokacijama; obavezno popuniti Traveler Health Affidavid; putno osiguranje (za putnike koji dolaze do 31.12.2020. Vlada D. Republike obezbeđuje besplatno medicinsko osiguranje).

 

Otvoren je samo aerodrom u Varaderu (Safe Tourist Coridor). Svim putnicima će po dolasku biti merena temperature i urađen besplatan PCR test (pozitivni putnici će biti hospitalizovani); takođe je potrebno imati popunjen "Declaration de Sanidad del Viajero", i putno osiguranje sa uključenim Covid-19, ili kupiti po dolasku po ceni od cca 30 usd. 

 

Potreban negativan PCR ne stariji od 72h obavezan za sve starije od 14 godina (putnici koji nemaju test, rade test na licu mesta o vlastitom trošku - 75 usd i uz karantin 1 dan), popunjen Health Assesstment Form unutar 72h do 12 h pre polaska (i pokazan prilikom čekiranja); test je obavezan za sve osobe starije od 14 godina; zdravstveno osiguranje Arube kupljeno online na edcardaruba.aw (premija zavisi od dužine boravka i godina putnika, uz max pokrivenost 75000 usd); putnici su predmet medical screening-a.

 

Dozvoljeno ulazak uz potvrdu turističke rezervacije; putnici su predmet medical screening-a, a po potrebi je moguć i karantin.

 

Dozvoljen ulazak uz popunjen "Completed Cuestionario de Identificacion" koji se prikazuje na dolasku.

 

Potreban negativan PCR test do 5 dana starosti; putnici moraju dobiti "TCI Assured" sertifikat na ovlašćenom portalu; obavezno zdravstveno osguranje i popunjen zdravstveni upitnik; medical screening na dolasku. 

 

AFRIKA

 

Potreban negativan PCR test ne stariji od 72h; po dolasku putnici su predmet skrininga bilo kakvog simptoma gripa, a u slučaju simptoma obavezan je PCR test o trošku putnika (u slučaju pozitivnog rezultata sledi karantin od 10 dana). Putnici moraju da instaliraju Covid Alert South Africa mobile app.

 

Potreban negativan PCR ne stariji od 96h; popunjen online Travelers Health Surveillance Form predviđenom portalu; po dolasku putnici ne smeju imati temperaturu iznad 37.5, učestao kašalj, poteškoće u disanju ili bilo koji drugi simptom nalik gripu; takođe moraju biti na listi zemalja za koji nije određen karantin (lista se aktulizuje, Srbija je na listi bez karantina). Važi policijski cas od 23-4h.

 

AMERIKA

 

Dozvoljen ulaz, osim u slučaju boravka ili traznita kroz određene zemlje (EU, Kina, Brazil, UK, Iran).

 

 

Za izradu potpuno personalizovane ponude za svaku od dostupnih destinacija kontaktiratej vašeg ličnog Travel House savetnika ili nam pišite u formi e-mail upita: 

 

POŠALJITE UPIT

 

 

 

 

 

 

 

 

x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...