Letovanje na Santoriniju

Letovanje na Santoriniju

U potrazi ste za romantičnom destinacijom? Otputujte sa nama na Santorini, grčko ostrvo koje s pravom zovu rajem za zaljubljene i koje svake godine svojim nestvarnim lepotama privlači pripadnike svetskog džet seta. Ovaj dragoceni dragulj Egejskog mora u stvari je grupa ostrva koja se sastoji od Thire, Tirasije, Aspronisija, Palee i Nea Kameni. Ova ostrva, nastala su kao rezultat intezivne vulkanske aktivnosti koja je zauvek izmenila izgled mediteranske obale po čemu je danas i prepoznatljiva.

Uživajte u pogledu na kristalno more, boravku u luksuznim hotelima koji su smešteni na samim liticama i pogledu od kojeg zastaje dah. I nemojte se začuditi ukoliko se u ovo ostrvo zaljubite na prvi pogled, mnogima je ovo ostrvo na letovanju poslužilo kao inspiracija za venčanje iz snova. U prilog ovoj informaciji dovoljno govori i to što je Santorini ubedljivo najtraženija honeymoon destinacija u Grčkoj a i u svetu.

Tira predstavlja najveće ostrvo koje je u sastavu brda Kaldera koje je nakon erupcije dobilo oblik polumeseca i koje se smatra čudom prirode. Na krajnjem severu ovog ostrva se nalazi grad Oia, gde se nalazi najveći broj barova, restorana, koji su napravljeni na stenovitim rtovima i sa kojih se pruža fenomenalni panoramski pogled. Uživajte u letovanju iz snova koje će upotpuniti najlepši zalasci sunca koji ovde predstavljaju poseban doživljaj.

Puderasto bele plaže koje su karakteristične za ostali deo Grčke retko gde ćete naći na Santoriniju jer zahvaljujući vulkanskoj erupciji, i stenama, mnoge su na ovom ostrvu "obojene". Crveni, beli i čak crni pesak krasi neke od najlepših plaža. U blizini Akrotirija, nalazi se Crvena plaža kojoj možete pristupiti brodom i koja se ubraja u najpopularnije na Santoriniju. S obzirom na stene i bogat morski život, idealna je za istraživanje morskog sveta.  Ništa manje poznata je i Perisa koja se nalazi u blizini grada Tira i koju krasi crna boja peska. Ovde je posebna atrakcija je stena Mesa Vouno koja se izdiže iz mora i koja je prema rečima mnogih posebno poznata jer sija u mraku.

Niste letovali na Santoriniju ukoliko niste probali neka od njihovih najboljih vina. Pasionirani ljubitelji ne bi trebalo tokom putovanja da propuste posetu Vinskom muzeju koji je izgrađen unutar stene, osam metara ispod zemlje u tzv lavirintu koji se prostire na 300 metara. Poseta ovom muzeju koji predstavlja nasleđe porodice Koutsoyannopoulos je doživljaj za sebe tokom koje ćete imati priliku da okusite neka od najboljih vina. Nećete pogrešiti ako kao uspomenu sa Santorinija ponesete vino “Vinsanto” koje se našlo na vrhu liste najboljih grčkih vina.  Iskoristite popuste za rani buking i krenite sa nama na Santorini! Za više informacija, kontaktirajte sa našim ekspertima za individualna putovanja koji su vam uvek na raspolaganju.

POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU ZA OVU DESTINACIJU

Zašto nam se sviđa:

 

  • Razmišljamo kako zauvek da ostanemo ovde
  • Odmaramo na "obojenim" plažama
  • Degustiramo najbolja vina
  • Posmatramo zalazak sunca 
  • Uživamo u pogledu na plavo bele kuće

Šta treba znati:

 

  • Za Santorini ćete često čuti da je ostrvo koje ima "više crkava nego kuća i više vina nego vode"
  • Ukoliko niste ljubitelji rent a cara, značiće vam informacija da na ostrvu ima ukupno 39 taksi vozila
  • Lepote ovog ostrva ćete najbolje doživeti sa mora, zato bukirajte mini krstarenje i otkrijte mnoge skrivene plaže

Izdvajamo iz ponude:

 

NOV HOTEL Kirini Suites & Spa 5*
- dizajn hotel
- smešten na uzvišenju sa kojeg se pruža prelepi pogled na Egejsko more
- raspolaže sa raskošnim wellness centrom "Kirini Spa"

 

Prva slika za destinaciju
Grcka Letovanje
Treca slika za destinaciju

Pretražite našu celokupnu ponudu

Putovanje možete direktno rezervisati online ili ga isplanirati do najsitnijih detalja, prema vašim individualnim željama, sa nekim od naših savetnika za putovanja.

Gde želite da putujete?
Odrasli
- 2 +
Deca
- 0 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Pretraga

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...