Letovanje na Kritu

Letovanje na Kritu

Želja vam je da sledeće letovanje provedete na nekom od grčkih ostrva ali i dalje niste izabrali krajnju destinaciju? Zašto ove godine ne biste posetili Krit, najjužnije i najveće grčko ostrvo koje je zbog ubedljivo najbolje klime u Evropi omiljena destinacija mnogih svetskih putnika. Ostrvo sa izuzetnih hiljadu kilometara duge obale, brojnim zalivima u kojima se nalaze neke od najlepših peščanih plaža Sredozemnog mora s pravom se ubraja u najpopularnija grčka ostrva.
Veći gradovi ostrva su Hanja, Retimno i Agios Nikolaos koja su smeštena na severu ostrva i koji su zbog blizine obale, mirnog okruženja i velike ponude hotela najčešći izbor porodica sa decom. Za razliku od navedenih, grad Manja je pravi centar zabave  gde možete naći provod za svačiji ukus i gde žurke traju do ranih jutarnjih sati. Ljubiteljima dobrog šopinga značiće informacija da u Heraklionu, Retimnu i Agios Nikolaosu mogu naći ekskluzivne radnje svetskih dizajnera i neki od najboljih restorana. Ukoliko više volite da sa letovanja donesete autentični suvenir, predlažemo da izdvojite jedan dan za posetu okolnim selima na Kritu. Uživajte u gostoprimstvu lokalaca u čijim prodavnicama možete kupiti kožu i krzno vrhunskog kvaliteta kao i razne predmete koji su ručno rađeni od bakra, mesinga, drveta i keramike.
Ono po čemu se Krit izdvaja od drugih ostrva su duge plaže, koje se ovde prostiru i do nekoliko kilometara. Među poznatijima se ističe Elafonisi plaža koja je morem podeljena na dva dela, tako da se stiče utisak kao da su dva ostrva u pitanju i koja predstavlja zaštićenu zonu na kojoj su smeštene mnoge retke vrste biljaka i ptica. Istočna strana je najposećenija, dobro organizovana i idealna za sportove na vodi a s obzirom na njenu prostranost, vrlo lako možete naći deo gde ćete se izolovati i uživati u društvu svojih najbližih.
Kouremenos zaliv, mesto je koje najviše okuplja surfere i ljubitelje jedrenja na dasci. Jaki vetrovi i oprema za iznajmljivanje, u ovom zalivu ćete naći sve što vam je potrebno za adrenalinski užitak.
Nakon celodnevnog uživanja na plažama, istražite neke od najvećih atrakcija ovog ostrva. Među najpopularnijim se izdvaja Cretaquarium, jedan od najvećih evropskih akvarijuma koji posetiocima nudi jedinstvenu priliku da istraže mediteranski morski svet. Od ajkula do meduza, u ovom akvarijumu ćete imati prilike da vidite neke od najfascinantnijih stanovnika morskog sveta. Obilazak traje oko dva sata a posetiocima su na raspolaganju zvučni vodič na devet jezika kao i touch screen materijal na kojem se možete detaljnije informisati.
Planinska sela, slikovita naselja, mirisi narandže i jasmina, dobra zabava i bezbroj atrakcija, glavno je što ovo peto po veličini ostrvo u Mediteranu ističe od drugih grčkih dragulja. Zato krenite sa nama u istraživanje, kontaktirajte naše travel savetnike za individualna putovanja i putujte ovog leta na Krit.

POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU ZA OVU DESTINACIJU

Zašto nam se sviđa:

 

 

  • Uživamo u autentičnim specijalitetima u lokalnim grčkim tavernama
  • Ležimo na plaži i razmišljamo kako da se ne vratimo kući. Krit ima ubedljivo najbolju klimu u Evropi

  • Opuštamo se sa porodicom u Acqua plus vodenom parku
  • Zabavljamo se u najpopularnijim klubovima 

Šta treba znati:

 

  • Ukoliko na odmor krenete sa decom, značiće vam informacija da na Kritu postoje četiri akvaparka: Star Beach, Watercity, Limnopoulis kao i Crete Aquarium
  • U tavernama uvek umesto boce tražite bokal vina, tako ćete biti sigurni da ste probali domaće kritsko vino 
  • Nai je grčka reč za "da", dok ohi znači "ne". Na Kritu čak i blago podizanje obrva obično znači ne

Trenutno aktuelno:

 

Daios Cove Luxury Resort & Villas 5*+
Specijalna pogodnost: Dete do 13 godina uz pratnju dve odrasle osobe letuje besplatno

Prva slika za destinaciju
Druga slika za destinaciju
Treca slika za destinaciju

Pretražite našu celokupnu ponudu

Putovanje možete direktno rezervisati online ili ga isplanirati do najsitnijih detalja, prema vašim individualnim željama, sa nekim od naših savetnika za putovanja.

Gde želite da putujete?
Odrasli
- 2 +
Deca
- 0 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Pretraga

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...