Letovanje na Sardiniji

Letovanje na Sardiniji

Ukoliko ste mislili da odmor na egzotičnim destinacijama sa tirkizno plavim vodama i beskrajno dugim belim peščanim plažama podrazumeva da morate da odete na drugi kontinent, zaustavite se....prelepo ostrvo Italije – Sardinija, u svom srcu krije neodoljivu egzotiku. Mnogi kažu da je ovo ostrvo pandan Maldivima, dok iskusni svetski putnici koji su ga posetili, odgovorno tvrde da je po boji mora Sardinija ipak za nijansu lepša od rajskih Maldiva. Kako biste se uverili u lepote ostrva koje posebno privlači pripadnike džet seta, počnite već sada da zapisujete svoje želje i planove za sledeće letovanje.
Od beskrajno belih peščanih plaža do litica na 900m visine, obala Sardinije je duga oko 1.800km, zbog čega bi bilo najbolje da se u istraživanje ostrva uputite rent-a-carom. Krenite od Kaljarija, prestonice ostrva koji se ubraja u najstarije gradove na tlu Italije, zatim nastavite do Kosta Smeralde – glamurozne rivijere koja je poznata i kao „smaragdna obala“. Centar Kosta Smeralde predstavlja Porto Rotondo, naselje i poznata marina za privatne jahte. Ušuškane uvale, najlepše plaže, dizajnerski boutique hoteli i najbolji restorani ove rivijere, očarali su mnoge poznate ličnosti poput Silvija Berluskonija koji je ovde imao privatnu vilu.
Preko puta Kosta Smeralde nalazi se arhipelag La Madalena, koji se sastoji od 7 manjih ostrva koji posetioce očaravaju netaknutom prirodom. Tokom vedrih dana, sa jednog od ovih ostrva možete uživati u pogledu na obale Korzike.
 
Kada je reč o plažama, među najlepšim se ističe La Colba - okružena belim stenama koje sa tirkizno plavim morem stvaraju kontrast vredan divljenja. Ova oaza se nalazi u blizini rta Capo Testa na Sardiniji gde se nalaze neke od najluksuznijih privatnih vila i sa kojeg se pruža prelepi panoramski pogled na veličanstvenu prirodu. Ono što je posebno karakteristično za ovu plažu je čarobna igra delfina koju, ako imate sreće, možete videte u zoru ili u sumrak. La Colba je omiljena kod iskusnih ronioca kao i kod porodica sa decom.
Ali Sardinija nisu samo plaže i odmor dostojan holivudskih zvezda. Poseta farmama koje su u porodičnom vlasništvu veoma je popularna na Sardiniji, jer iz prve ruke možete upoznati način života vaših domaćina i učestvovati u pripremi čuvenih specijaliteta. Poseban specijalitet Sardinije je kockica ovčijeg sira prelivena medom čija se cena kreće oko 10 EUR zbog čega bi gurmani trebalo da posebno obrate pažnju.
 
Fascinanta kultura, misterije drevnih građevina, gradski festivali, kuhinja koja ističe svoje lokalne proizvode – da li vam je potrebno još razloga za letovanje na  Sardiniji? Za više informacija, kontaktirajte sa našim iskusnim travel ekspertima za individualna putovanja koji će vam pomoći u odabiru i pružiti dodatne savete.

 

POŠALJITE UPIT

Zašto nam se sviđa:

 

  • Šetamo Kosta Smeraldom, smaragdnom obalom, i uživamo kao filmska zvezda
  • Odmaramo na najlepšim plažama ostrva
  • Uživamo u izvrsnim specijalitetima po kojima je Sardinija poznata

Šta treba znati:

 

  • Ukoliko posetite obale Sardinije tokom septembra, postoji mogućnost da ćete imati neku od plaža samo za sebe. Gužve su najmanje tokom septembra
  • Posetite Serpentara, ostrvo u kojem možete plivati u bazenima koje je kreirala priroda. Do ovog ostrva možete doći brodom

Izdvajamo iz ponude: 

 

L'Ea Bianca Luxury Resort 5* - za goste sa višim očekivanjima. 

 

Najbolji način da upoznate lepote i šarm Kosta Smeralde je sa mora. Iznajmite jahtu i posetite sve uvale, istražite okolna ostrva i pronađite svoju privatnu plažu gde ćete uživati daleko od drugih.

 

Prva slika za destinaciju
Terasa hotela Cala di Volpe na Sardiniji
Treca slika za destinaciju

Pretražite našu celokupnu ponudu

Putovanje možete direktno rezervisati online ili ga isplanirati do najsitnijih detalja, prema vašim individualnim željama, sa nekim od naših savetnika za putovanja.

Gde želite da putujete?
Odrasli
- 2 +
Deca
- 0 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Pretraga

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Dragi klijenti,
Pretraga ponude na našem sajtu trenutno nije moguća zbog tehničkih problema koje provajderi ORS Slovenia & Traffics Nemačka trenutno imaju. Nadamo se da će usluga uskoro biti ponovo dostupna.
U međuvremenu Travel House savetnici su vam na raspolaganju za izradu personalizovanih ponuda. Vaš upit za željeno putovanje možete poslati klikom na link UPIT

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...