Letovanje na Siciliji

Letovanje na Siciliji

Ove godine biste želeli da iskusite nešto novo, da otputujete na destinaciju koja pruža više od letovanja? Onda počnite već sada da planirate putovanje na Siciliju! Najveće mediteransko ostrvo, okruženo je Jonskim, Tirenskim i Sredozemnim morem. Jedan od bisera južne Italije koja očarava kombinacijom magičnih krajolika, neverovatnim bojama i tradicijom, a posebno se ističe vulkanima koji su simbol neodoljive lepote ovog šarmantnog regiona.
Neprikosnoveni vladar ovog predivnog ostrva je more u kojem možete uživati na bezbroj načina - opuštanjem na jednoj od mnogih plaža, istraživanjem morskih dubina, jedrenjem na dasci...
Jedna od najlepših plaža Sicilije je Isola Bela koja je smeštena na istoimenom poluostrvu koje je sa kopnom povezano uskim putem i koje se nalazi u podnožju grada Taormine. Iako je udaljena sedam kilometara od centra Taormine, do ove plaže koja je proglašena najlepšom ove regije se stiže pomoću žičare. Kamenita plaža, tirkizno more i bujna vegetacija glavni su razlozi zašto je ova oaza jedna od popularnijih na Siciliji.
Nedaleko od Sicilije, nalaze se poznata Eolska ostrva – kojih ima ukupno sedam i koja su nastala vulkanskom erupcijom. Posebno popularna zbog luksuznih hotela, kao i široke ponude za opuštanje u termalnim vodama, ova ostrva su broj jedan na listama svetskih putnika. Dolazak do njih je omogućen brodićem a među najpoznatijem se ističe ostrvo Lipari.
Ukoliko u sebi prepoznajete istraživački duh i želju za novim saznanjima, nikako ne propustite posetu  Etni, jedinom aktivnom vulkanu u Italiji koji je smešten na istočnoj obali Sicilije. Osetite kamenčiće pod nogama na 2.800 metara nadmorske visine, prošetajte po crvenoj zemlji, uživajte u spektakularnom pogledu - ovo putovanje će vam sigurno zauvek ostati u sećanju.
Zbog blizine vulkana, termalni izvori koje na Siciliji postoje još od rimskog doba posebno su popularni. Ovaj region vode i vulkana nudi širok asortiman tretmana za one koji tokom putovanja požele relaksaciju. Najpoznatiji izvori su Thermae of Acireale gde se podzemna morska voda meša sa sumpornom iz Etne, kao i Stufe di San Calogero, pećine gde temperatura dostiže fantastičnih 40 stepeni.
Ukoliko tokom putovanja poželite da uživate u izvrsnim specijalitetima Sicilije, posetite prestonicu ostrva Palermo, koji je zbog veličanstvene arhitekture i živopisnih vrtova poznat i kao "grad za uživanje".
Maslinovo ulje, masline i posebne vrste grožđa, ono je što sicilijansku kuhinju razlikuje od drugih delova Italije, a gostoljubivost meštana doprineće stvaranju kompletnog utiska. Tipično za Siciliju su pice u obliku pravougaonika koje se po začinu i sastavu dosta razlikuju od onih u Napulju. Oni koji su probali ovaj sicilijanski specijalitet tvrde da se nigde ne može nigde pronaći slična. Takođe, ono što nikako ne biste smeli da propustite su poznata sicilijanska peciva punjena rikota sirom i pastom od badema.
Spoj mirisa, ukusa, rajskih prizora, toliko je razloga zašto bi ovog leta trebalo da izaberete Siciliju za svoje letovanje. Za više informacija, kontaktirajte sa našim travel ekspertima za individualna putovanja koji će vam rado izaći u susret i pomoći u kreiranju putovanja koje priželjkujete.

POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU ZA OVU DESTINACIJU

Zašto nam se sviđa:

 

  • Divimo se pogledu sa žičare koja povezuje neke od najlepših regija
  • Odmaramo na Isola Bela plaži
  • Uživamo u tipičnoj sicilijanskoj kuhinji
  • Šetamo Palermom

 

 

Šta treba znati:

 

  • Nikad se ne pije vino uz pizzu
  • Uvek imajte keš sa sobom. Italijani ne vole kartice
  • Kupite bar jedan par cipela u Italiji

 

Izdvajamo iz ponude:

 

First minute LETO 2018 - do 25% popusta 

 

  • La Plage Resort 5* - do 25% za rezervacije do 60 dana pre puta

 

Prva slika za destinaciju
Druga slika za destinaciju
Treca slika za destinaciju

Top hoteli po oceni naših savetnika za putovanja

Pretražite našu celokupnu ponudu

Putovanje možete direktno rezervisati online ili ga isplanirati do najsitnijih detalja, prema vašim individualnim željama, sa nekim od naših savetnika za putovanja.

Gde želite da putujete?
Odrasli
- 2 +
Deca
- 0 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Pretraga

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...