Putovanje na Kipru

Putovanje na Kipru

Još uvek nije kasno za uživanje na nekima od najlepših plaža Mediterana! Posebno ukoliko se radi o ostrvu Kipar na kom je tokom oktobra prosečna dnevna temperatura 27ºC, a dani na plaži obasjani najprijatnijim suncem. Od 24.09.2020. je ova destinacija ponovo otvorena za građane Republike Srbije uz posedovanje negativnog PCR testa ne starijeg od 72h. Avio karta je po trenutnoj raspoloživosti dostupna po ceni od 206 EUR sa čekiranim prtljagom (primer cene za period 22.10.-01.11.2020), a za odabir hotela po vašoj meri računajte na podršku Travel House eksperata

Iskoristite ovu priliku i produžite leto, odmarajte na najlepšim plažama Aje Nape, Protarasa i Limasola, saznajte ili probajte nešto novo... Izaberite Kipar kao destinaciju za vaš odmor i uživajte u svim aktivnostima na ostrvu. Da li ste čuli da ovu destinaciju drugačije zovu i “ostrvo ljubavi”? Poznat pre svega po odličnom provodu, Kipar je i mesto rođenja boginje ljubavi – Afrodite. Nalazi se na raskršću Evrope, Azije i Afrike i ujedno predstavlja idealno polazište za istraživanje drugih zemalja u regionu.

Od skrivenih uvala, peščanih plaža, luksuznih hotela, svaki deo obale je jedinstven na svoj način. Upravo zbog toga, Kipar ispunjava sve uslove za jedan kvalitetan i uzbudljiv odmor: bezgranična radost kupanja, provod u Aya Napi, šetnje i obilazak manastira na Trodosu, antički teatri i hramovi, krenite sa nama u pravu letnju avanturu.

Najpopularniji gradovi za odmor su Aya Napa koja je poznata po divnim plažama i raznovrsnoj ponudi i Limasol koji predstavlja mirniji deo ostrva. Nedaleko od Limasola, najveće kiparske luke, nalazi se podnožje planine Trodos gde se nalaze mnoga sela koja svojom tradicionalnim načinom gradnje svake godine privuku veliki broj gostiju. Ono po čemu je ova regija mnogim gostima interesantna je i restoran Mylos (Mlin) koji je nadaleko čuven po posebnom receptu spremanja pastrmke.

Lokalna kuhinja je važan deo kulture ovog ostrva. Od raznih specijaliteta od mesa do jedinstvenih poslastica, kiparska kuhinja je egzotična mešavina grčke i bliskoistočne kulture. Upustite se u pravu gastronomsku avanturu na Kipru!

Kada je reč o plažama, na prvom mestu se našla Afroditina plaža koja se nalazi između Limasola i Paposa i koja je poznata i po istoimenim stenama koje se nalaze u moru. Prema legendi, parove koji plivaju između ove dve stene sreća će zauvek pratiti. Plaža je ovde šljunkovita tako da ako ste više ljubitelj peska, naša preporuka je Nisi plaža u Aya Napi.

Vreme ne treba da vas brine jer Kipar odlikuje tipična mediteranska klima, suva i topla leta, kao i blage zime. Idealni vremenski uslovi pružaju bezbroj mogućnosti za najuzbudljivije sportove poput kitesurfinga, jedrenja, kao i ronjenja. Bilo da letovanje želite da provedete na plaži, istraživanjem dubina ili planinarenjem do udaljenih sela, Kipar je destinacija koja pruža zabavu za svaki uzrast i ispunjava čak i najskrivenije želje. Napravite spisak svojih želja, odaberite hotel i pozovite naše eksperte za individualna putovanja koji su vam uvek na raspolaganju.

 

Iz naše bogate ponude renomiranih svetskih turoperatora izdvajamo: 

 

PRETRAGA HOTELA SA 5*

Zašto nam se sviđa:

 

  • 340 sunčanih dana u toku godine
  • Sezona od maja do novembra
  • Predivne peščane plaže u Aya Napi i Protarasu
  • Granični prelaz u centru Nikozije
  • Lokalni "halumi" sir je fenomenalno ukusan, ne propustite da ga probate

Šta treba znati:

 

  • Za decu mlađu od 6 godina nije potreban PCR test.
  • Velika pažnja na destinaciji je posvećena pojačanoj dezinfekciji svih javnih površina, restorana, soba, ležaljki, suncobrana, itd.
  • Jesti u restoranima je često povoljnije nego kupovina namirnica
  • Ruski je drugi zvanični jezik na ostrvu
  • Stariji bolje pričaju engleski od mlađih

Izdvajamo iz ponude:

 

LUX IZBOR 

 

Besprekoran luksuz vas očekuje u hotelu Anassa 6* - njegov naziv na starogrčkom znači "kraljica" što je sasvim prikladan naziv za hotel sa takvom uslugom i ponudom. Između ostalog nudi i terene za golf, skvoš, kao i posebne spa tretmane bazirane na thalasso terapiji. 

 

Kipar Letovanje
Zalazak sunca na pesčanoj plaži na Kipru
Pogled iz Hotelske Sobe Na Kipru

Pretražite našu celokupnu ponudu

Putovanje možete direktno rezervisati online ili ga isplanirati do najsitnijih detalja, prema vašim individualnim željama, sa nekim od naših savetnika za putovanja.

Gde želite da putujete?
Odrasli
- 2 +
Deca
- 0 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Pretraga

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...