Putovanje na Bali

Putovanje na Bali

Spoj mistike, tradicije, okrepljujućih spa tretmana i aromaterapije - doživite iskustvo koje niste mogli ni da zamislite. Posetite Bali, Indonežansko ostrvo koje se s’ pravom ubraja u najlepše destinacije sveta. Informacija koja će vas sigurno dodatno motivisati za planiranje putovanja su i vize za Bali koje su ukinute u aprilu ove godine kao i putnici koji tvrde da su se u ovo ostrvo zaljubili na prvi pogled.  Zamislite svoj idealni odmor a mi ćemo se pobrinuti da se isti u skladu sa vašim željama ostvari.
Najbolje od Balija pronaćićete u Ubudu, oblasti koja predstavlja magičnu kombinaciju netaknute prirode, veličanstvenih hramova i parkova. Opustite se uz jogu, meditirajte u prirodi, naučite nove tehnike kuvanja na časovima, Ubud nudi za svakoga po nešto. U ovoj oblasti snimljen je i film "Jedi, moli, voli" u kojem je glavnu ulogu tumačila Džulija Roberts.
Fantastični hramovi koji svedoče o istoriji ovog ostrva, atrakcije su koje tokom svog putovanja ne smete propustiti. Jedan od sedam morskih je Tanah Lot, koji se nalazi na severu, smešten na velikoj steni. Ono što je posebno interesantno je razlog zašto je ovaj hram podignut baš na ovom mestu a to je zato jer  “Balinežani veoma poštuju bogove mora”. Dokaz ove tvrdnje leži u očuvanosti hrama koji se nalazi na direktnom udaru talasa kao i postojanje još šest takvih, tzv morskih hramova, koji se nalaze na samim liticama.
Nusa Dua, predstavlja all inclusive deo Balija sa najlepšim plažama gde su smešteni najbolji hoteli koji su idealni kako za medeni mesec tako i za porodične odmore. Bez obzira na ekskluzivnost ove lokacije, ista nije izgubila svoj prepoznatljivi balinežanski duh. Pa tako, i ovde možete iskoristiti slobodno vreme za obilaske hramova i raznih atrakcija.
Gradić Seminyak, omiljeno je okupljalište surfera i ljubitelja noćnog provoda i predstavlja odlično polazište za dalje obilaske i razgledanja. Najbolje prevozno sredstvo kojim se možete poslužiti je motor ali s obzirom na to da Balinežani važe za žustre vozače, budite obazrivi. Korisna informacija koja će vam značiti ukoliko se upustite u avanturu motorom je da se na Baliju vozi levom stranom.
Kada je reč o klimi, Bali raspolaže sa monsunskom klimom sa temperaturama koje se kreću od 20 do 33 °C. Kišna sezona traje od oktobra do marta dok se period od juna do septembra smatra suvim delom sezone. Ono što je karakteristično za Bali je činjenica da čak i kada pada kiša, u većem delu ovog ostrva možete uživati u sunčanim danima kao npr na Bukitu, brdu koje se nalazi južno od Jimbarana.
Da li ste spremni za spa odmor sa kojeg ćete se vratiti preporođeni? Pozovite naše savetnike za individualna putovanja i prepustite nam čitavu organizaciju vašeg putovanja iz snova.

POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU ZA OVU DESTINACIJU

Zašto nam se sviđa:

 

  • Penjemo se na Batur vulkan i divimo pogledu na njega i sa njega
  • Meditiramo na Nusa Dua plaži pokrivenoj sitnim, belim peskom
  • Šetamo kroz plantaže kakaa i kafe
  • Idemo na izlet katamaranom do Lembongana
  • Vozimo bicikl kroz mala sela i upoznajemo lokalno stanoviništvo

Šta treba znati

 

  • U Nusa Dua i Sanuru plaža ima lagani spust ka moru te je kupanje tokom oseke delimično ograničeno. Tom prilikom se može prošetati daleko ka moru. Preporučuju se papuče za vodu
  • U Kuti, Legianu i Seminyaku je moguće kupanje samo u određenim delovima zbog jakih struja.

Izdvajamo iz ponude:

 

Onima koji ne mogu da se odluče koji deo indonezijskog arhipelaga da odaberu za svoj odmor, preporučujemo 8-dnevno krstarenje katamaranom sa punim pansionom, izletima na ronjenje, vožnjom kajakom i stručnim vodičima tokom cele ture. Na ruti se, između ostalog, posećuju ostrva: Bali, Nusa Penida, Lombok, Gili...

Statua Boga u obliku Slona na Baliju
Narodni ples Balija
Lokalni ribarski brodići na Baliju

Pretražite našu celokupnu ponudu

Putovanje možete direktno rezervisati online ili ga isplanirati do najsitnijih detalja, prema vašim individualnim željama, sa nekim od naših savetnika za putovanja.

Gde želite da putujete?
Odrasli
- 2 +
Deca
- 0 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Godina
- 7 +
Pretraga

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...