Vinski putevi Francuske

Francuska je izvanredna zemlja sa svetski poznatim brendovima vina. Upoznajte najbolje ukuse Francuske dok putujete kroz Šampanjsku regiju koja je poznata po aromama penušavog vina, ili izvanredni Bordo sa finim aromama crvenog vina, sve do spektakularnog i šik Pariza. Putovaćete privatnim automobilom koji će doprineti jedinstvenosti ovog fantastičnog francuskog iskustva.

Itinerer
DAN 1: PARIZ

Po dolasku na pariski aerodrom Šarl de Gol, iznajmite automobil, uputite se u svoj luksuzni hotel i krenite sa istraživanjem poznatih znamenitosti Pariza. Za doživljaj Pariza u punom sjaju, preporučujemo da odsednete u jednom od ova tri hotela: Fouquet’s Barrière, koji se nalazi u srcu Pariza, u elegantnoj aveniji George V na Champs-Elysées-u; The Peninsula Paris koji se nalazi na aveniji Kléber, na samo nekoliko koraka od Trijumfalne kapije ili La Réserve Paris na trgu Trocadéro, u 16. Arondismanu, sa spektakularnim pogledom na Ajfelov toranj.

DAN 2 - 4: ŠAMPANJSKA REGIJA

Posle doručka u Parizu, uputite se ka fascinantnim slikovitim brežuljcima i vinogradima Šampanjske regije. Naš predlog za vaš boravak je Chateau Les Crayeres, mitsko imanje u srcu Remsa, diskretno ušuškano u parku koji se prostire na 7 hektara punom bujne vegetacije. Ovaj nekadašnji dom porodice de Polignac, modernizuje “chateau” stil u atmosferi koja je elegantna i sofisticirana. Topla dobrodošlica, besprekorna usluga i gurmanski restoran kuvara Philippe Mille-a sa svojom vinskom kartom sa više od 600 etiketa šampanjca, čine ovo idealno mesto za početak otkrivanja svih blaga ovog kraja. Za sledeći dan planirajte Šampanjsku privatnu turu sa degustacijom vina, jer ćete posetiti gradove Rems i Eperne. Degustacija u vinariji Pommery, Lanson ili Taitinger, uključujući vodiča na engleskom jeziku. Vratite se u Chateau Les Crayeres na još jednu noć i pripremite se za sutrašnji put u Burgundsku regiju.

DAN 5- 7: BURGUNDSKA REGIJA

Burgundija je regija poznata po sortama grožđa Pinot noir i Chardonnay. Vozite se kroz čudesne vinograde i gradove ovog kraja do lokacije vašeg hotela. U Burgundiji ćete provesti dve noći, a tri hotela koje preporučujemo su Chateau Hotel Andre Ziltener, Hotel Le Cep ili Abbaye de la Bussiere. Sledećeg dana ćete imati privatni obilazak Burgundije i degustaciju vina ovog regiona sa vodičem na engleskom jeziku. Posetićete grad Dižon i degustirati vino u vinskoj regiji Côte de Nuits iz Dižona.

DAN 7: JUŽNA BURGUNDSKA REGIJA

Bajkovita zelena brda prošarana žutim poljima i šarmantna srednjovekovna sela. Burgundija je raj za ljubitelje prirode. Preporučujemo boravak u Chateau De Codignat. Ovo zaista izuzetno mesto, samo nekoliko kilometara od Clermont-Ferrand-a, ima izuzetne sobe i otvoreni bazen usred prirode, okružen šumovitim parkom.

DAN 8 - 10: BORDO

Vaše sledeće odredište je Bordo, lučki grad na reci Garona u jugozapadnoj Francuskoj. Ovde ćete provesti 3 noći da biste imali dovoljno vremena da istražite grad i region Bordoa. Predlažemo vam da odsednete u Grand Hotel De Bordeaux & Spa, ekstravagantnom hotelu sa 5 zvezdica u centru grada. Vinske regije Bordoa imaju više od 100.000 vinograda. Drugog dana smo za vas organizovali privatni obilazak Bordoa i degustaciju vina. Posetićete St. Emilion i uživati u degustaciji vina. Posetite Eglise Monolithe, jednu od najvećih podzemnih crkava u Francuskoj, i bedeme iz 13. veka koji okružuju grad. Imate još jedan dan da provedete u prelepom gradu Bordou ili možete posetiti neke od lokalnih vinograda za jedinstvene degustacije vina. Desetog dana ostavite automobil na aerodromu Bordo i čekirajte se za povratni let.

Najbolje vreme za posetu

Od aprila do oktobra.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika