Klijenti pitaju - Travel House odgovara.

Sada je više nego ikada pre bitno da imate profesionalnu podršku prilikom planiranja i realizacije putovanja. Bez obzira da li imate rezervisan odmor, odložili ste svoje planove ili ipak razmišljate o nekom budućem iskustvu, u svakom trenutku možete računati na našu potpunu posvećenost. Tim Travel House profesinalaca čine najiskusniji agenti na tržištu čija je ekspertiza uvek u službi vašeg besprekornog doživljaja. Naša primarna želja u ovom trenutku je da potpuno transparentno odgovorimo na sve vaše nedoumice i budemo vaši pouzdani savetodavci prilikom planiranja putovanja. Kroz svakodnevnu komunikaciju sa našim klijentima uspeli smo da prikupimo najčešća razmišljanja i nedoumice na temu putovanja u trenutnim okolnostima, i objedinimo ih u 10 NAJČEŠĆIH PITANJA U OVOM TRENUTKU na koja u nastavku donosimo odgovore...

 

K: Na koje sve destinacije mogu da putujem sa potvrdom o vakcinaciji i da li moram da radim i testove?

TH: Na određeni broj destinacija moguće je putovati samo uz potvrdu o kompletiranom procesu vacinacije. Neke od njih su Egipat, Turska, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Španija, Austrija, Francuska, Švajcarska (u ovom trenutku nisu potrebni testovi), ali za svaku državu se posebno mora proveriti koje su vakcine priznate. Sa druge strane, postoje destinacije za koje je neophodna potvrda o vakcinaciji, ali je obavezno i dodatno PCR testiranje pre polaska. Jedna od takvih je Mauricijus, koji je nedavno otvoren za međunarodna putovanja. 

 

K: Gde mogu da putujem iako nisam vakcinisan?

TH: Neke od destinacija na koje možete da putujete iako niste vakcinisani su Maldivi, Sejšeli, Zanzibar, Dubai, Meksiko, Dominikanska Republika, SAD, Turska, Egipat, Grčka, i mnoge druge destinacije. Naravno, svaka zemlja ima zasebne regulative za ulazak koje podrazumevaju posedovanje negativnog testa ili dokumentacije koja potvrđuje oporavak od Covid-19, i vrlo često popunjavanje online upitnika. U svakom trenutku od svog ličnog Travel House agenta možete dobiti kompletne detalje u vezi procedure ulaska za bilo koju željenu destinaciju.

 

K: Da li negde može da se putuje i bez test i bez vakcine?

TH: Postoje destinacije na koje građani RS mogu da putuju iako nemaju potvrdu o vakcinaciji, i bez prethodog testiranja. Neke od njih su Meksiko (potrebna viza), Dominikanska Republika (od 3-7% svih putnika može biti nasumično testirano na destinaciji o trošku države) i Mađarska.  

 

K: Šta se dešava po povratku u Srbiju, koja je procedura ako nemam vakcinu? 

TH: Što se tiče povratka u Srbiju, prema merama Vlade RS svi srpski državljani koji nisi potpuno vakcinisani a koji doputuju iz inostranstva, neophodno je da imaju negativan PCR test ne stariji od 48h ili da po povratku u roku od 24h urade PCR test u Srbiji ili provedu 10 dana u samoizolaciji.

 

K: Šta se dešava ako neka zemlja zatvori ulazak za naše državljane, ili budem pozitivan na Covid, a ja imam uplaćen aranžman?

TH: U ovom slučaju se primenjuju uslovi koji su propisani od strane avio kompanije za kupljene avio karte i (turoperatora) dobavljača ili ino-partnera za hotelski smeštaj. Ne postoje uniformisani uslovi otkaza kod svih naših partnera, pa je najrelevantnije da se prilikom rezervacije aranžmana obavezno kod vašeg Travel House agenta informišete o uslovima za vaš specifičan slučaj. U zavisnosti od situacije, avio kompanije su u slučaju otkazivanja nudile vaučere za neko sledeće putovanje, dozvoljavale promenu datuma ili refundaciju. Naš preferirani partner Detour nudi fleksibilne uslove za rezervacije napravljene do 31. oktobra (a nadamo se i produžetku ovog roka), koji podazumevaju besplatno storniranje iz bilo ko razloga do 8 dana pre puta ili promenu termina putovanja do 3 dana pre puta , odnosno u slučaju pozitivnog PCR testa, izmenu rezervacije na drugi termin i do 2 dana pre puta.

 

K: Koje daleke destinacije su najbezbednije za putovanje sa decom?

TH: Za egzotičan porodični odmor na prvom mestu predlažemo Maldive. Svaki rizort je ostrvo za sebe, pa ćete zapravo boraviti na privatnom ostrvu, naravno u društvu drugih gostiju, ali često ćete pronaći deo plaže na kom ćete biti potpuno sami. Veliki broj hotela na Maldivima je posebno prilagođen i osmišljen baš za boravak porodica, pa mališanima nikada neće biti dosadno, a roditelji će pronaći dosta prilika za opuštanje.

 

K: Gde mogu da putujem za Novu godinu?

TH: Osim dalekih destinacija na kojima tokom novogodišnjih praznika možete planirati svoj egzotičan odmor. Zbog velikog interesovanja za putovanje u ovom periodu godine, a organičenih kapaciteta, potrebno je blagovemeno početi sa planiranjem. Od evropskih gradova neki od naših favorita za ovu godinu su Istanbul, Atina, Barselona i Budimpešta. U direktnoj komunikaciji sa Travel House savetnikom, a u skladu sa vašim željama i budžetom, sigurno ćete pronaći najbolji opciju i hotel za sebe. 

 

K: Da li vaša agencija ima licencu i sve potrebne dozvole za rad?

TH: Agencija Travel House od svog osnivanja posluje na domaćem tržištu na izuzetno transparentan i visoko profesionalan način. Travel House ima važeću licencu organizatora putovanja u skladu sa Zakonom, čime su naši klijenti apsolutno bezbedni i osigurani u slučaju insolventnosti agencije kod Globos osiguranja. Dodatno, već 22 godine Travel House je preferirani partner vodećim evropskim turističkim korporacijama (REWE grupacija, TUI Nemačka, FTI Touristik) zahvaljujući čemu svi klijenti Travel House agencije putuju po najvećim svetskim standardima, ostvarajući pravo na sva osiguranja za svoja turistička putovanja, uključujući i osiguranja od insolventnosti turoperatora ili agencije kod renomiranih evropskih osiguravajućih društava (R+V Allgemeine Versicherung AG i Swiss Re Internatinal SE). Na taj način Travel House obezbeđuje svojim klijentima iz Srbije mogućnost da ostvare isti stepen sigurnosti kakav imaju i svi putnici iz drugih evropskih zemalja, i budu kompletno pokriveni insolventnim osiguranjem nemačkih turoperatora.

 

K: Želim da putujem ali me brine šta će se desiti ukoliko ja ili neko od mojih saputnika na destinaciji oseti simptome korona virusa? Da li ćemo moći odmah da se testiramo na destinaciji i šta ako se pokaže da smo pozitivni?

TH: Ova situacija zavisi od destinacije na koju se putuje, jer svaka zemlja ima drugačije regulative i propise. Uz to, veliki broj destinacija zahteva kao obaveznu dokumentaciju posedovanje Putnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva slučajeve Covid infekcije. Čak i kada ono nije obavezno, naša apsolutna preporuka je da se bez njega ne kreće na putovanje. U slučaju da se na destinaciji potvrdi infekcija, klijent je u obavezi da obavesti nadležne službe koje u zavisnosti od svake destinacije propisuju dalje korake postupanja.

 

K: Da li mogu i kako da iskoristim svoj zamenski vaučer?

TH: Za klijente koji žele da iskoriste vaučer za Zamensko putovanje i isplaniraju željeni odmor pripremili smo specijalne pogodnosti za sve nove rezervacije tokom oktobra, o čemu se detaljno možete informisati kod vašeg Travel House agenta.

 

Za sva dodatna pitanja i informacije, kao i potpunu podršku prilikom kreiranja putovanja

vam u svakom trenutku stojimo na raspolaganju: 

 

PIŠITE NAM

 

 

 

x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Dragi klijenti,
Pretraga ponude na našem sajtu trenutno nije moguća zbog tehničkih problema koje provajderi ORS Slovenia & Traffics Nemačka trenutno imaju. Nadamo se da će usluga uskoro biti ponovo dostupna.
U međuvremenu Travel House savetnici su vam na raspolaganju za izradu personalizovanih ponuda. Vaš upit za željeno putovanje možete poslati klikom na link UPIT

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...