Putovanje u Grčku - da li će i kada biti moguće

  • Putovanje u Grčku - da li će i kada biti moguće prvi slajd
  • Putovanje u Grčku - da li će i kada biti moguće drugi slajd
  • Putovanje u Grčku - da li će i kada biti moguće treci slajd
  • Putovanje u Grčku - da li će i kada biti moguće cetvrti slajd

Verujemo da veliki broj vas u ovom trenutku razmišlja o mogućnostima putovanja tokom letnjih meseci. Kako se približavamo periodu kada su planirani letnji odmori trebali da počnu sa realizacijom, pred nama su brojna pitanja, predvođena onim “Kada ćemo ponovo moći bezbedno da putujemo?”.

 

Sigurni smo da je pažnja mnogih od vas usmerena upravo na Grčku, koja je omiljena destinacija naših putnika tokom letnje sezone, a čije je otvaranje prema turistima jedna od trenutno vodećih tema u oblasti turizma, koju sa posebnom pažnjom između ostalih prati i The Guradian. Kako prenosi ovaj renomirani izvor, Grčka je zemlja koja je uložila velike napore u sprečavanju širenja korona virusa, što je trenutno njena velika prednost u odnosu na konkurenciju s obzirom da nije zabeleženo više od 3.000 slučajeva zaraženih u celoj zemlji.

 

Ukoliko putovanje u Grčku bude moguće, to bi najverovatnije bilo kasnije nego obično, po svemu sudeći tek od jula meseca. Prema trenutno aktuelnim informacijama, 1. jul je najavljen kao datum otvaranja državnih granica, ali se još uvek čeka zvanična odluka i protokoli koji će morati da poštuju svi koji ulaze u zemlju. Epidemiolozi se nadaju da će visoke letnje temperature doprineti nestanku virusa, čime bi se stvorili uslovi da se opet putuje i uživa u čarima letnjeg odmora koji je verujemo svima i više nego potreban. Ali, da li će baš sve biti onako kako smo do sada navikli? Sugurno je da ne.

 

Sudeći prema trenutnim naporima stručnjačka da osmisle način na koji bi putovanja ubuduće mogla da funkcionišu, jedno je sigurno – primena "posebnih novih pravila" obeležiće sve ono što nas čeka ovog leta - nova pravila za hotele, nova pravila za plaže, nova pravila u oblasti transporta do destinacije, nova pravila u oblasti ugostitejstva, doneće sasvim nove okolnosti. Spisak pitanja na koje treba dati odgovore nastavlja se u pravcu nekih osnovnih funkcionalnosti poput: da li će se i dalje čekirati na isti način, sedeti u baru na isti način, kako će biti organizovano kupanje u bazenu, kao će se posluživati obroci u hotelima, kako će se sprovoditi izleti, itd.

 

Grčka je omiljena destinacija naših putnika tokom letnjih meseci

 

Ne isključuje se ni opcija selektivnog turizama koja bi dovela do toga da umesto da najveći priliv turista bude iz zemalja poput Velike Britanije, Italije, Nemačke i Francuske, Grčka usmeri svoju strategiju na turiste iz istočne i centralne Evrope (uključujući i putnike iz Srbije) kojima je i inače najčešća opcija vlasiti prevoz automobilom, a posebno za slučaj da avionske veze i dalje budu obustavljene.

 

Osim zdravstvenih i mera zaštite, visoko na listi aktuelnih tema je i pitanje “potvrde o imunitetu Covid-19”. Uvođenje ove mere bi moglo da dovede do toga da putnici budu podvrgnuti proveravanju temperature i neophodnosti primene još nekih testova pre putovanja. Sve je i dalje na nivou predikcije, budući da se čekaju zvanične odluke evropskih funkcionera na ovu temu. Više o merama bezbednosti koje se preporučuju avio kompanijama možete pročitati u našem blogu posvećenom toj temi.

 

Mi nastavljamo da pratimo sve relevantne izvore iz naše industrije, i da za vas selekujemo i kroz naše nedeljene newslettere vam prenosimo sve one ključne aspekte koji su od značaja za budućnost putovanja.

 

Čitav tim Travel House agencije vam je na raspolaganju za sva vaša pitanja: 

 

PIŠITE NAM

Borjana Marić

  • Poslovnica Ušće
  • Bul. Mihaila Pupina 4, 11070 Novi Beograd
  • Tel. 011/2603 222
  • Mob. 063/544 118

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...