Kako će izgledati hoteli budućnosti?

  • Kako će izgledati hoteli budućnosti? prvi slajd
  • Kako će izgledati hoteli budućnosti? drugi slajd
  • Kako će izgledati hoteli budućnosti? treci slajd
  • Hotel u Grčkoj

U skladu sa trenutnom globalnom situacijom, promene su izvesne u mnogim oblastima. Jedna od najslavnijih arhitekata i dizajnera na svetu, Lauren Rottet, za prestižni magazin Forbes iznosi svoje uverenje da će pandemija koronavirusa u velikoj meri uticati na dizajn hotela u budućnosti. Neke karakteristike koje ona lično već primenjuje u svom radu, imaju tendenciju da postanu standardna praksa.

 

Osim velikog broja prestižnih nagrada, samo deo onoga što se nalazi u njenom portfoliju je dizajn renomiranih hotela širom sveta, poput The Surrey u Njujorku, Four Seasons hotela u Bogoti, St. Regis u Aspenu, Belmon Cup Juluca na karipskom ostrvu Angilja (Anguilla), Hilton Conrad u Vašingtonu, kao i kancelarije kompanije "BGC3" koja je u vlasništvu milijardera Billa Gatesa.

 

Ona smatra da će u ne tako dalekoj budućnosti gostima mnogih hotela sa 5 zvezdica biti omogućen bezkontaktni check-in. Digitalizovano prijavljivanje je negde već dostupno, što je idealan način da se izbegne nepotreban kontakt, uz online ili opciju telefonom, kojim se takođe pristupa i samoj sobi. Na taj način, po dolasku u hotel, gosti će moći da se prijave sa koje god lokacije im se dopada - čak i sa koktelom u ​​ruci.

 

Što se tiče dizajna enterijera, više će se razmišljati u pravcu materijala otpornih na viruse i bakterije. Nekadašnji trend prekrivanja podnih površina tepihom od zida do zida je već sada u najvećoj meri zamenjen upotrebom čvrstih materijala poput drveta ili kamena, sa eventualnim dodatkom nekog podnog aksesoara koji se lako može uklanjati i čistiti. Trend ka prostorima punim svetla, čistijim linijama i savremenim oblicima će u budućnosti doživeti svoju ekspanziju. Ovo će posebno obradovati ljuditelje minimalističkog dizajna, jer će se u najvećoj meri insistirati na svedenim i jasnim oblicima koji su laki za održavanje, bez nepotrebnih i nefunksionalih elemenata.

 

Potpuno minimalistični trend wellness centra hotela FS Bogota

 

Kada su dodatne hotelske usluge u pitanju, predviđa da će privatni transferi biti mnogo više u opticaju. Mogućnost da ih hotelski automobil preuzme odmah po dolaksu će za goste biti najbezbednija moguća opcija trasfera, jer će biti sigurni da je hotelsko vozilo propisno dezinfikovano. Dodatno, hoteli će upravo iz tog razloga razviti i dodate usluge, te osim transfera nuditi i bezbedan prevoz do mesta od interesa, uz privatni obilazak destinacije.

 

Hoteli će takođe ponuditi niz pogodnosti koje će pomoći da soba za goste ostane sanitarna i sveža, poput primene pročišćivača vazduha i pametnih uređaja koji predstavljaju budućnost dizajna, a kakav je recimo Samsungov inovativni AirDresser, hight-tech ormar koji uklanja nečistoće sa garderobe.

 

Manje očigledno za gosta, ali izuzetno bitno za postizanje zdravijeg okruženja biće povećana količina "čistog svežeg vazduha", dok će količina vazduha koja ponovo cirkuliše trebati da se smanji. Ovakva potreba će dovesti do razvoja nekih novih inženjerskih rešenja, a u skladu sa tim i do pojave novih standarda i sertifikata u okviru industrije.

 

High-tech uređeja AirDresser je jedna od najvećih inovacija kompanije Samsung

 

Generalno, održivo i ekološki prihvatljivo poslovanje će biti imperativi. Oni koji među prvima kreću ovim putem već sada počinju da vode računa o uticaju na životnu sredinu i o karakteristikama koje utiču na zdravlje ljudi i njihovo psiho-fizičko blagostanje. Ono što je sigurno jeste da će u izazovnim vremenima ostati uspešni samo oni koji žive i dišu gostoprimstvo, a važna komponenta toga od sada postaje i maksimalna briga o bezbednosti i zdravlju svakog gosta. 

 

Redovno pratite naše nedelje newsletter-e za više inspiracije i servisnih informacija, dok vam za sva dodatna pitanje Travel House tim u svakom trenutku stoji na raspolaganju: 

 

PIŠITE NAM

Dušica Piljić

  • Poslovnica Novi Sad
  • Bulevar oslobođenja 95, 21000 Novi Sad
  • Tel. 021/426 882
  • Mob. 063/544 442

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Dragi klijenti,
Pretraga ponude na našem sajtu trenutno nije moguća zbog tehničkih problema koje provajderi ORS Slovenia & Traffics Nemačka trenutno imaju. Nadamo se da će usluga uskoro biti ponovo dostupna.
U međuvremenu Travel House savetnici su vam na raspolaganju za izradu personalizovanih ponuda. Vaš upit za željeno putovanje možete poslati klikom na link UPIT

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...