Budućnost putovanja iz ugla insajdera

  • Odmor na Plaži Mauricijusa
  • Mauricijus Letovanje
  • Budućnost putovanja iz ugla insajdera treci slajd
  • Budućnost putovanja iz ugla insajdera cetvrti slajd

Iako je socijalno distanciranje i dalje prioritet, kao i maksimalno odgovorno ponašanje prema sebi i drugima, sigurni smo da su putovanja radi užitka naša budućnost. A kako će ona zapravo izgledati, u ovom trentku niko ne može da predvidi sa sigurnošću. Ono što ipak možemo biti prilično sigurni jeste da će budućnost putovanja izgledati vrlo drugačije od onoga na šta smo do sada navikli.

 

Nekoliko relevantnih „insajdera“ iz industrije turizma je za magazin Forbes iznelo svoje viđenje budućnosti putovanja pod uticajem koronavirusa, a u nastavku donosimo neka od njihovih zapažanja koja sumiramo za vas. Generalna poruka jeste da ukoliko ste u mogućnosti odložite, a ne otkažete putovanje koje ste planirali za naredni period. Za sve detaljnije informacije i opcije budite slobodni da se konsultujete sa vašim Travel House savetnikom.

 

100% individualno

Ono čemu smo u agenciji Travel House posvećeni već 20 godina jeste kreiranje potpuni ličnih iskustava na svim destinacijama sveta. Našim klijentima obezbeđujemo da nezavisno od grupe, odmor provedu u svom ritmu i u skladu sa svim svojim potrebama. I upravo je to pristup koji će u narednom periodu biti još više tražen. Po svedočenju naših kolega iz struke, među ljubiteljima putovanja je značajan broj onih koji već sada razmišljaju o mogućnosti svog narednog iskustva. Među njima se može uočiti trend ka izboru nekih “mirnijih” destinacija i interesovanje za privatne ture. Svi će se truditi da izbegavaju mesta sa puno gužve, tražeći neke manje posećene lokacije, gde je priroda zapravo u centru pažnje. Onog trenutka kada se opet osete sigurnim, fokus putnika će se sa domaćeg turizma prebaciti na intimne plaže Maldiva, kišne šume Balija ili safari u Tanzaniji.

Takođe, online planiranje u saradnji sa ličnim savetnikom polako postaje standard, pa će kompanije koje se bave pružanjem usluga u velikoj meri morati da unaprede online iskustvo svojih klijenata.

 

Individualni pristup kreiranju putovaja će doživeti veliki procvat u budućnoti

 

Make it “slow”

Baš kao što “slow” koncept u gastronomiji (slow-food) implicira veće uživanje u procesu konzumiranja, tako i "slow-travel" sugeriše da će putovanja za sve nas postati još značajnija. Ljudi će još više ceniti vreme koje provode na odmoru, jer je izvesno da će ekonomska klima doprineti tome da većina planira jedno putovanje tokom godine umesto nekoliko kakav je to do sada često bio slučaj.

 

Sav taj "Wellness"

Sve ukazuje na to da će “wellness” biti na samom vrhu potražnje, jer će ljudima više nego ikada trebati odmor posle kog im nije potreban odmor!

I pre čitave situacije sa pandemijom Covid 19 ovaj tip odmora je bio u usponu, a posebno nakon perioda izolacije će svest o zdravlju, harmoniji duha i tela i opšte blagostanje mnogima biti prioriteti u pravljenju putnih planova. Danas je sve veća potražnja za iskustvom koje nešto znači dovela do otvaranja mnogih inovativnih hotela koji nude različite vrste wellness programa - od mršavljenja do detoksa, novih fitnes režima do oporavka od bolesti, joga retreat-ova do oslobađanja od stresa.

 

Pasoš više nije dovoljan?

Dodatno, izdvajamo i par aspekata koje prenosi i zvanična stranica Turističke organizacije Grčke, od kojih najviše pažnje privlači mogućnost da pokazivanje pasoša na granici/pasoškoj kontroli možda više neće biti dovoljno da vam garantuje ulazak u neku zemlju. Mnoge države će od putnika zahtevati da poseduju ono što je postalo poznato kao "pasoš imuniteta". Ovo je u osnovi sertifikat u kojem piše da ste imali i oporavili se od virusa ili da ste protiv njega vakcinisani. Potreba da se ovi dokumenti dostave možda neće trajati zauvek, ali bi u doglednoj budućnosti ove potvrde mogle biti važan deo putovanja između zemalja.

O mogućnostima uvođenja Covid imunintet pasoša i merama zaštite avio kompanija smo već pisali u okviru prethodnih blog postova, a svakako nastavljamo da pratimo ovu temu od izuzetnog značaja.

 

Fokus putnika će biti na autentičnim lokalnim iskustvima i usmerenost na prirodu

 

Veća sigurnost kroz osiguranja

Izbor putnog osiguranja postaće još važniji za putnike. Do sada se putno zdravstveno osiguranje pokazalo kao najčešće, ali s obzirom na situaciju izazvanu virusom Covid-19, mnogi će sada biti svesni koristi od (ili stresa zbog nepostojanja) putnog osiguranja od otkaza. Ono omogućava da otkažete svoje putovanje u slučaju da se razbolite, a takođe će vam nadoknaditi troškove za putovanja koja su otkazana izvan vaše kontrole. To je definitivno trend koji će se razvijati u narednim godinama.

 

Letenje dobija konkurenciju

Letenje je poslednjih decenija izuzetno popularan oblik putovanja, ali sa obzirom na situaciju putnici će verovatno više razmatrati i alternativne načine da pređu granice ili odu na letovanje. Na primer, vozovi ne zahtevaju graničnu kontrolu ili velike redove, prostraniji su i imaju prozore / bolji protok vazduha. Moguće je da će se putnici tamo gde je to moguće (u okviru Evrope recimo) vratiti ovom načinu prevoza, barem u ranijim fazama oporavka od Covid-19. Naravno, sopstveni prevoz će biti još više u upotrebi, omogućavajući svu udobnost putovanja u privatnom ambijentu.

 

Naša uloga je kao i do sada da u potpunosti servisiramo sve vaše upite i pružimo vam najaktuelnije informacije i neophodnu podršku. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas u svakom trenutku:

 

PIŠITE NAM

 

 

 

 

 

Dragana Krstić

  • Poslovnica Novi Sad
  • Bulevar oslobođenja 95, 21000 Novi Sad
  • Tel. 021/426 883
  • Mob. 063/544 447

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Dragi klijenti,
Pretraga ponude na našem sajtu trenutno nije moguća zbog tehničkih problema koje provajderi ORS Slovenia & Traffics Nemačka trenutno imaju. Nadamo se da će usluga uskoro biti ponovo dostupna.
U međuvremenu Travel House savetnici su vam na raspolaganju za izradu personalizovanih ponuda. Vaš upit za željeno putovanje možete poslati klikom na link UPIT

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...