Kada se putovanja nastave: 5 novih hotela koje sa nestrpljenjem očekujemo

  • Kada se putovanja nastave: 5 novih hotela koje sa nestrpljenjem očekujemo prvi slajd
  • Kada se putovanja nastave: 5 novih hotela koje sa nestrpljenjem očekujemo drugi slajd
  • Kada se putovanja nastave: 5 novih hotela koje sa nestrpljenjem očekujemo treci slajd

Hotelski "boom" poslednjih nekoliko godina doveo je do otvaranja luksuznih nekretnina na izuzetnim i primamljivim lokacijama koje su birane uvek sa posebnom pažnjom. Međutim, mnogi planovi u okviru industrije su odloženi zbog koronavirus pandemije koja je trenutno stopirala putovanja širom sveta. Sa prvim naznakama stabilizacije situacije, očekivanja su da će neki od hotela koji su već trebali da prime prve goste to uraditi do kraja godine.

 

Razlog za ovakav optimizam donose i nedavna istraživanja turističkog operatera Overseas Leisure Group koja otkrivaju da 73% od 2000 budućih putnika koje su anketirani u aprilu počinju da razmišljaju o svom sledećem odmoru, a 35% njih će to iskoristiti već ovog leta. Reklamna agencija BVK takođe je objavila rezultate ankete koja otkriva da će putnici tražiti mirnije lokacije i da će, možda kao rezultat porodičnih karantina, zainteresovanost za porodična putovanja biti smanjena za 10%.

Ako spadate u one koji jedva čekaju da se posvete istraživanju novih destinacija i hotela, evo nekih predloga magazina Forbes o kojima treba razmišljati:

 

1. Spa oaza u pustinji Negev (Six Senses Shaharut, Izrael)

Six Senses Shaharut, prvo imanje ovog wellness brenda u Izraelu, trebalo bi da se otvori u septembru u dolini Arava na jugu pustinje Negev. Lokacija je takva da osim aktivnosti u samom rizortu uključuju i izlete safari džipom ili na kamilama, kroz hipnotišući biblijski pejzaž, a tu su i arheološka nalazišta, šetnje dinama sa beduinima i izleti na Crveno more. Fokus je naravno na spa tretmana koji kombinuju uticaje Zapada i Istoka sa nekoliko lokalnih rutuala. Savremena arhitektura je nadahnuta nomadskim strukturama nabatajske zajednice koja je naseljavala ovo područje hiljadama godina. Gosti se mogu smestiti u 60 soba i apartmana uređenih sa jakim lokalnim uticajem. Unutrašnjost je ispunjena prirodnim materijalima - bakrom, kamenom i drvetom - sa nameštajem koji su izradile lokalne zanatlije. Restorani takođe donose lokalni duh, u kojima se nalaze izraelska i mediteranska jela stvorena sa namirnica kojima se rizort snabdeva iz obližnjeg kibuca.

 

Potpuni mir i luksuz očekuju vas u Six Senses Shaharut u Izraelu

 

 

2. Na samoj granici koralnog grebena (Zannier Hotels’ Bãi San Hô, Vijetnam)

Zannier Hotels' Bai San Ho, smešten na imanju na plaži od 242 hektara, okruženom baštama i brdima na poluostrvu u južnom centralnom Vijetnamu, očekuje se da primi prve goste u decembru. Njegove 71 vile i rezidencije smešte izvan utabanih turističkih staza, koje su svaka izdvojena u sklopu imanja, dizajnirane su u tradicionalnim stilovima sa elementima preuzetih od lokalnih plemena i inspirisanih ribarskim kućica izgrađenim na drvenim platformama pored polja pirinča. Svi objekti su sastavljeni od prirodnih materijala - krovova od slame, bambusovih podova i zemljanih zidova. Ali nemojte da vas ovo prevari – luksuz je na svakom koraku i u svakom detalju zagarantovan. Pošto se imanje graniči sa velikim koralnim grebenom, vodene aktivnosti su fokus kao i poseta lokalnim selima i hramovima. U restoranima će se naći mnoštvo jela iz cele zemlje, savremene verzije klasičnih jela i sveže ulovljena morska hrana, sve servirano s pogledom na zaliv.

 

U neposrednoj blizini koralnog grebena nalazi se hotel Zannier Hotels' Bai San Ho

 

3. Savršeno safari iskustvo (Red Carnation Hotels’  Xigera, Bocvana)

Iz grupacije Red Carnation Hotel Collection stiže još jedan dragulj u rezervatu Moremi (Bocvana) u delti Okavango. Ljubitelji divlje prirode će moži da uživaju u ovom izuzetnom imanju čim budu ukinuta organičenja putovanja u ovu zemlju, verovatno u periodu septembar / oktobar 2020. godine. Njegov glavni adut, u cilju razlikovanja od mnogih drugih safari lodževa na ovoj popularnoj safari destinaciji, jestu umetnost i dizajn: 12 vila, koje se napajaju solarnom energijom, izrađene su u obliku sove u letu i ispunjene umetničkim komadima nameštaja koje je izradilo 30 afričkih umetnika. Bogat spa meni će pojačati ionako miran efekat boravka duboko u Delti s pogledom na netaknutu prirodu, a istraživanje okoline biće zakazano u preferiranom vremenu gosta, a ne u čvrstim rasporedima koji se obično nude u većini safari kampova. A za one koji zaista žele biti jedno s prirodom, tu je i nešto vrlo posebno - kuća na drvetu na tri nivoa, na 33 metra iznad zemlje, koja se nalazi na oko 1,5 km van lodže i gostima pruža mogućnost da se probude okruženi zvukovima divljine i sa pogledom na okolinu od 360 stepeni.

 

Izuzetan doživljaj divljeg sveta u delti Okavango

 

4. Pogled koji se ne zaboravlja (Alila Hinu Bay, Oman)

Alila Hinu Bay će biti otvoren do kraja godine u oblasti Dhofar na jugozapadnoj obali Omana. Njegova izdvojena lokaciju na prirodnoj plaži u području brojnih arheoloških znamenitosti donosi mogućosti kako za potpuni odmor tako i za boravak ispunjen raznovrsnim sadržajima. Okružen dramatičnim liticama, goste dovodi direktno u dodir sa različitim oblicima morskog života uključujući nekoliko vrsta delfina u Indijskom okeanu. Dizajn je minimalistički, a iako je broj smeštajnih jedinica prilično velik - 136 soba - sve su u formi samostalnih vila od kojih 90 ima sopstveni bazen, tako da je privatnost u potpunosti zagarantovana.

 

Minimalistički dizajn hotela Alila Hinu Bay u Omanu

 

5. Intiman doživljaj uzbudljivih kanjona (Camp Sarika, Juta)

Jedan od članova izuzetne porodice Aman, Amangiri, privlači posetioce kanjonima Jute tokom poslednje decenije. Nešto kasnije ove godine - okvirno već u julu, mada bi se to moglo promeniti – ovaj luksuzni rizort dobija svojevrsnu dopunu u vidu luksuznog kampa. Camp Sarika je intiman, sastavljen od svega deset šatora (paviljona) od kojih je svaki sa privatnim bazenom. Smešten je u okruženje potpune divljine, koju karakterišu mesivne stene neobičnih i raznovrsnih oblika i formacija. Gosti koji budu boravili u ovom izmeštenom kampu imaju potpuni pristup svim objektima i uslugama centralnog Amangiri rizorta koji je udaljen pet minuta vožnje ili 30 minuta pešačenja, ali budući da kamp poseduje sopstveni restoran, spa paviljon za tradicionalne Navajo tretmane, glavni bazen i jacuzzi, gosti ovde zaista imaju sve na dohvat ruke. Dodajte tome i 5 nacionalnih parkova za istraživanje koji se nalaze u okolini, mogućnost jahanja do obližnjih vidikovaca, posmatranje noćnog neba i večernje priče oko vatre – svi uslovi za odmor u apsolutnom miru su tu.

 

Luksuzno iskustvo boravka u pustinji sa potpisom grupacije Aman

 

Vaš Travel House savetnik će biti spreman kada ponovo budete poželeli da kreirate najlepša individualna putovanja. Do tada pratite redovno naše blog postove i kontaktirajte nas za sve dodatne informacije:

 

PIŠITE NAM

 

Izvor teksta i fotografija: magazin Forbes

Boban Rajčić

  • Poslovnica Ušće
  • Bul. Mihaila Pupina 4, 11070 Novi Beograd
  • Tel. 011/285 4420
  • Mob. 063/544 800

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Dragi klijenti,
Pretraga ponude na našem sajtu trenutno nije moguća zbog tehničkih problema koje provajderi ORS Slovenia & Traffics Nemačka trenutno imaju. Nadamo se da će usluga uskoro biti ponovo dostupna.
U međuvremenu Travel House savetnici su vam na raspolaganju za izradu personalizovanih ponuda. Vaš upit za željeno putovanje možete poslati klikom na link UPIT

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...