Kipar, ostrvo ljubavi

  • Odmor za dvoje na Kipru
  • Venčanje na Kipru
  • Kapela na Kipru
  • Romantični zalazak sunca na Kipru

Ako ste u potrazi za nekim posebnim doživljajem kada je u pitanju letnji odmor, predstavljamo vam jednu od destinacija koja može da odgovori na različite potrebe svih generacija.

 

Ostrvo ljubavi

Da li ste znali da je baš Kipar poznat kao “ostrvo ljubavi”? Legenda kaže da je grčka boginja ljubavi, Afrodita, rođena na plažama Kipra. Ukoliko su njegove kilometrima duge peščane plaže bile dostojne rođenja boginje, verujemo da će biti dostojne i vašeg potpunog uživanja. Ljubav između Afrodite i Adonisa je osnovni razlog zbog kog Kipar nosi ovu laskavu titulu. Međutim, istina je da ćete dodatne razloge koji opravdavaju ovakav naziv pronaći na svakom koraku. 

 

Venčanje na plaži uz domaće delikatese

 

Njegovom ljubavnom karakteru dodatno doprinosi i veliki broj mogućnosti za organizaciju venčanja na plaži, što ga čini popularnom mladenačkom destinacijom. Meštani duboko veruju da put do muškog srca vodi kroz stomak, pa je sigurno da će opojni mirisi lokalne kuhinje (kombinacija grčkih i bliskoistočnih jela) imati željeni efekat. Kako ljubav uvek najbolje ide uz vino, ne čudi što neka od najboljih vina Mediterana potiču upravo odavde - naročito Maratheftiko (crvena) ili Xynisteri (belo). Naš predlog je da ih obavezno probate, i to na romantičnom pikniku sa voljenom osobom, uz posmatranje zalaska sunca. Sve u svemu, Kipar je idealno mesto da započnete ili da obnovite ljubav, pod činima magičnog duha ove prefinjene mediteranske destinacije.

Kipar ispunjava sve uslove za jedan kvalitetan odmor: bezgranična radost kupanja, lepe šetnje po Trodos planinama, antički teatri i hramovi, ili jednostavno mir i opuštanje. Živopisan pejzaž ostrva će zarobiti vaše srce na više načina. Ali ako to nije ono što i greje vaše srce, onda će vas obradovati bogat noćni život. Kipar je poznat i kao ostrvo onoga što često prethodi ljubavi ili je vreba – požude. Aja Napa se po uzoru na Ibicu i Mikonos razvila u centar noćnog života sa raznovrsnom ponudom za clubber-e.

 

Najbolji izbor hotela za sve generacije 

 

Kako je “ostrvo ljubavi” namenjeno svim generacijma, možemo ga lako podeliti na mirniji i dinamičniji deo, odnosno delove koji su više namenjeni mladima i one koji su prikladniji za starije. Šik i moderni, hoteli Constantinou Bros Asimina Suites  5* ( 7 noćenja na bazi polupansiona po osobi od 1.308 EUR) i Napa Plaza 4*, Ayia Napa (7 noćenja, polupansion, po osobi od 542 EUR) će mladima omogućiti kosmopolitsko uživanje u čarima ovog božanskog ostrva.

 

Sa druge strane, u Larnaki se nalazi veliki broj hotela koji su poznati po konceptu odmora koji je rezervisan isljučivo za odrasle. Ovom prilikom izdvajamo hotel Ciao Stelio Deluxe Hotel 4+* (7 noćenja sa polupansionom po osobi od 728 EUR po osobi) i Princess Beach 4* (7 noćenja, polupansion, po osobi od 873 EUR po osobi), koji će vam pružiti potpuno intimno iskustvo, sa elegantnom i prefinjenom atmosferom. Ko zna, možda upravo ove godine poželite da obnovite vaše bračne zavete…


Ostaje samo da zaključimo da je Kipar destinacija za prave hedoniste. Istražite ga, i osetite ljubav koja sve pokreće! Travel House eksperti za individualna putovanja vam stoje na raspolaganju za sve dodatne informacije, i savete kako da na najbolji način uživate u svim čarima jedinstvenog “ostrva ljubavi”.

Zora Antunović

  • Poslovnica Novi Beograd
  • YUBC Novi Beograd, Bul. Mihaila Pupina 10 V/lok.1, 11070 Novi Beograd
  • Tel.
  • Mob. 063/455 343

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...