Zvezdice na tanjiru: Najbolji Michelin restorani u Njujorku

  • Specijaliteti u Najboljim Restoranima Njujorka
  • Enterijer Brooklyn Fare Restorana
  • Najbolji Michelin restorani u Njujorku
  • Jela sa autorskim pečatom u Njujorku

Njujorku postoji više od 8,000 restorana (ne uključujući kafee i restorane brze hrane). Siguran način kako ćete izabrati onaj pravi jeste da se oslonite na Michelin listu restorana sa jednom, dve ili tri zvezdice koje su uvek garancija kvaliteta.

 

Ovom prilikom predstavljamo odabranu top selekciju restorana sa tri Michelin zvezdice, sam vrh uzbudljive gastronomske ponude Njujorka. U njima možete da očekujete izuzetan kvalitet celokupnog doživljaja i jela sa autorskim pečatom. Usluga se bazira na popularnom konceptu tasting menu, ili na francuskom degustation – nekoliko porcija različitih jela čine jedan kompletan obrok. Svaki od ovih restorana je podjednako vredan vašeg vremena, novca i truda oko rezervacija.

 

Chef's Table Brooklyn Fare

Chef's Table at Brooklyn Fare je jedini restoran u Bruklinu koji ima tri Micheline zvezdice. Uticaj japanske kuhinje prisutan je u kombinaciji sa francuskim tehnikama pripreme hrane. U ovom intimnom prostoru dominira kuhinjski pult za koji može da se smesti svega 18 gostiju. Zato obratite pažnju da ćete rezervaciju morati da napravite 6 nedelja unapred.

michelin restoran chef's table

Originalni meni restorana Chef's Table at Brooklyn Fare 

 

Meni se sastoji od čak 15 jela koja se svakodnevno menjaju kako bi u potpunosti ispratila smenu sezonskih delicija. Najverovatnije će vam u sećanju najduže ostati bakalar, jastog, ravioli sa belim tartufima, i naravno svinjetina. Ovim jedinstvenim iskustvom upravlja chef Cesar Ramirez, pri čemu degustiranje traja oko 2 sata. Vinski program je nagrađen nekim od najprestižnijih priznanja, koja upućuju na par excellence ponudu od neverovatnih 3,000 boca. Cena menija je $ 306 po osobi plus porez, dok cena jedne boce vina počinje od $60. Dress code podrazumeva svečaniju odeću, pa farmerke, patike, japanke, šorts ili kratak rukav nisu dozvoljeni.

 

Eleven Madison Park

 

Eleven Madison Park je sve ono što očekujete od luksuza na njujorški način - smešten je u art deco zgradi, sa prostranom ekstravagantnom salom za ručavanje. Vođa ove gastro priče je talentovani švajcarski chef Daniel Humm, kome je pošlo za rukom da dobije sjajne kritike čak i od nekih ozloglašenijih kritičara. Primenivši radikalan koncept menija, svoja jela je izgradio oko specifičnih sastojaka umesto po unapred određenim receptima. Posebno će vas oduševiti ostrige, kečiga sa vlašcem, školjke sa kavijarom i kruškama, jastog sa prazilukom, ali i pečena patka. Kompletan obrok se sastoji od 8 do 10 jela, a ljubazno osoblje će vas prvo pitati o svim alergijama ili dijetalnim restrikcijama kako bi jela u potpunosti mogli vama da pirilagode. Cena ove degustacije je $295, a posebno je zanimljivo da napojnicu nije moguće ostaviti jer istu izričito odbijaju. Rezervaciju je potrebno napraviti 28 dana unapred.

eleven madison park specijalitet

Najslađi deo degustacije, Eleven Madison Park

 

Jean George

 

Jean George nudi šik i intiman prostor sa izuzetno visokim prozorima koji pružaju zadivljujuć pogled na Central park. Ali moramo na vreme da vas upozorimo - godišnjice ili veridbe je ipak bolje da proslavljate na nekom drugom mestu! I to samo zato što ništa i niko ne može da nadmaši zadivljujuće kreacije koje priprema izvrsni Jean-Georges Vongerichten. Ukoliko pristajete na to, pripremite se i da vam usta budu otvorena kad god ne žvaće - od fascinacije!

Jean George restoran michelin star

Prefinjeni enterijer restorana Jean George 

 

Gostima su dostupna dva menija (cena jednog $208) od po 6 jela, a morske školjke sa kaprom su savršen primer da je jednostavnost kraljica luksuza. Iako kravata nije obavezna, od gospode se čekuje da će biti u prikladnim sakoima. Rezervacije su moguće i u nešto kraćem vremenskom roku (oko desetak dana) ukoliko ćete biti fleksibilni po pitanju satnice. Za ovaj, kao i za druge restorane, rezervacije između ostalog lako možete zakazati preko popularnog portala  www.opentable.com. 

 

Za rezervaciju Vašeg individualnog putovanja u Njujork i izradu personalizovane ponude u skladu sa svim Vašim željama kontaktirajte nas već danas: 

POŠALJITE UPIT

Dušica Piljić

  • Poslovnica Novi Sad
  • Bulevar oslobođenja 95, 21000 Novi Sad
  • Tel. 021/426 882
  • Mob. 063/544 442

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Dragi klijenti,
Pretraga ponude na našem sajtu trenutno nije moguća zbog tehničkih problema koje provajderi ORS Slovenia & Traffics Nemačka trenutno imaju. Nadamo se da će usluga uskoro biti ponovo dostupna.
U međuvremenu Travel House savetnici su vam na raspolaganju za izradu personalizovanih ponuda. Vaš upit za željeno putovanje možete poslati klikom na link UPIT

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...