Na odmoru sa kućnim ljubimcem

  • Kućni ljubimci
  • Kućni ljubimci na moru
  • Putovanje sa psom
  • Pas u kolima

Zašto ovaj odmor ne bi bio drugačiji od svih prethodnih? Vreme je da i svom ljubimcu priuštite iskustvo za pamćenje! Zabava na plaži, kupanje, šetnje po prirodi i trenuci maženja sigurno će prijati i vama.

 

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, pripremili smo vam korisne informacije i savete koji će vam olakšati samo naizgled komplikovanu organizaciju. Naravno, kako put ne bi bio previše naporan za ljubimce, osnovna preporuka je da se ipak odlučite za neku bližu destinaciju. Promena sredine životinjama remeti stečenu rutinu i svakodnevne navike, što može da dovede i do pojave aksioznosti. Naravno, dobro planiranje i ljubav koju ćete im zasigurno pružiti tokom ovih trenutaka mogu da spreče komplikacije i obezbede njihovu apsolutnu sigurnost.

 

Prevoz kućnih ljubimaca

Najbitnije je da od samog starta putovanje planirate uz podršku vašeg Travel House savetnika za individualno putovanje kako biste ispoštovali sva pravila koja važe na svim tačkama tranzita, transfera i odredišta putovanja. Takođe, jedan od prvih koraka jeste da ljubimca odvedete na pregled kod veterinara kako biste dobili stručno mišljenje o sposobnosti ljubimca da bude učesnik svih planiranih aktivnosti. Uz to, potrebni su vam i zdravstvena potvrda i pasoš za pse ili mace koji zahteva većina avio kompanija. Veterinar će vam dati i prave savete kako da se izborite sa mučninom i nemirom koji mogu da se jave u transportu.

Svi vlasnici pasa znaju da su njihovi ljubimci u 99% slučajeva ludi za vožnjom automobilom, što je ujedno i najlakši način za njihov transport. Pa zašto ih ne biste obradovali zajedničkim putovanjem u Slovoniju? U prelepom prirodnom okruženju Bleda možete uživati u hotelu Kompas 4*, a ukoliko biste radije izabrali morski ambijent na raspolaganju vam je hotel Kempinski Palace 5* u Portorožu.

 

kucni ljubimac u kolima

Psi su poznati kao veliki ljubitelji vožnje automobilom

 

Zajednički let avionom

 

Kada destinacija zahteva let avionom, na određene elemente organizacije morate da obratite posebnu pažnju. Transporteri za pse i mačke su obavezni prilikom vožnje u putničkoj kabini, a kako biste imali uvid u sve dodatne propise, jako je bitno da već prilikom traženje ponude iskažete želju da putujete u društvu ljubimca. Broj životinja je ograničen na letovima i zato njihov prevoz mora biti potvrđen od strane svih avio kompanija koje su naznačene na vašoj karti.

Ukoliko letite sa kompanijom Air Serbia, bitno je da znate da prevoz životinja nije dozvoljen u prtljažnom delu aviona, dok prevoz u kabini nije moguć ni na letovima do/od Velike Britanije i do/od Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ova kompanija prihvata ljubimce samo ako su oni kuca, maca ili mala ptica, i koji nisu opasni, agresivni ili neprijatnog mirisa. Nosiljka i životinja ne smeju biti teži od 8 kg, a glava i ostali delovi tela životinje ne smeju da vire iz nosiljke u toku bilo koje faze putovanja. Nosiljka će tokom leta biti smeštena ispod sedišta ispred vas, te je potrebno da njene maksimalne dimenzije budu 40 cm (dužina) x 30 cm (širina) x 24 cm (visina). Prijava za let je minimum dva sata pre poletanja kako biste na vreme obavili sve formalnosti, a usluga prevoza kućnog ljubimca će vam biti naplaćena pre ulaska u avion, i to posebno za odlazno, a posebno za putovanje u povratku.

 

Pet friendly destinacije

 

Dok ćete u Grčoj jako teško pronaći smeštaj u kom je dozvoljen boravak životinja, Španija se sa druge strane pojavljuje kao destinacija koja ispunjava sve uslove za prijatan odmor ove vrste. U hotelu Hipocampo Playa Appartements 4* u mestu Cala Millor (Majorka), boravak ljubimca košta 7 EUR po danu, uz obavezan zahtev.

Prva oficijalna plaža za pse na celom Mediteranu smeštena je u Aja Napi na Kipru (koji bliže možete upoznati u tekstu Kipar, ostrvo ljubavi). Plaža se zove Louma, a stotinama godina koristili su je pastiri za kupanje svojih stada.

 

pas u korpi na odmoru

Španija je jedna od najpoznatijih pet friendly destinacija (Hotel ME Ibiza 5*)

 

Kada je u pitanju odmor u evropskim metropolama, Pariz je najsrdačniji grad, vrlo prijateljski nastrojen prema kućnim ljubimcima. U društvu ljubimca kafu možete popiti u gotovo svakom od mnogobrojnih kafića. Isto tako opušteno možete i ručati u restoranima sa svojim ljubimcem. Naša posebna preporuka je da u društvu svog četvoronožnog prijatelja posetite Montmartr, gde će vam umetnici za nekoliko evra naslikati originalnu uspomenu sa zajedničkog putovanja.

 

Opšti saveti za putovanje sa ljubimcem

 

I za kraj, još par opštih saveta. Unapred se informišite o veterinarskim ambulantama na lokaciji na koju idete, i u svoj telefon obavezno memorišite broj za hitne slučajeve. Idealno bi bilo da nekoliko dana pre putovanja krenete da navikavate ljubimca na transporter, pa čak i da ga hranite u njemu. Jedan mali trik koji možete da primenite jeste da pred sam polazak izmorite svog ljubimca (igra sa lopticom npr.) kako bi tokom puta mogao lakše da zaspi. Prilikom pakovanja nemojte da zaboravite minimum dva povoca i jednu rezervu ogrlicu, prostirku koju možete staviti na nameštaj u restoranu ili hotelu, prenosive posudice za hranu i vodu, njihovu omiljenu igračku i kese za smeće. Posebno pazite za slučaj da ljubimca ostavljate samog u sobi – čak i najposlušniji se mogu ponašati čudno u nepoznatoj sredini.

 

Želimo vam srećan put i odlično raspoloženje!

 

Kontaktirajte nas za kreiranje i realizaciju svih detalja vaše željenog putovanja: 

 

POŠALJI UPIT

Borjana Marić

  • Poslovnica Ušće
  • Bul. Mihaila Pupina 4, 11070 Novi Beograd
  • Tel. 011/2603 222
  • Mob. 063/544 118

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...