Najlepša ostrva sveta: Sejšeli, raj na zemlji

  • Bazen u Hotelu na Sejšelima
  • Sejšelska Džinovska Kornjača
  • Ronjenje na Sejšelima
  • Odmor na Sejšelskim Ostrvima

Na 540.000 kvadratnih kilometara u Indijskom okeanu prostire se ukupno 115 koralnih ostrva – netaknute plaže, praškasti beli pesak, nestvarne tirkizne vode i zelene džungle su osnovne karakteristike rajskih sejšelskih ostrva. Dolaskom na ovaj čarobni arhipelag osetićete, da ste u nekoj drugačijoj, izmeštenoj stvarnosti. „X faktor“ ove destinacije predstavlja nedostatak razvoja u globalističkom smislu, što je čini savršenim izborom za beg od svakodnevice. Zvanični jezici su engleski i francuski, a najbolji meseci za posetu su od marta do maja i od septembra do novembra.

 

Koralni biseri Indijskog okeana

Centar rajskih Sejšela smešten je na ostrvu Mahe, na kom se nalazi i jedini internacionalni aerodrom Victoria. Većina najboljih rizortova nalazi se na privatnim ostrvima u severnom delu arhipelaga, a do njih se stiže brodom, helikopterom, ili avionom kapaciteta do 12 putnika. Lokalno stanovništvo odlikuje ekstremno visok stepen ljubaznosti i gostoprimstva, pa će tokom vašeg boravka sve biti podređeno ostvarenju vaših želja. Zašto su Sejšeli idealna lokacija za medeni mesec, kao i koji poznati par je baš ovde boravio nakon venčanja, pročitajte u Top 5 destinacija za medeni mesec.

 

Iako je i najzahtevnijim gostima na raspolaganju apsolutna udobnost, nedostatak razvoja je ipak jedna od osnovnih prednosti ove destinacije. Umesto toga, priroda je ta koja preuzima glavnu ulogu. Izobilje prelepog tropskog rastinja i savršene bele plaže su nešto što će vam zauvek ostati urezano u sećanju. Nemojte se iznenaditi ukoliko odredište prevaziđe vaša očekivanja i ukoliko prizor koji zateknete bude lepši od onog koji ste videli u katalogu, jer su upravo ovo neki od komentara onih koji prvi put posete ovu rajsku destinaciju. Dodatne impresije su da je ronjenje ovde bolje nego na Mauricijusu, i skoro jednako uzbudljivo kao na Maldivima!

 

Fregate Island  sejseli

Fregate Island Private je u potpunosti posvećeno očuvanju prirodne sredine

 

Nije slučajno da su danas neke od najlepših destinacija ujedno i najviše posvećene očuvanju životne sredine, pa sva sejšelska ostrva ulažu veliki napor da sačuvaju epitet zemlje večitog sunca i lepote. U ovim nastojanjima posebno se ističe Denis Private Island koje je 1998. godine od komercijalne plantaže kokosa pretvoreno u privatni rizort sa 16 rezidencija. Od tog trenutka otpočela je intenzivna inicijativa za rehabilitaciju prirodnog okruženja u njegovoj punoj lepoti i posebnosti – sadi se samo endemsko i autohtono drveće, a posebna pažnja je posvećena zaštiti gnezda u kojima kornjače polažu jaja. Ovde se nalaze mnoge retke i egzotične ptice, kao i džinovske kornjače koje posećuju ostrvo, pa je osnovni cilj očuvanje njihovog bezbednog i zdravog doma, kako bi ostao lep i dragocen i za nas.

 

Luksuzni odmor na Sejšelima

 

Uprkos luksuzu koji imaju da ponude, Sejšeli nisu destinacija na koju se ide da bi „video i bio viđen“. Mnogo značajnije od toga jeste privatnost koju ova rajska ostrva mogu da ponude svojim gostima. U velikom broju top class rizortova gosti mogu da računaju na uslugu ličnog batlera, koji je na raspolaganju za različite vrste organizacija, od večere na plaži ili ronjenja, do filmskih projekcija za najmlađe.

 

Za potpuni doživljaj odmora u raju predlažemo jedan od najboljih rizortova na celom svetu: Banyan Tree Seychelles 5+* (noćenje sa doručkom po osobi od 499 EUR, First minute: do 35% popusta za rezervacije do 90 dana pred pre dolaska). Zahvaljujući besprekornom izboru lokacije na ostrvu Mahe, rizort je zadržao izvorni divlji šmek. Nalazi se na prelepoj plaži Intendance Bay, u čijoj pozadini je bujna šuma od palminih stabala, a ukupno 37 vila se sa lakoćom uklapa u ovaj nestvaran pejzaž. Svaka vila ima inspirativan pogled na okean, a kako su međusobno dovoljno udaljene, rezultat je da svi koji u njima borave imaju zagarantovan mir. Njihov stil je kolonijalan, a enterijer i eksterijer karakterišu čiste linije, francuska vrata, izdvojene verande, uz privatan bazen i jacuzzi.

 

Banyan Tree Seychelles

Jedan od najlepših rizortova na svetu, Banyan Tree Seychelles 5*

 

Iako je deci boravak u rizortu dozvoljen, ipak stoji preporuka da je više prilagođen odraslima. A za to postoje i opravdani razlozi: oko restorana na otvorenom nalazi se izuzetno niska ograda koja posetioce štiti od pada sa 20 m visine, dok kupanje u infinity bazenima, posebno onom na brdu, nije preporučljiva najmlađima. Uz to, kako je lokacija na otvorenom okeanu a ne u mirnoj laguni, kupanje nije preporučljivo slabijim plivačima koji ne mogu da se izbore sa jakim strujama. First class usluga je karakteristična za sve rizortove iz Banyan porodice, sa prefinjenim naglaskom na individualnom uživanju i privatnosti. Paviljoni za masažu nalaze se u spa centru azijskog stila, a u gurmanskom restoranu posebno su upečatljive različite Thai salate. Za dramatičan pogled na okean, posebno preporučujemo vile označene brojevima 209 i 210 (u zavisnosti od raspoloživosti), dok ćete u spektakularnom doživljaju tropske šume moći da uživate u vili 408, koja je smeštena na najvišoj tački ovog ekskluzivnog rizorta.

 

Za dodatne predloge i savete za odmor iz snova, kontaktirajte odabranog Travel House eksperta za individualna putovanja.

 

Pročitajte još:

 

Prelepa Toskana: Romantična putovanja za dvoje

Zašto izabrati individualna putovanja?

Sardinija: Mediteransko utočište holivudskih zvezda

 

Zora Antunović

  • Poslovnica Ušće
  • Bul. Mihaila Pupina 4, 11070 Novi Beograd
  • Tel. 011 285 4420
  • Mob. 063/544 343

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Dragi klijenti,
Pretraga ponude na našem sajtu trenutno nije moguća zbog tehničkih problema koje provajderi ORS Slovenia & Traffics Nemačka trenutno imaju. Nadamo se da će usluga uskoro biti ponovo dostupna.
U međuvremenu Travel House savetnici su vam na raspolaganju za izradu personalizovanih ponuda. Vaš upit za željeno putovanje možete poslati klikom na link UPIT

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...