Najluksuzniji restorani na Azurnoj obali

  • Specijalitet na Azurnoj Obali
  • Restoran na Azurnoj Obali
  • Specijalna Jela na Azurnoj Obali
  • Pogled iz Restorana na Azurnoj Obali

Leto miriše na Mediteran, a jedna od prvih asocijacija na njega je neprevaziđena Azurna obala. Francuska rivijera je jednostavno mesto na kome treba biti viđen! Sa druge strane, na ovoj prelepoj obali, omiljenom stecištu bogatih i slavnih, ima puno toga što ne smete propustiti da vidite. U letnjoj prestonici šika, jednoj od najlepših mediteranskih destinacija, pronaći ćete neke od najluksuznijih haute cuisine restorana u Evropi, gde vas očekuje nezaboravan doživljaj i jedinstveno gastronomsko iskustvo uživanja u savremenoj francuskoj kuhinji.

 

Gastronomska magija na francuskoj Rivijeri

LA VAGUE D' OR, St. Tropez

Pod vođstvom talentovanog šefa kuhinje Arnaud Donckelea, na samoj obali mora nastaju kulinarske maštarije inspirisane raskošnom i zavodljivom Provansom, servirane na jednoj od najlepših terasa na obali St. Tropeza. Ovaj pravi kulinarski umetnik i alhemičar je sa 35 godina postao najmlađi šef restorana sa tri Mišelinove zvezdice, a to je upravo prefinjeni La Vague d' Or. Ovde vas očekuje rustično putovanje kroz Mediteran i upoznavanje sa njegovim autentičnim ukusima i mirisima prezentovanim na inovativan način. Svako jelo je priča o velikoj strasti ljudi koji ovde žive prema ovom prelepom regionu.

La Vague d' Or francuski restoran

Tradicionalni sastojci u inovativnoj interpretaciji karakterišu ponudu u La Vague d' Or

 

Na dva a la carte menija nalaze se uzbudljivi opisni nazivi, poput “senzualnog susreta između tamne čokolade i sočne maline” ili "omaž kuvaru koji me je toliko naučio". Na raspolaganju su i tri entuzijastična set menija, za koje je glavni somelijer restorana, Franck Perroud, obezbedio uparivanje sa specijalnom selekcijom vina. Ukus najfinije sveže ribe ili meso rakova posebno su istaknuti zahvaljujući mariniranju u soku od lokalnih mandarina i pomorandži. Posebna preporuka je jastog, dostupan na čak četiri načina pripreme i serviranja. Šef Donckele oblikuje sastojke na način da istakne njihovu pravu suštinu, a njegove elegantne kreacije, harmonično kombinovane, pružaju čiste arome i precizan stil, stvarajući nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Restoran je otvoren isključivo u večernjim satima, od 19.30h do 10h, a ovogodišnja sezona će trajati do 9. oktobra. Gosti mogu večerati u elegantnom restoranu ili na nešto ležernijoj terasi, za večeru sa neprikosnovenim pogledom na more. Rezervacija je obavezna, a moguće ju je vrlo jednostavno napraviti putem sajta.

 

ELSA, Monaco

Lociran na samoj plaži Monte Carlo, restoran Elsa je jedno od najelitnijih mesta gde se služi najkvalitetnija savremena kuhinja inspirisana gastronomskim nasleđem Rivijere. Poseban je iz jednog neobičnog razloga – ovo je 100% organski restoran, označen Ecocert sertifikatom. Organska filozofija na kojoj se bazira ponuda odraz je svesti i odgovornog ponašanja, iskreni način života. Besprekoran imidž i jasna vizija izgrađeni su zahvaljujući talentu i kreativnosti izvršnog šefa kuhinje Paola Saria, koji u centar pažnje postavlja lokalne proizvode, kroz uvek sezonski pristup. Celokupan ugođaj je podređen jasnoj životnoj filozofiji: esencijalnost, jednostavnost i savršenstvo. Jasna potvrda kvaliteta došla je u vidu dobijanje prve Mišelin zvezdice.

terasa restorana Elsa i monte karlo

Sa terase restorana Elsa pruža se savršen pogled na Monte Karlo

 

Precizno istraživanje najboljih organskih lokalnih namirnica i njihovo pažljivo oblikovanje kroz delikatan proces kuvanja prethodilo je kreiranju 3 originalna menija, koja u potpunosti izražavaju strast prema Mediteranu i prirodi. Svaki od njih reflektuje veliko poštovanje prema moru, zemlji, kompletnoj prirodi, i kreiran je sa osvrtom na mediteransku i provansalsku tradiciju, uz pogled u budućnost koji daleko seže. Iako su zvezde menija riba i povće, posebna preporuka glavnog kuvara jeste degustacija više vrsta maslinovih ulja, koja se služe uz domaći hleb koji se pravi dva puta dnevno, kako bi bio besprekorno svež za ručak i večeru. Vrhunski kvalitet namirnica obezbeđen je saradnjom sa 15 lokalnih proizvođača iz oblasti Provanse, Azurne obale, Alpa i Ligurie. Bela mesa, živina i jagnjetina su takođe pažljivo odabrana od najboljih organskih farmera.

 

HOSTELLERIE JEROME, La Turbie

„Mala velika kuća“ - kako ovo mestu nazivaju njegovi domaćini, šef Bruno Cirino i njegova supruga Marion, nalazi se na autentičnoj i specifičnoj lokaciji, u živopisnom srednjovekovnom selu udaljenom 7 km od Monaka i 15 km od Nice. Smešten u zdanju koje je bivši manastir iz 13. veka, karakterističan je po svedenom enterijeru koji oslikava diskretan šarm i čini ga klasikom za sva vremena. Ne dozvolite da vas tradicionalan ambijent zavara, jer ćete biti iznenađeni inovativnim stilom kuvanja koji je u najvećoj meri pod uticajem mediteranskog nasleđa.

Šef Bruno Cirino

Šef Bruno Cirino poklanja veliku pažnju svakom detalju

 

Bez suvišnih i razmetljivih detalja, prijatna i intimna atmosfera su u službi istinskog gastronomskog uživanja i interakcije između majstora kuhinje i gostiju. Uz specijalitet po izboru, poput pečenog brancina sa tikvicama ili jastoga sa tartufima, možete naručiti i neka zaista dragocena i retka vina iz vanserijskog vinskog podruma od 20.000 boca, za koji je glavni krivac gospođa Marion, ujedno i glavni somelijer i upravnik restorana. Iskustvo koje ovoj luksuzni restoran nudi razlikuje se u stilu i načinu egzekucije u odnosu na većinu drugih top restorana u ovom području. Za gastro remek dela, najsvežiji sastojci nabavljaju se rano ujutru na lokalnoj pijaci, poput najfinije ribe i povrća koje region ima da ponudi.

 

JAN RESTAURANT, Nica

Restoran Jan je dokaz da snovi postaju realnost i da je ljubav glavni začin koji skromne sastojke lako transformiše u remek-dela. Mladi kuvar Jan Hendrik maestralno diriguje izvedbom kolekcije od preko 90 recepata. U njegovom intimnom i romantičnom južnoafričkom restoranu na jugu Francuske, smeštenom u blizini luke, očekuju vas kreativna i savremena jela, i južnoafrička tradicija ugostiteljstva preneta sa ruralnih farmi na glamuroznu francusku rivijeru.

restoranu Jan Nica

Jedinstveni stil i originalna vizija očaravaju goste u restoranu Jan

 

Ponuda restorana ima karakteristike moderne francuske kuhinje koje je inspirisana poreklom glavnog kuvara. Gostima je na raspolaganju sezonski tasting meni koji garantuje izbor aktuelnih svežih proizvoda koji se redovno smenjuju i koji su pripremljeni do apsolutnog savršenstva. Iako ne postoji la carte meni, gosti se opciono mogu odlučiti za posluženje sa sirevima uparenim sa specijalnom selekcijom vina, uz vođstvo glavnog kuvara i somelijera. Između ostalog, delove glavnog menija čine tuna sa lubenicom i plavim patlidžanom i salata od bosiljka, jagoda, krastavca i avokada. Rezervacija je naravno obavezna, a posebno vodite računa da svaka mora biti potvrđena pozivom na sam datum za koji je napravljena.

 

EDEN ROC, Antibes

Legendarni Hotel du Cap-Eden-Roc, smešten između Nice i Kana, predstavlja najbolji izbor za sve one koji su u potrazi za ultimativnim stylish odmorom na Azurnoj obali. Na njegovoj listi gostiju često se nađu imena kraljevskog ranga i holivudskih zvezda sa čuvene “A liste”.

Eden Roc restoran antibes, azurna obala

Elegancija i stil su u restoranu Eden Roc uvek na najvišem nivou

 

U sklopu hotela nalazi se još jedan predstavnik haute cuisine na Azurnoj obali, ujedno i jedan od najelegantnijih na ovoj prestižnoj destinaciji, koji na najbolji način oslikava suštinu života na francuskoj rivijeri. Restoran Eden Roc je mesto gde je hrana forma umetnosti i pravi bastion gastronomske izvrsnosti koju je stvorio talentovani trio: Arnaud Poëtte, Olivier Gaiatto i Lilian Bonnefoi. Udruženim snagama oni kreiraju kuhinju očaravajuće jednostavnosti koja nikad ne prestaje da začuđuje nepca. Posebna preporuka je da ovde probate ribu, koja je zasigurno ulov od tog dana.

Elegantan dizajn u svežim, drvenim tonovima savršeno se uklapa u suptilnu lepotu okoline, u kojoj ćete moći da uživate zahvaljujući pogledu sa prelepe terase restorana.


Za predlog smeštaja na Azurnoj obali koji će u potpunosti odgovoriti na sve vaše potrebe, kontaktirajte željenog Travel House eksperta za individualna putovanja

Dragana Krstić

  • Poslovnica Novi Sad
  • Bulevar oslobođenja 95, 21000 Novi Sad
  • Tel. 021/426 883
  • Mob. 063/544 447

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...