Dnevnik sa Mauricijusa – Fam trip iskustvo iz prve ruke

  • Pogled sa vidikovca na Mauricijusu
  • Peskovita plaža na Mauricijusu
  • Šešir i koktel i pogled na plažu
  • Vizit karte na plaži na Mauricijusu

Da li ste imali prilike da posetite Mauricijus? Ovo jedinstveno ostrvo Indijskog okeana koje oduševljava bajkovitim pejzažima i hotelima koji se izdvajaju po usluzi na najvišem nivou destinacija je koju morate posetiti.

Priliku da uživa u najboljem od najboljeg je tokom maja imala naša savetnica Dušica Piljić koja vam u novom blogu donosi preporuke hotela i korisne savete. Pročitajte savete iz prvog ugla i počnite već sada da planirate vaše putovanje.

 

Prvi susret sa Mauricijusom očekuje vas na Mahebourgu, jedinom aerodromu na ostrvu koji je veoma moderan i dobro organizovan. Pred sletanje, u avionu ćete dobiti formular u kojem ćete popuniti podatke iz pasoša i upisati naziv hotela. Čim prođete pasošku kontrolu koja se vrlo brzo prolazi, smatrajte da je vaš dugo očekivani odmor na Mauricijusu već počeo!

 

Najbolji period za posetu Mauricijusu

Pitate se kada je najbolji period za putovanje na ovo egzotično ostrvo? Mauricijus se nalazi južno od ekvatora, kada je kod nas leto, na ostrvu je zima, zbog čega preporučujem da ovu destinaciju posetite u zimskim mesecima kada je prosečna temperatura vazduha viša od 28C a temperatura vode oko 26C. Poseban doživljaj u zimskim mesecima je doček Nove godine koji se ovde tradicionalno proslavlja na plaži.

 

Kada je reč o klimi, bitno je napomenuti da na Mauricijusu dominira mikro klima usled koje se često desi da kiša koja je zaslužna za bujnu vegetaciju u jednom delu ostrva padne a u drugom ne. Bez obzira na klimu, padavine ne treba da vas brinu jer jako kratko traju a posle istih zahvaljujući idealnoj temperaturi možete da nastavite sa svojim aktivnostima na plaži i uživanju na suncu. Moja preporuka je da za svoj odmor izaberete zapadnu obalu i južni deo obale uz Le Morne jer je manje vetrovita od istočne koja je direktno izložena vetru.

 

Savršeni momenti na plaži na Mauricijusu

Tokom novembra i decembra, temperatura vode iznosi i do 26C

 

Kada je reč o prirodnim lepotama koje krase Mauricijus, veći deo ostrva čine plantaže šećerne trske što dovoljno govori u prilog tome da je pored turizma, jedna od glavnih privrednih grana ostrva proizvodnja šećera. Pored šećera, meštani proizvode i rum koji možete degustirati u nekoj od destilerija na ostrvu, kao i u hotelima koji imaju zavidne kolekcije.

 

Izdvojite jedan dan za obilazak ostrva – moja preporuka je da krenete u ranim jutarnjim časovima kako biste imali vremena za sve i kako biste se u hotel ranije vratili.  Imajte u vidu da se na Mauricijusu veoma rano smrkava, u zimskoj sezoni je već oko 18h potpuni mrak dok u letnjoj sezoni ima jedan sat više dnevnog svetla. Za koji god vid obilaska da se odlučite, značiće vam informacija da se na ostrvu vozi levom stranom i da je moguće iznajmiti automobil. Ukoliko niste sigurni kako ćete se snaći u saobraćaju ili imate strah od gužvi tokom sezone, predlažem da se za izlete obratite lokalnim agentima na ostrvu koji će vam obezbediti prevoz do željenih lokacija.

 

Vizit karte na plaži na Mauricijusu

Travel House na nejlepšim plažama Mauricijusa

 

Luksuzni hoteli

Kada je reč o hotelima, izbor na ostrvu je zaista širok – na moje zadovoljstvo tokom osmodnevnog putovanja sam posetila više od deset. Kako bih vam olakšala izbor odgovarajućeg koji će biti u skladu sa vašim željama, ukratko ću vam predstaviti one koji su na mene ostavili najjači utisak.

 

Prvi u nizu je bio Trou aux Biches Beachcomber Resort and Spa 5* hotel koji je smešten na severozapadnoj obali i čija je plaža u odnosu na druge koje sam obišla relativno uska. Ovaj hotel je idealan za mlade zbog blizine Grand Baie, mesta koje je interesantno za izlaske i noćni provod. Korisno je znati da su severozapad i sever obale ovde najpoznatiji po noćnom provodu i bogatom sadržaju za mlade.

 

Plaža hotela Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort and Spa 5+*

Plaža hotela Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort and Spa 5+*

 

Constance Belle Mare Plage 5*  bio je sledeći koji sam posetila (polupansion po osobi dnevno od 302 EUR, First minute: do 40% popusta za rane rezervacije) i koji bih ocenila kao veoma dobar. Brojni sadržaji i lepa plaža ostavili su na mene pozitivan utisak zbog čega bih ovaj hotel svakako preporučila za relaksirajući odmor.

 

Hotel LUX Bele Mare 5+* zasnovan je na veoma interesantnom konceptu – hotel poseduje svoj vrt sa začinima, pržionicu kafe, čajdžinicu, rum bar, džin bar, crafted piva.. Osoblje hotela najmlađe uči kako da prave ukrase od predmeta za reciklažu, dok posebnu čar ovom objektu daje “drvo želja” na kojem gosti kače svoje poruke i dele utiske o boravku. Još jedna zanimljivost su skrivene poruke u boci koje se nalaze svuda po kompleksu. Ko pronađe poruku očekuje ga nagrada.

 

Koleginice Borjana i Dušica i drvo želja
Uverile su se da drvo želja ispunjava sve što požele - Borjana i Dušica na Mauricijusu 

 

Four Season hotel 5*, prestižni član istoimene grupacije na ovom ostrvu se ističe po smeštaju koji se bazira isključivo na vilama (polupansion po osobi dnevno od 527 EUR).

 

U hotelu Sugar Beach Resort & Spa 5* koji deli kapacitete sa susednim La Pirogue 4* hotelom smo imali prilike da uživamo u izvođenju tradicionalnog Sega plesa koji se u ovom hotelu održava svake srede. Plaža ovog hotela je predivna, nakon iste smo se opuštali u hamamu i sauni (ovi sadržaji su za goste hotela besplatni). La Pirogue 4* hotel, koji je idealan za porodice sa decom, ovog leta se renovira (polupansion po osobi dnevno od 235 EUR, First minute: do 30% popusta za rezervaciju najmanje 4 noći, 35% za rezervaciju minimum 12 noći, svaki važi za boravak od 1.11.-31.10.). Gostima su na raspolaganju različiti sportovi na vodi koji su besplatni kao i tzv. zayak,  koji služi kao pomoćno sredstvo za snorkelling.

 

Sega ples, hotel Sugar beach

Tradicionalni Sega ples izvodi se svake srede u hotelu Sugar Beach 5*

 

U Sands Suites Resort-u gosti mogu da koriste sadržaje susednog Maradiva Villas Resort & Spa 5* (polupansion po osobi dnevno od 348 EUR) koji pripada lancu Leading hotels of the World i koji ima zaista odličnu plažu. Kada je reč o plažama uopšte, bitno je naglasiti da na pojedinim ima dosta korala i da do dublje vode treba dosta da se pešači. Nemojte se iznenaditi ukoliko na nekoj budete prisustvovali venčanju, Mauricijus je veoma popularna destinacija kako za honeymoon tako i za venčanja koja se ovde najčešće održavaju pred zalazak sunca.

 

CELOKUPNA PONUDA HOTELA NA MAURICIJUS

 

Hotel koji je definitivno ostavio najjači utisak na mene je St. Regis 5* koji bih svima preporučila – smešten je u podnožju Le Mornea i ima fenomenalnu plažu. Usluga je vrhunska a apartmani lepi i prostrani.

 

Luksuzni apartman hotela St.Regis

Apartman u hotelu St. Regis 5*

 

Ukoliko ste avanturističkog duha i tokom odmora želite da posetite što više plaža, moja preporuka je hotel Beachcomber Shandrani Resort and Spa 5* koji je smešten u blizini tri peskovite oaze (all inclusive po osobi dnevno od 184 EUR). U ovom hotelu su vam na raspolaganju sportski sadržaji koji su besplatni kao i nepregledne površine na kojima bujaju korali i na kojima se okupljaju razne vrste ribica i kornjača. Posebnu atmosferu hotelu daje blizina aerodroma – posmatrajte poletanje aviona dok odmarate na plaži hotela.

 

Snorkeling na Mauricijusu

Jedinstveno iskustvo snorkelinga u Beachcomber Shandrani Resort and Spa 5*

 

Odmor na Mauricijusu nisu samo plaže i hoteli, bogati sadržaj i raznovrsni izleti sigurno će upotpuniti doživljaj ove egzotične destinacije. Ukoliko imate dodatna pitanja, budite slobodni da me kontaktirate.

 

Kokteli na Mauricijusu

 

I ne, ovo nije sve! U narednom blogu predstavljamo izlete na Maurcijusu koje ne smete propustiti. Plivanje sa delfinima, poseta destileriji ruma… pratite nas, uskoro vas očekuju novi saveti iz prve ruke.

 

Za sve dodatne informacije i kreiranje putovanja po vašoj meri kontaktirajte nas u svakom trenutku: 

 

POŠALJITE UPIT

 

Pročitajte još i:

 

Top 5 predloga luksuznih putovanja

Pronađite WiFi lozinke svetskih aerodroma na interaktivnoj mapi

Malta za početnike: Odmor kakav zaslužujete

Dušica Piljić

  • Poslovnica Novi Sad
  • Bulevar oslobođenja 95, 21000 Novi Sad
  • Tel. 021/426 882
  • Mob. 063/544 442

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...