Plivanje sa delfinima, fabrika ruma: Top izleti na Mauricijusu

  • Plivanje sa delfinima, fabrika ruma: Top izleti na Mauricijusu prvi slajd
  • vodopad na mauricijusu
  • Borjana i Dušica sa koktelima na Mauricijusu
  • džinovske kornjače na Mauricijusu

Drugi deo našeg Dnevnika sa Mauricijusa je tu! Kao što smo i obećali u prethodnom blogu, u najnovijem vam donosimo savete i preporuke za neke od najzanimljivijih izleta na ovom egzotičnom ostrvu. Jer Mauricijus nisu samo plaže i savršen odmor u rizortima. Ukoliko ste avanturističkog duha, nastavite da čitate top savete naše koleginice Borjane Marić koja vam prenosi svoje utiske iz prve ruke.

 
Plivanje sa delfinima

Prvi koji garantuje sjajnu zabavu i nezaboravno iskustvo je izlet sa delfinima za koji su potrebne male pripreme pred polazak. Bitno je znati da čamac kojim krećete na izlet jako brzo plovi i da talasi znaju da budu jaki zbog čega bi bilo dobro da pre ovog puta jedete neku laganu hranu kako vam mučnina ne bi upropastila dan.  S obzirom na to da ćete plivati sa delfinima i sve vreme biti direktno izloženi suncu, pre polaska vam savetujem da se namažete kremom za sunčanje i na izlet krenete u kupaćem kostimu. Vodootporna kamera kojom ćete zabeležiti jedinstvene trenutke je obavezna - ja nažalost tokom svog putovanja nisam ponela odgovarajuću opremu tako da nisam uspela da ovekovečim ovaj zaista neverovatan doživljaj. Nemojte napraviti istu grešku, nabavite opremu pre samog puta jer je ovo iskustvo samo po sebi spektakularno.

 

šešir na brodu na mauricijusu

U susret uzbudljivoj avanturi - koleginica Borjana na brodiću


Odmah po ukrcavanju na čamac na koji ulazite bez obuće, dobićete prsluk za spasavanje, masku sa disaljkom i peraja. To vam je osnovna oprema u kojoj ćete biti sve vreme tokom izleta i koja je praktična jer sa istom odmah možete skočiti u vodu. Imajte u vidu da ćete sa delfinima imati jako malo vremena, kada naiđete na jato, iz čamca ćete iskakati zajedno sa skiperom koji pomaže tokom plivanja onima koji su u slaboj kondiciji. Iskustvo je zaista nezaboravno zbog čega vam preporučujem da ovaj izlet nikako ne propustite.
 
Bitna napomena – delfini su divlja bića, tako da za ovaj izlet zaista treba imati sreće, nekad se dešavalo da se tokom izleta uopšte ne pojave. Mi smo imali tu sreću da sretnemo jato koje je imalo oko 50-100 jedinki i koji su stalno iskakali iz vode. Čak i za one koji se nisu usudili da uđu u vodu prizor je zaista bio fenomenalan.
 
Chamarel – vodopad i fabrika ruma

 

Najlepši deo planinske regije Mauricijusa je svakako Chamarel koja je smeštena na jugu ostrva. Na putu do ove regije koja je najpoznatija po Obojenoj zemlji i vodopadima, imaćete prilike da uživate u nizu plantaža tropskih kultura. Poseta vodopadu koji je visok oko 100 metara i čija snaga zavisi od količina padavina je zaista poseban deo izleta koji će vas sigurno oduševiti. Iako nije bio u punoj snazi kada smo ga mi videli, svakako je za preporuku jer se nalazi u regiji koja je posebno popularna po izletima.

 

Chamarel - obojena zemlja na Mauricijusu

Obojena zemlja (Seven Coloured Earth)


Poseta destileriji ruma je savršena prilika da se po prvi put susretnete sa pićem koje se pravi na ovom ostrvu. Korisno je znati da je u cenu obilaska uračunata i degustacija ruma, tokom koje vam preporučujem da budete obazrivi - iako je u pitanju slatko piće, procenat alkohola u ovom rumu je izuzetno visok. Tokom obilaska, možete kupiti i suvenire - rum koji je ovde izuzetnog kvaliteta i koji je u ovoj regiji prilično skup. Savet koji su nama lokalci dali je da ovo piće ipak kupimo u nekoj od lokalnih prodavnica, pogotovu ako isti planiramo da mešamo u koktelima. Drugi biser ove regije je Chamarel Seven Coloured Earth – područje poznato kao Obojena zemlja u stvari je atrakcija na kojoj se mogu videti ostaci ohlađene lave koja se usled prisustva metala i elemenata prelama u čak 7 boja.  Spektar boja je zaista veličanstven, na trenutak ćete imati utisak da vas oči varaju.
 
Najviše informacija o naseljavanju i istoriji Mauricijusa ćete dobiti na severu ostrva, u Fabrici šećera, koja je bivša fabrika pretvorena u muzej. Nemojte propustiti posetu suvenirnici u kojoj možete kupiti razne vrste šećera, džemova i ruma kao i prelepom restoranu na otvorenom koji se nalazi u okviru fabrike.

mašine u fabrici šećera na mauricijusu

Unutrašnjost fabrike šećera 


Izlet katamaranom


Krstarenje katamaranom duž laguna istočne obale je poslednji u nizu izleta koji bih istakla kao veoma interesantan jer dosta toga možete saznati o životu meštana i bliže se upoznati sa njihovim navikama i lokalnim proizvodima. S obzirom na to da ćete veći deo izleta provesti na brodu, nemojte zaboraviti da ponesete kremu za sunčanje i šešir.

travel house tim na izletu na katamaranu

Travel House tim sa kolegama na katamaranu


Ovaj izlet je mnogo više od običnog krstarenja – prva stanica je ostrvo Ille aux Cerf na kojoj postoji široka ponuda sportova na vodi i gde je smeštena sjajna pijaca sa suvenirima. Kao favorit od ponude sportova bih istakla parasejling na koji možete ići u paru. Osećaj je zaista savršen, iz mog iskustva, jedina mana je ta što let kratko traje, ali pogled sa te visine definitivno ne može da se poredi ni sa čim.

 

parasejling na mauricijusu

Parasejling - doživljaj koji se ne može opisati rečima


Ukoliko ste ljubitelj novih ukusa i želite da Mauricijus doživite u potpunosti, probajte jedinstveni delikates – morskog ježa, kojeg su nam sveže izvađenog iz vode ponudili skiperi sa broda. Meni se nije naročito dopao ali svakako savetujem da ga probate jer ukusi su ipak različiti.
 
Izleti su sjajan način da Mauricijus upoznate u potpunosti i steknete kompletan utisak o kulturi, načinu života i prirodnim bogatstvima i da se uverite da ovo ostrvo nudi mnogo više od prelepih plaža. Idealan za svaki tip odmora, Mauricijus krije tajne koje još čekaju da budu otkrivene. Ukoliko vam je potrebno više informacija, budite slobodni da me kontaktirate. Rado ću vam pomoći i sa zadovoljstvom kreirati odmor koji ćete pamtiti.

Borjana Marić

  • Poslovnica Ušće
  • Bul. Mihaila Pupina 4, 11070 Novi Beograd
  • Tel. 011/2603 222
  • Mob. 063/544 242

Izaberite svog savetnika za individualna putovanja

Uz neprocenjivo iskustvo iz prve ruke, Travel House savetnici za putovanja će Vam obezbediti individualno putovanje baš po meri Vaših snova i brojne pogodnosti specijalno rezervisane baš za Vas.

Upoznajte sve savetnike

Travel House newsletter

Najbolje destinacije
Ekskluzivne ponude
Saveti eksperata za putovanje
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...