DOZIVITE KIKLADE SA STAR FLYER JEDRENJAKOM

LUKSUZNO JEDRENJE KIKLADIMA


OTKRIJTE GRČKU SA STAR FLYER JEDRENJAKOM

Ploveća romansa od Atine do Kiklada

10-dnevna grupna tura Atina-Kikladi-Atina

Period putovanja: 13.06.-22.06.2019.

 

Po osobi od € 2695

 

Donosimo vam jedinstvenu priliku da tokom jednog putovanja otkrijete najlepše delove grčke prestonice, a zatim i uzbudljiv ostrvski svet severnih i istočnih Kiklada sa krstarenjem na tradicionalan, a istovremeno udoban način prelepim motorizovanim jedrenjakom “Star Flyer” iz “Star Clipper” porodice. Opustite se ispod raširenih jedara na prostranoj palubi od tikovine i uživajte u prizoru na autentične bele građevine rasute po najpopularnijim ostrvima istočnog Mediterana.

;

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. DAN: BEOGRAD – ATINA

Individualan polazak na redovnoj avio liniji. Priključenje grupi u hotelu Wyndham Residence 5* u Atini. (2 noćenja)

 

2. DAN: ATINA SA AKROPOLJOM

Jutarnja vožnja do Akropolja. Ovaj zaštitni znak grada nudi prekrasan pogled na živahnu metropolu, ali i bliski suret sa nasleđem koje datira od pre nove ere. Nakon obilaska hrama sledi pešačka tura kroz stari deo grad, a zatim slobodno vreme za upoznavanje savremenih tokova grčke prestonice. Individualan povratak u hotel. (D)

 

3. DAN: TRANSFER HOTEL - LUKA PIREJ

Preuzimanje putnika u hotelu i transfer do luke Pirej. Popodnevno ukrcavanje. (D)

4. DAN: NA MORU

Sa Star Flyer-om isplovljavate prema Turskoj. Tokom opuštajućeg dana na moru uživajte u sadržajima broda pre nego što stignete do Kušadasija. (P)

 

5. DAN: KUŠADASI

Ovaj popularni grad važi za jendu od najposećenijih turističkih regija u Turskoj, a u isto vreme i dalje ima očuvan šarm malog primorskog grada. Prošetajte uskim ulicama koje pružaju brojne mogućnosti za kupovinu i predah, ili rezervišite izlet do Efesa (moguće ga je rezervisati na brodu). (P)

 

6. DAN: DODEKANEZI: OSTRVO PATMOS (uključujući obilazak)

Danas stižete na Patmos, malo ostrvo sa strmom obalom, sa nekoliko planinskih vrhova i mnogo malih zaliva. Od slikovite luke Scala stiže se do malog brdskog sela Chora. Odavde Imate prekrasan pogled na luku i okolinu i priliku da posetite jedan od najvažnijih manastira grčke pravoslavne crkve: manastir Sv. Jovana, koji je ovde živeo u egzilu i napisao knjigu Otkrivenja. Povratak u živahnu luku. U kasnim popodnevnim satima vaš brod nastavlja sa plovidbom. (P)

 

7. DAN: ISTOČNI KIKLADI: OSTRVO AMORGOS

Ujutro se stiže na Amorgos, slikovito ostrvo poznato po divnim plažama, kristalno čistom moru, belim kućama i vetrenjačama. Znamenitosti ostrva su imponzatan manastirski kompleks iz 11. Veka lociran na litici i venecijanska tvrđava. Tu su i dve živopisne luke sa autentičnim plavo-belim kuće i uskim ulicama. Otkrijte ostrvo sami ili sa vođenim izletom (na brodu moguće rezervisati). Ukrcavanje u kasnim popodnevnim satima i nastavak plovidbe. (P)

8. DAN: SEVERNI KIKLADI: OSTRVO MIKONOS (uključujući obilazak)

Mikonos je najpopularnije ostrvo Kiklada i nudi scenografiju nalik slikovnici sa živopisnim ribarskim brodovima, šarmantnim uličicama, belim kućama i vetrenjačama. Doživite atmosferu živahnog lučkog kvarta ispunjenog buticima, kafićima i galerijama. Nakon vođenog obilaska grada Mikonosa idete autobusom do plaža Agios Ioannis i Kalafati, uz predivan pogled na susedno ostrvo Delos. Po povratku dodatno slobodno vreme za uživanje u koktelu ili čuvenom Ouzo u luci. U kasnim večernjim satima jedrenjak napušta Mikonos. (P)

 

9. DAN: SEVERNI KIKLADI: OSTRVO SPETSES

Oko podneva stići ćete do ostrva Spetses nedaleko od grčkog kopna. Malo, kosmopolitsko ostrvo je popularna izletnička destinacija visokog društva.

Ispunjeno je prefinjenim kafeima, umetničkim radnjama i buticima u kojima ćete sigurno pronaći nešto po svom ukusu. Obiđite ostrvo u konjskim kočijama, na biciklama ili peške, jer je ovde motorni saobraćaj maksimalno redukovan. Uveče počinje završna plovidba prema kopnu. (P)

 

10. DAN: LUKA PIREJ - ISKRCAVANJE I POVRATAK

Dolazak u Pirej i iskrcavanje u jutarnjim satima. Transfer do aerodroma u Atini i individualni povratak za Beograd. (D)

 

VAŠ JEDRENJAK:

Star Flyer je moderan u svakom pogledu. Brod za krstarenje svojim gostima prenosi ljubav prema tradiciji i romantičnim trenucima stvorenim za uživanje. Smeštajni kapacitet čini 85 prostranih kabina sa klima uređajem, elegantno nameštene.

Restoran sa raznovrsnom ponudom ne ostavlja niti jednu želju neispunjenu. Palube od tikovine pozivaju vas da se prepustite atmosferi, koja je na čitavom brodu nalik na onu u ekskluzivnom engleskom privatnom klubu.

 

KATEGORIJE KABINA Sve kabine su izuzetno udobne sa velikim bračni krevetom (podesiv na dva odvojena kreveta), tuš i WC, sef, TV. Kabine I kategorije dodatno sa whirlpool-om. Kategorija I: 14,5 m², kat. II: 12 m², kat. III-V: 11 m², kat. VI: 8 m².

 

Napomena: mesto polaska čartera iz Nemačke će naknadno biti određeno. Tokom krstarenja kapetan zadržava pravo izmene plana puta u zavisnosti od vremenskih uslova. Po potrebi će biti korišćen motorni pogon broda.

 

Želite da rezervišete ovu ponudu? Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja ili dopunu osnovnog aranžmana u skladu sa vašim dodatnim zahtevima:

POŠALJITE UPIT

 

UKLJUČENE USLUGE:
  • Povratna avio karta u ekonomskoj klasi na relaciji Atina-Beograd · Transferi prema itineraru · 2 noćenja sa doručkom u hotelu u Atini · 7 noći krstarenja prema programu · Gradska tura u Atini sa posetom Akropolju · Pun pansion na brodu (do 5 obroka po danu) · Upotreba opreme za sportove na vodi · Naknade za ukrcavanje i iskrcavanje · Obilazak ostrva Patmos sa posetom manastiru Sv. Jovana · Ostrvska tura na Mikonosu · Vodič na nemačkom jeziku · Informativni materijal
NIJE UKLJUČENO:
  • Transfer od aerodroma do hotela u Atini, i u povratku transfer od luke do aerodroma · Napojnice na brodu (oko 56 EUR po osobi kao paušal) i pića · Lični troškovi · Putno osiguranje · Dopunski izleti i individualni obilasci
x
Prijavite se na Travel House newsletter!
Uspešno ste se prijavili na newsletter. Hvala.

Nema podataka po zadatom kriterijumu pretrage. Molimo vas probajte pretragu sa drugačijim parametrima.

Pretraga u toku...
Pretraga u toku...
Slanje u toku...
Slanje u toku...