fbpx
Tourist,resort,balcony,overlooking,a,stunning,tropical,beach

Aruba

Dobrodošli na Arubu, poznatu kao „Happy Island“ zbog opuštene atmosfere, gostoljubivosti i prelepog okruženja koje pruža radost posetiocima. Nadimak „Happy Island“ odražava pozitivnu energiju lokalnog stanovništva, optimizam i ljubaznost prema posetiocima, čineći Arubu mestom gde svako doživljava sreću i zadovoljstvo tokom svog boravka.

 

Pored korisnih informacija koje slede, OVDE možete pogledati naš izbor najboljih hotela u Arubi.

 

Hilton Aruba Overviewhero Shot1

Aruba, smeštena u Karipskom moru, nudi nezaboravno iskustvo od belih plaža do bogate kulture. Ovo ostrvo uživa u konstantnoj toplini i suncu tokom cele godine, čineći ga savršenim mestom za odmor u bilo kom trenutku. Posebno preporučljivo vreme za posetu je van sezone kiše i uragana, od decembra do aprila, kada su temperature prijatne.

 

Plaže koje oduzimaju dah:

 

Eagle Beach: Beli pesak i mirno more čine ovu plažu jednom od najpoznatijih na ostrvu.

 

Palm Beach: Osim sunčanja, ovo je mesto gde možete uživati u raznolikim aktivnostima, uključujući ronjenje i jedrenje na dasci.

Auacy Pool 4715 Hor Clsc

Znamenitosti koje treba posetiti:

 

Nacionalni park Arikok: Sa pećinama i divljim obalama, ovo je prirodno čudo za istraživače.

 

Oranjestad: Glavni grad s šarmantnim holandskim kolonijalnim zgradama.

 

Conchi Natural Pool: ovo je jedno od najintrigantnijih prirodnih čuda na Arubi. Smestio se između stenovitog terena i stvoren je vulkanskom aktivnošću. Ova oaza kristalno čiste vode pruža jedinstveno iskustvo, dostupno pešačenjem, jahanjem ili terenskim vozilom kroz Nacionalni park Arikok.

20161214 Hilton 1353

Stanovništvo i Kultura:
Aruba ima raznoliko stanovništvo koje odražava različite kulturne uticaje. Jezik na Arubi je papiamento, ali se takođe govore engleski i španski, olakšavajući komunikaciju sa posetiocima. Gostoljubivost lokalnog stanovništva doprinosi osećaju dobrodošlice tokom celog boravka.

 

Boravak i transport:

Aruba ima međunarodni aerodrom Queen Beatrix (Aerodrom Kraljice Beatris), preko kojeg se obavlja većina dolazaka. Udaljenosti od aerodroma do hotela variraju, ali obično traju između 15 do 30 minuta vožnje, zavisno od lokacije hotela.

 

Hoteli na Arubi variraju od luksuznih odmarališta do manjih, porodičnih smeštaja. Postoji širok spektar opcija za smeštaj, od all-inclusive odmarališta do boutique hotela i privatnih vila. Naš odabir hotela možete pogledati OVDE.

Auabr Cabanas 4744 Hor Clsc

Kulinarstvo na Arubi je raznovrsno i reflektuje bogatu mešavinu kultura koje su uticale na ostrvo. Evo nekih karakterističnih jela i elemenata arubijske kuhinje:

 

1. Keshi Yena: Tradicionalno jelo napravljeno od nadeva od mesa (obično piletina ili govedina), začina, orašastih plodova, suvog voća, ispečeno u ispražnjenoj kori sira.

2. Funchi i Pastechi: Vrsta pirea od kukuruznog brašna, slično palenti, često se poslužuje uz ribu ili meso. Pastechi su vrsta punjenog testa, obično sa sirom, mesom ili ribom.

3. Seafood: Riba poput mahi-mahija, lignji, jastoga i drugih morskih plodova često se spremaju na različite načine, od grilovanja do kuvanja u raznim umacima.

4. Supa di Pisca: Ovo je riblja supa, koja se često pravi od lokalne ribe, povrća i začina.

5. Deserti: U slatkom segmentu, tu je specijalitet od kokosa Torta di Coco

 

Restorani na Arubi nude širok izbor internacionalnih kuhinja, ali je i lokalna hrana veoma prisutna, posebno u manjim restoranima i kafićima. Takođe, ne propustite priliku da probate „street food“ ili hranu koju nude lokalni štandovi i ulični prodavci, gde možete probati autentične ukuse ostrva.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika