Najnovije iz sveta putovanja

oktobar 02, 2023

6 Novosti

Waldorf Astoria otvara svoj prvi hotel u Africi

Waldorf Astoria Hotels & Resorts, jedan od Hiltonovih luksuznih hotelskih brendova, najavio je svoju ekspanziju na Egipat i afrički kontinent otvaranjem Waldorf Astoria Cairo Heliopolis. Elegantan hotel donosi atmosferu dobrodošlice, iskustva po meri i besprekornu, personalizovanu uslugu u egipatsku prestonicu, pružajući mirnu oazu, zajedno sa prelepim botaničkim baštama za goste da se opuste daleko od užurbanih gradskih ulica. Savršeno lociran u drevnom gradu Heliopolis, hotel je u blizini glavne egipatske predsedničke palate, sa mestima koja se moraju videti kao što su centar Kaira, Khan El Khalili bazar i dugo očekivani Veliki egipatski muzej, koji su lako dostupni iz hotela. Spoj moderne elegancije i lokalne autentičnosti, hotel raspolaže sa 252 luksuzne i savremene deluks sobe i apartmana.

septembar 25, 2023

6 Novosti

Soneva Fushi organizuje prvi Wellness Festival na Maldivima

SOUL Festival u Soneva Fushi – jednom od najboljih luksuznih rizorta na Maldivima – ponudiće svoj zeleni prostor za opuštanje, kulinarstvo, istraživanje i kreativnost dok slavi drevne tradicije isceljenja i moderne inovacije. Festival će tokom deset dana i dva vikenda (29. septembar – 8. oktobar) pozvati goste iz celog sveta da istraže wellness u svim njegovim dimenzijama. Svakog vikenda, festival će uključivati raznovrstan program panel diskusija sa globalno priznatim liderima zdravlja i wellnessa, ispresecan grupnim časovima joge i meditacije, ritualima lečenja, nastupima muzike uživo i bosonogim gala proslavama na pesku. Radni dani će se fokusirati na iskustvenim radionicama svakog dana i konsultacijama sa svetski poznatim stručnjacima za wellness. Kompletan program možete pronaći ovde.

septembar 18, 2023

Six Senses Kanuhura 2

Six Senses Kanuhura – otkrijte raj na zemlji

Dobrodošli u Six Senses Kanuhura, raj na ostrvu koji se nalazi na atolu Lavijani na Maldivima i koji je spreman da dočeka goste koji se vraćaju nezaboravnom iskustvu. Sa 91 vilom na plaži i iznad vode, uključujući 12 novoizrgađenih Beach Retreats i Beach Reserve sa tri spavaće sobe, rizort je namenjen i porodicama i parovima koji traže kvalitetan odmor i provod. Arhitektura odražava opuštenu atmosferu tropskog ostrva, dok dizajn enterijera crpi inspiraciju iz živih boja prirode Maldiva koja ga okružuje. Six Senses Kanuhura razume da se sećanja stvaraju kroz iskustva. Bilo da je u pitanju lagana šetnja uz zalazak sunca na plaži, porodična večera pod zvezdanim nebom ili piknik na pustom ostrvu, svaki trenutak je prilagođen da podstakne osećaj ponovnog povezivanja. Holistički pristup porodičnom putovanju uključuje dečiji klub Grow With Six Senses i Island Hideout, dizajniran za tinejdžere. Smešten 150 kilometara severno od Malea, Six Senses Kanuhura je lako dostupan putem kratke 40-minutne vožnje hidroavionom od Međunarodnog aerodroma Velana. Dok ponovo otvara svoja vrata, ovo ostrvsko utočište obećava ne samo odmor već transformativno iskustvo koje kombinuje luksuz, održivost i prirodne lepote Maldiva.

septembar 11, 2023

5 Novosti

Mandarin Oriental otvara novi kompleks na Sardiniji

Mandarin Oriental je objavio svoje planove za otvaranje novog rizorta na italijanskom ostrvu Sardinija. Ovo odredište, smešteno u srcu Costa Smeralda, trebalo bi da otvori svoja vrata do sredine 2026. godine i biće četvrti hotel ove slavne hotelske grupe poznate po luksuzu i vrhunskom komforu u Italiji. Trenutni planovi za ovaj projekat - nazvan Mandarin Oriental Porto Cervo - obuhvataju 83 sobe i suite-ova smeštenih na padini sa pogledom na zaliv Pevero, a takođe dolazi sa jedinstvenim pogodnostima poput privatne plaže do koje se može stići stazom dugačkom 350 metara. Rizort će uključivati pet nezavisnih restorana i barova koji će nuditi različite kulinarske opcije. Tu će takođe biti i spa centar, a zaljubljenici u vežbanje će moći koristiti teretanu. Hotel će imati velike otvorene i zatvorene bazene, a ekskluzivni beach club smešten na plaži Porto Paglia pružiće još više prostora za opuštanje.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika