Gorila treking u Ugandi

Poznata i kao „Biser Afrike“, Uganda sija zadivljujućim zelenilom, dubokim jezerima, visokim planinama i možda najvećim prirodnim blagom od svih – polovinom poslednje preostale populacije planinskih gorila na svetu. Na ovom nezavisnom afričkom putovanju, upoznajte dve velike svetske vrste primata, šimpanze i retke planinske gorile, i odsednite u luksuznim kampovima usred džungle.

Itinerer
1. DAN: DOLAZAK U ENTEBBE, UGANDA
2. DAN: NACIONALNI PARK KIBALE | STANIŠTE ŠIMPANZI

Krenite iz Entebea ka Nacionalnom parku Kibale, tropskoj prašumi, koja sadrži najveću gustinu primata od svih oblasti na zemlji. Po dolasku u vašu luksuznu ložu, smestite se i opustite se usred bujnog mesta, koje sadrži bazen, voćnjak i teren za tenis.

3. DAN: NACIONALNI PARK KIBALE | STANIŠTE ŠIMPANZI

Krenite na ekskurziju u potrazi za šimpanzama. Šuma Kibale je dom za 13 vrsta primata, uključujući šimpanze i mangabeje, kao i za 300 vrsta ptica i veliki broj leptira. Vožnja do istraživačkog centra Kanyanchu da biste započeli tročasovni put.

4. DAN: NACIONALNI PARK QUEEN ELIZABETH | DOŽIVITE UGANDU

Jutarnji polazak iz Kibale ka Nacionalnom parku Queen Elizabeth. Vaša luksuzna loža se nalazi na istočnoj ivici parka, pružajući uzbudljiv pogled na okolnu šumu iz svojih sedam pojedinačnih vikendica. Učestvujte u popodnevnoj vožnji kroz nacionalni park i vratite se u svoju ložu na večeru.

5. DAN: NACIONALNI PARK BWINDI IMPENETRABLE FOREST | VALOVITI PREDELI

Napuštanje Nacionalnog parka Queen Elizabeth i nastavak putovanja do Bwindi-ja. Ovo je lagana vožnja koja vas vodi kroz doline Rift i visiju Kigezi. Vaše putovanje kulminira u maglom prekrivenim planinama Nacionalnog parka Bwindi, koji je pod zaštitom UNESCO-a i jednan od biološki najraznovrsnijih područja na svetu.

5.-6. DAN: NACIONALNI PARK BWINDI IMPENETRABLE FOREST | SUSRET SA GORILAMA

Provedite sledeća dva dana prateći jednog od najređih primata na svetu: ugroženu planinsku gorilu. Vaš vodič vas prati do sedišta Uganda Wildlife Authority parka da upoznate svog vodiča za gorile. Vreme potrebno za praćenje gorila uveliko varira, od pola sata do šest sati. Kada su gorile locirane, dozvoljeno vam je sat vremena da ih posmatrate. Pogled u oči planinske gorile brzo zapečati vezu koja postoji između primata i čoveka, ali je i dirljiv podsetnik da su ova velika stvorenja na ivici izumiranja. Nakon posete gorilama, vratite se u svoju ložu.

8. DAN: NAPUŠTANJE ENTEBEA
Najbolje vreme za posetu

Od jula do septembra.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika