&Beyond Mnemba Island

&Beyond Mnemba Island Lodge je raj na privatnom ostrvu, gde samo deset jednostavnih, ali luksuznih bungalova ("bandas") od palminog lišća leži skriveno u tropskoj šumi, okruženoj belom plažom. Na sredini između bungalova i Indijskog okeana nalaze se tradicionalni zanzibarski "kreveti na plaži", savršeni za čitanje, spavanje ili samo uživanje.

2654_mne5_orig-1.jpg Lokacija

Do hotela &Beyond Mnemba Island Lodge se stiže za 90 minuta vožnje od Stone Town-a kroz bujne plantaže začina koje pokrivaju glavno ostrvo Zanzibar. Gosti ulaze u okean do kolena da bi se ukrcali u čamac, kojim stižu 20-minutnim prelaskom do toplog prijema na ostrvu. Pošto nema pristaništa, polasci i sletanja su direktno na i sa plaže i uključuju malo kvašenja.

2658_mne9_orig-1.jpg Smeštaj

Morski povetarac struji kroz visoke krovove od palminog lišća i velike prozore. Ventilatori iznad glave u prostranoj spavaćoj sobi ispunjenoj mekim, prirodnim tkaninama i tradicionalnim rezbarijama rashlađuju tople tropske noći. Uživajte u pogledu na okean koji se pruža na ugrađenim „barazas“ (reč na svahiliju za „mesto za sastanke“) na vašoj verandi. Senkoviti hodnik od ispletenog palminog lišća vodi do velikog kupatila, gde iza zavese od staklenih perli čeka masivni kameni tuš.

2651_mne2_orig-1.jpg Usluga

Mnemba je okružena atolom koralnih grebena i može se pohvaliti nekim od najveličanstvenijih lokacija za ronjenje u Africi. Mirno azurno more koje okružuje ostrvo nudi neodoljivo ronjenje, vožnju kajakom i jedrenje na dasci.

Najbolje vreme za posetu

Od jula do oktobra i od decembra do marta.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika