Delom kuvar, delom istoričar, delom botaničar, Alex Atala je šampion brazilskih tradicionalnih sastojaka i jela. Poznatu evropsku finu hranu možete naručiti u restoranu D.O.M. ali često samo u sporednim ulogama, poput voća kambuke i korena manioke.
Sa diskretnom adresom u ulici Barao de Capanema u naselju Jardins, Sao Paulo, D.O.M. predstavlja dekor zasnovan na harmoničnom balansu između klasičnog i modernog, poznatog i divljeg. Ograničen broj gostiju i njegov deo za privatne događaje naglašavaju posvećenost pružanju ekskluzivnosti i vrhunskog komfora.
Degustacioni meni je najbolji način da se upoznate sa gastronomskim iskustvom koje predlaže D.O.M., a koje je teško obuhvatiti jednim jelom. Alex Atala predstavlja striktno autorski meni, otkrivajući njegovu smelost i svoja eksperimentisanja, rezultat njegovih istraživanja sa brazilskim sastojcima.
Čvrsto vezan za svoje korene i okrenut budućnosti, Alex Atala je, pre svega, strastven za Brazil, prirodu, gastronomiju i život. Vođen izazovima, Atala uspeva izuzetnom delikatnošću i tehnikom da svoju kreativnu energiju pretvori u nezaboravna iskustva za one koji imaju priliku da probaju njegove eksperimente.