Mugaritz

Glavni kuvar Andoni Luis Aduriz ima za cilj da se igra sa gostima i razmišlja o različitim načinima na koje restoran može da ima uticaj, umesto da samo pruža klasičnu uslugu. Upravo je to ono što izdvaja restoran Mugaritz kao jednog od najboljih na svetu.

3689_mugaritz-2_orig Restoran

Ovaj restoran opisuju kao „najvažniji gastronomski fenomen sveta u poslednje vreme“. Smešten u ruralnom, planinskom okruženju, u okolini Errenteria-e (nekoliko milja od grada San Sebastijana). Jedna od njegovih atrakcija, kao i inovativna hrana Andoni Luis Aduriz-a, je mala bašta sa povrćem pored restorana u kojoj se uzgaja mnogo bilja, cveća i povrća koje se koristi u jelima.

mugaritz 10 Hrana

U Mugaritz-u, jelo je put istorije, arome, teksture, ukusa, zvukova, provokacija, neizvesnosti, igre, sećanja, želja i mnogih drugih iskustava. Oni kreiraju i predlažu oblike usluge u kojima gosti mogu dati slobodu svojim čulima na svom kulinarskom putovanju. Proizvodi od kojih prave jela su osetljivi na vremenske prilike, godišnje doba i prirodu, tako da vam nikada ne mogu unapred reći šta ćete jesti, jer se situacija menja svakim danom.

3692_mugaritz-13_orig Kuvar

Brzo se uzdigavši u redove najcenjenijih svetskih kuvara, Andoni Luis Aduriz je postao poznat po svom razigranom, istraživačkom pristupu hrani. Napola ludi naučnik, a napola kulinarski genije, Aduriz je premostio jaz između kuvara i hemičara. Uprkos svojim godinama, Andoni Luis Aduriz je već prošao kroz mnoge faze otkrića i rasta. I Mugaritz, njegov zagonetni i veoma cenjeni restoran evoluirao je zajedno sa njim.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika