Ako se duh zemlje može objasniti samo degustacijom njene hrane, restoran Pujol čini upravo to. Poznat kao najbolji restoran u Meksiku, predstavlja nezaboravan ukus Meksika kroz magičnu kombinaciju sastojaka Enrique Olvera-e.
Sofisticiranu, ali opuštenu atmosferu kreiraju siva kožna sedišta, drveni podovi, tamno sivi zidovi ukrašeni ogledalima koja vizuelno proširuju prostoriju od 44 mesta, a osvetljenje iznad svakog stola stvara neformalnu atmosferu. Pujol je bio nadimak Olverinog dede i predstavlja Meksiko na način na koji ga on vidi.
Pujol stvara meksičku kuhinju sa ličnim stilom, koristeći lokalne sastojke i drevnu i modernu kulinarsku tehniku kao polaznu tačku. Tradicionalno i savremeno stapanje u jedinstvenim jelima. Cilj je nezaboravan ukus koji slavi izuzetnu raznolikost sastojaka meksičke kuhinje. Osnovna nacionalna kuhinja kombinuje se sa novim sastojcima koji održavaju duboke meksičke korene.
Enrique Olvera je odlučio da još jednom pogleda svoju ljubav prema kuvanju – nešto što je otkrio kao dečak u poslastičarnici svoje bake i deke – i otputovao je u Njujork da se upiše na Kulinarski institut Amerike. Kada se četiri godine kasnije vratio u Meksiko, otvorio je svoj restoran Pujol. On sada stvara jedinstvena iskustva, primjenjujući i savremenu i staru kulinarsku tehniku.