Nobu, najpriznatiji japanski restoran na svetu, poznat po svojoj inovativnoj kuhinji sa bogatim menijem inventivnih jela i smelih koktela. Prepustite se prepoznatljivim klasicima kao što su Yellowtail Jalapeño i Black Cod Miso, kao i lokalno inspirisana jela.
Nobu trenutno ima 32 restorana u 29 različitih gradova širom sveta, koji se prostiru širom kontinenata. Prvi Nobu je otvoren u Njujorku 1994. godine, Londonu 1997. godine, zatim u Aspenu, Malibuu, Los Anđelesu i tako dalje. Sada, kada ste u Monte Karlu, Milanu, Moskvi, Tokiju, Pekingu, Dubaiju, Las Vegasu, ne propustite priliku da uživate u jelima u Nobu stilu. Najveći restoran Nobu na svetu nalazi se u Dohi, na tri nivoa koji zauzimaju više od 2.400 kvadratnih metara.
Nobu je poznat po jedinstvenoj fuzionoj kuhinji. Japanski klasici su redefinisani sa neočekivanim, ali ukusnim južnoameričkim uticajima. Svako jelo nije ništa manje nego remek-delo ukusa dobijenih od najsvežijih sastojaka.
Nobuyuki Matsuhisa, poznat svetu jednostavno kao „Nobu“, je priznati i veoma uticajni kuvar Nobu restorana. Rođen i odrastao u Japanu, Nobu je prošao rigorozno šegrtovanje u uglednom suši baru u Tokiju, nedugo pre nego što su ga snovi da vidi svet pokrenuli da otvori suši bar u Peruu. Nobu je bio izazvan novom kulturom i regionalnim sastojcima, koji su podstakli njegov inventivni stil, danas poznat kao Nobu Style. Njegovo prepoznatljivo jelo je crni bakalar u misou.