Le Bernardin

Le Bernardin koji se smatra jednim od najboljih restorana sa morskim plodovima na svetu, već 20 godina usavršava svoju sofisticiranu ponudu pod vođstvom šefa kuhinje Eric Ripert-a.

5479_le-bernardin-4_orig-3.jpg Restoran

Le Bernardin, međunarodno priznati njujorški restoran morske hrane sa četiri zvezdice, rođen je u Parizu 1972. od strane brata i sestre Maguy i Gilbert Le Coze. U potpunosti posvećen kuhinji Gilberta Le Cozea, samoukog čarobnjaka za morske plodove, služio je samo ribu: svežu, jednostavnu i pripremljenu sa poštovanjem. Nakon redizajniranja 2011. godine, enterijer ide u korak sa kuhinjom: moderno, živo, intimno i razigrano.

5478_le-bernardin-3_orig-3.jpg Hrana

U restoranu Le Bernardin jelovnik je podeljen na skoro sirove i lagano kuvane odeljke, dok dva različita degustaciona menija nude uravnotežen prikaz Ripertovog prefinjenog kulinarskog stila. Školjke su jednostavno uparene sa braon puterom dashi; sotirani jastog dolazi sa tartufima, lisičarkama i zrelim balzamikom; i Ripertovo prepoznatljivo jelo od tankih slojeva žutopere tune, foie gras i tostovanog bageta sa vlašcem i ekstra devičanskim maslinovim uljem nastavlja da oduševljava svojom besprekornom pažnjom posvećenom detaljima.

5501_le-bernardin-11_orig-1.jpg Chef

Eric Ripert je kuvar i suvlasnik njujorškog restorana Le Bernardin, koji zauzima 18. mesto na listi 50 najboljih restorana na svetu. Eric Ripert je zahvalan što je rano upoznao dve kuhinje — Antiba gde je rođen, i Andore, male zemlje tik iznad španske granice u koju se preselio kao dete. Njegov fokus je na svežini, izvorima i suptilnim teksturama i ukusima, tako da su jela izuzetno delikatna u svom izvođenju i prezentaciji.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika