The Plaza Fairmont Hotel

Jedan od najslavnijih američkih hotela, Plaza, otvorio je svoja vrata 1. oktobra 1907. godine, uz niz impresivnih izveštaja koji ga opisuju kao najveći hotel na svetu. Smešten na Petoj aveniji i Central Park South, ovaj luksuzni hotel je izgrađen u najotmjenijem stambenom delu Njujorka.

11272_theplazaafairmontmanagedhotel9hr_orig-3.jpg Lokacija

Plaza, najpoznatiji hotel u Njujorku, smešten na raskrsnici Central parka i Pete avenije, ne može biti bolje lociran sa svim najboljim prodavnicama na pešačkoj udaljenosti i dahom prirode koji dopire iz Central Parka.

11251_luxuryhotelsnewyorktheplazalegacyvanderbiltsuite-lg_orig-1.jpg Smeštaj

Bezvremenski elegantan i izuzetno prostran The Plaza je dom 282 karakteristične sobe, uključujući 102 luksuzna suite-a. Legacy Suites su najnoviji dodatak hotelu. Dizajniran da podseća na rezidenciju u Upper East Side-u, svaki od 29 novorenoviranih suite-ova ima savremeni dekor koji je elegantan i upotpunjen pogledima na Njujork. A postoji i 5 jedinstvenih suite-ova koji su poseban deo ovog znamenitog hotela – od Fitzgerald Suite-a koji je dizajnirala Catherine Martin, dobitnica dva Oskara za svoj rad na filmu Veliki Getsbi, do Eloise Suite-a koji je dizajnirala proslavljena modna kreatorka Betsey Johnson.

11259_plaza-stationery-481178-high_orig-1.jpg Usluga

Poznati restoran The Palm Court je domaćin čuvenog popodnevnog čaja više od 100 godina. Za veličanstven meni ovog poznatog mesta zadužen je kuvar Geoffey Zakarian. Unutar Plaze možete uživati u brojnim koktelima, vinima i vrhunskim jelima u Rose Club-u, Champagne Bar-u, Todd English Food Hall i Oak Room & Baru. Wellness tretmani su čisto blaženstvo u spa centru Caudalie Vinothérapie. La Palestra je fitnes centar sa najsavremenijom opremom i programima za savršenu formu tela. Kada završite sa opuštanjem, ne zaboravite da proverite mnoge prodavnice unutar Plaze, poput parfimerije Krigler ili knjižara Assouline.

Najbolje vreme za posetu

Tokom cele godine.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika