Alinea

Alinea je osnovana 2005. godine od strane kuvara Grant Achatz-a i Nick Kokonas-a. Sa menijem od 18 do 22 jela, iskustvo u restoranu Alinea nije samo ukusno, već i zabavno, emotivno i provokativno.

7453_alineachicago-5_orig-1.jpg Restoran

Smešten u Lincoln parku, Alinea je zaista moderan restoran. Podeljen u četiri različite prostorije kako bi se posetiocima omogućila privatnost i nesmetano iskustvo, savremeni dekor ima posebno osvetljenje koje omogućava da se boja zidova promeni i stvori različita raspoloženja. Ali upravo tu počinje magija. Revolucionarni meniji za degustaciju obično se sastoje od 15 do 19 jela i odvode goste na fantastično putovanje.

7450_alineachicago-1_orig-1.jpg Hrana

Sa menijem od 18 do 22 jela, iskustvo u restoranu Alinea nije samo ukusno, već i zabavno, emotivno i provokativno. Tu je jestivi balon, napravljen od dehidrirane jabuke i napunjen helijumom, ili stona logorska vatra za čije se trupce ispostavilo da je ugljenisani paškanat. U skorije vreme, jela su počela da se udaljavaju od teatralnijeg karaktera da bi ponudila suptilnije kreacije gde se drama odvija van scene. Ono što ostaje, međutim, su transcendentni ukusi i prelepa prezentacija.

7452_alineachicago-4_orig-1.jpg Kuvar

Grant Achatz, vlasnik i glavni kuvar restorana Alinea, poznat je po svojim pripremama i dekonstrukciji klasičnih ukusa. Identifikovan je kao jedan od lidera u molekularnoj gastronomiji ili progresivnoj kuhinji. Achatz se takođe udružio sa Harvardskom školom za inženjerstvo i primenjene nauke za seriju predavanja o nauci i kuvanju. Poznat po svom inovativnom, emotivnom i modernističkom stilu, proglašen je za najboljeg kuvara u Sjedinjenim Državama od strane James Beard fondacije, a časopis Time ga je proglasio jednim od 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika