Kako vazduh postaje blag, a lišće počinje da opada, italijansko selo oživljava u kaleidoskopu boja.
COMO Castello Del Nero, dvorac iz 12 veka smešten na 300 hektara usred valovitih brda regiona Chianti, produžava svoj rad do 1. decembra, omogućavajući gostima da iskuse jesenji sjaj Toskane kroz odabranu kolekciju novih iskustava.
Kako vazduh postaje blag, a lišće počinje da opada, italijansko selo oživljava u kaleidoskopu boja. Ovo je sezona koja se može pohvaliti vrganjima, kestenom i sveže ceđenim maslinovim uljem, a sve to zauzima centralno mesto na jelovnicima hotelskog restorana La Torre sa Michelin zvezdicom. Predstavljajući obilje belog tartufa koji krasi region iz godine u godinu, Festival tartufa u San Miniato-u udaljen je samo nekoliko minuta vožnje i održava se drugog, trećeg i četvrtog vikenda u novembru.
Dočekujući goste u jesenjem okruženju i nudeći praktično iskustvo sa bogatim proizvodima iz regiona, novi programi hotela COMO Castello Del Nero uključuju majstorski kurs pravljenja vina i maslinovog ulja, kao i proslavu Dana zahvalnosti uz časove kuvanja koje vodi glavni kuvar, Giovanni Luca Di Pirro.
Grapes of Chianti
Region Chianti je poznat po svom rubin crvenom vinu, proizvedenom sa ljubavlju od vinove loze koja se prostire na brdima oko hotela COMO Castello Del Nero. Hotelsko iskustvo Grapes of Chianti nudi gostima priliku da okušaju svoje ruke – ili noge – u proizvodnji vina, koristeći tradicionalnu metodu „pigéage“, nakon vođene šetnje po imanju kako bi saznali više o procesu berbe i stvaranju vina Chianti. Gosti će takođe uživati u italijanskom pikniku u vinogradu, uz vino i pogled na valovita brda.
Green Gold
Toskana je jedan od najcenjenijih regiona za proizvodnju ulja u Italiji, a iskustvo Green Gold hotela COMO Castello Del Nero je osmišljeno da vodi goste kroz faze proizvodnje ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dan uključuje degustaciju maslinovog ulja da biste saznali o varijacijama u ukusima, vođenu šetnju kroz imanje kako biste saznali više o proizvodnom procesu i priliku da probate berbu ulja sa maslinovog drveta. Uključen je i italijanski piknik u vinogradu, a gosti mogu uživati u uspomenama uz četiri boce sopstvenog ulja koje će poneti kući.
Dan zahvalnosti u Toskani
Ove godine gosti mogu da uživaju u preokretu klasične američke tradicije Dana zahvalnosti, od tri noći u hotelu COMO Castello Del Nero.
Pod budnim okom glavnog šefa kuhinje sa Michelin zvezdicom, Giovanni Luca Di Pirro-a, početnici u kulinarstvu mogu da ovladaju veštinom italijanskog kuvanja tokom praktičnog časa, dok degustacija vina Chianti Classico i iskustvo lova na tartufe pružaju dalji uvid u izuzetne proizvode regiona.
Pored toga, u četvrtak, 24. novembra, biće organizovana ogromna gozba za Dan zahvalnosti koja se, naravno, služi u italijanskom stilu.
Kontaktirajte nas već danas i mi ćemo kreirati jedinstven itinerer, skrojen po vašoj meri.