fbpx

Oda vinu

Ispod hotela De Paris nalazi se najekskluzivniji vinski podrum na svetu.

Samo nekoliko hotela u svetu možete nazvati hramovima jedinstvenosti i istorije. Obično su stari više od 100 godina i doživeli su iskustva vredna knjige. Ovi hoteli nisu samo mesta za boravak kada putujete. Oni su sami po sebi doživljaji, spomenici vremena, i što više saznate o njima, više vas fasciniraju. Jedan od njih nije samo spomenik istorije Evrope, već spomenik vinu. To je veliki Hotel de Paris koji se nalazi u Monte Karlu.

Oda Vinu 1

Izgrađen 1864. godine, može se reći da je Hotel de Paris star koliko i sam savremeni Monako. Možete čuti mnoge priče o ovom mestu, ali postoji jedna koju možete doživeti. A svaki ljubitelj vina bi trebao. To je vinski podrum hotela de Paris, najveći na svetu.

Oda Vinu 2

Osnivač “Société des Bains de Mer et du Cercle des Etrangers à Monaco”, François Blanc, sagradio je hotel 1864. godine, ali je njegova supruga Marie Blanc uložila svoje bogatstvo u izgradnju podruma dostojnog kraljevske porodice. Skoro 100 radnika provelo je više od godinu dana kopajući podrum 33 stope ispod stene ispod Hotela de Paris i ostvarujući snove Marie Blanc o modeliranju svog podruma prema čuvenim podrumima Bordoa. Podrum je otvoren 1874. godine i od tada je izgled ostao nepromenjen. Čak i danas osoblje koristi ista drvena kolica.

Oda Vinu 3

U podrumskom prostoru od 1.500 kvadratnih metara nalazi se više od 500.000 boca retkih i novih berba.

Lista izuzetnih vina kao što je čuveni Bordeaux iz 1961. godine, Yquem iz 1890, Margaux iz 1945, ili konjak iz 1881, čine ove vinske podrume izuzetnim mestom. Château Margaux iz 1929, Château d’Yquem iz 1890, Petrus iz 1945 i još mnogo toga: postoji veliki broj specijalnih boca u kolekciji „Réserve Patrimoniale”.

Oda Vinu 4

Od 1960-ih pa nadalje, flaširanje u prostorijama hotela postalo je norma. A buduća fina vina fermentiraju u podrumima; izvanredne berbe iz 2001, 2005. i 2009. godine čekaju svoj trenutak slave u nizu SBM objekata u Monte Karlu. Neke stare berbe su dostupne za kupovinu, druge su od takve istorijske vrednosti da se nikada neće prodati.

Oda Vinu 5

Tokom Drugog svetskog rata, flaše su bile sakrivene iza sedam redova boca koje su napravljene kao lažni zid da pokriju 20.000 dragocenih flaša vina. Podrum je preživeo rat i ponovo ga je otvorio 1945. Ser Vinston Čerčil, koji je proslavio pobedu pijuckanjem ruma iz 1811, od koga je nekoliko flaša ostalo u podrumu. Vinski podrum Hotel de Paris Monte-Carlo pobrinuo se za mnoge druge proslave, kao što je 20. godišnjica braka princa Rainier Trećeg i princeze Grejs.

Oda Vinu 6

Vinski podrum nije dostupan javnosti i njegova vrata su otvorena samo za kraljevske porodice i proizvođače vina. Međutim, svake godine nekolicina pronicljivih gostiju može rezervisati privatnu degustaciju ili događaj. U podrumima Hotela de Paris Monte-Carlo, možete imati jedinstveno iskustvo obedovanja u prostoriji za prijem, za do 40 osoba. Ovo je dostupno samo na zahtev.

Ako želite da probate istoriju i istražite ovaj jedinstveni spomenik vinu, kontaktirajte našeg savetnika za putovanja za više informacija.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika