Postanite Džejms Bond na jedan dan

Šta kažete na uživanje u 007 iskustvima na vrhu sveta? Da, moguće je na mestu na 3.048 m nadmorske visine.

Šta kažete na uživanje u 007 iskustvima na vrhu sveta? Da, moguće je na mestu na 3.048 m nadmorske visine. Dobrodošli u restoran Ice Q čija se panorama prostire iznad tri zemlje – italijanskih dolomita, nemačkog Zugspitze-a i austrijskog glečera. Ovo je jedan od najjedinstvenijih restorana na svetu, a njegova spektakularna lokacija bila je dom čuvenog filma o Džejmsu Bondu SPECTRE.

Počnimo od dolaska. Zapanjujuće dve planinske gondole Gaislachkogl u Solden-u su savršen spoj fascinantne arhitekture i inovativne tehnologije. Dostizanje visine od 3000 metara za 12 minuta zvuči Bondovski. Savremeni enterijer i pogled od 360 stepeni belog alpskog blaženstva čine se savršenim izborom za lokaciju za snimanje filma SPECTRE. Ali, kada izađete iz gondole, pravo uzbuđenje čeka vas u restoranu Ice Q.

Mesto je postalo jedno od najpoznatijih svetskih žarišta od svog otvaranja i njegova magična lokacija nije njegova jedina lepota. Moramo reći da su njegovi prozori od poda do plafona koji izazivaju vrtoglavicu i futuristički enterijer glavni deo njegove privlačnosti. Bilo kako bilo, ovo nije najupečatljiviji detalj restorana. Na nagrađivanom Ice Q, svako jelo je umetničko delo. I ne, ovo nije fraza. Sa ovom nadmorskom visinom i teškim vremenskim uslovima, gotovo je nemoguće skuvati pristojan obrok. Hrana ima drugačiji ukus na 3.048 m, a ekstremna visina čini stvaranje gurmanskog jela teškim zadatkom za kuvara. Ipak, kuvar Patrick Schnedl je uspeo da ukus hrane učini savršenim čak i iznad oblaka. Ukus vina ima promenjen ukus i somelijer Ice Q-a je morao da ga odabere tako da odgovara nadmorskoj visini. Dakle, dobijanje nagrade za Truffle Linguine je pravo umetničko delo. Ali pre nego što probate sofisticirana jela restorana, jedan kliše je obavezan. To je, naravno, ukus čuvenog Martinija, „mućkanog, a ne mešanog“. Jer, da se suočimo sa tim, pravo Bondovo iskustvo mora uključivati Martini.

Kada stigne najviši ručak u vašem životu, ne propustite da probate ekskluzivno vino Pinot 3000. Ovo neobično vino, koje je kreirao hotel Das Central sa 5 zvezdica u Solden-u, kombinuje ručno brano grožđe iz tri zemlje. Zahvaljujući posebnom načinu skladištenja, Pinot Noir ima jedinstven i prepoznatljiv ukus. Zbog nadmorske visine, potrebno je duže da sazre. Sa ravnomernim temperaturama iznad 3000 metara, modifikovanim sadržajem kiseonika i niskim atmosferskim pritiskom, vino dobija voćni karakter. Bilo bi šteta propustiti priliku da probate gutljaj ovog nagrađivanog vina.

Sada je vreme da oslobodite svog unutrašnjeg obožavatelja Džejmsa Bonda, jer se pored restorana nalazi ELEMENTS 007. To je prva bioskopska instalacija posvećena svetu Džejmsa Bonda.

Ovde ćete krenuti na putovanje kroz niz visokotehnoloških, interaktivnih galerija, prelepih sekvenci naslova i dramatičnih partitura; sekvence zapanjujuće akcije; automobili, uređaji i tehnologija; lokacije koje oduzimaju dah i kultni studijski setovi i mnoštvo likova. Ako iznenada dobijete poziv od „M“, ne brinite, najbolji uređaji su vam na dohvat ruke i pre nego što to shvatite osećaćete se spremni za sledeću misiju, naravno na skijama, sve do Solden-a.

Mi smo inspirisani da dizajniramo jedinstvene i nezaboravne trenutke za vas.
Da li ste vi inspirisani da krenete u ovu avanturu? Kontaktirajte nas.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika