fbpx
4. Slika

Dubai

Dubai je jedno od najsvestranijih odredišta na svetu, sa svakim delom grada koji pruža jedinstveno iskustvo. Bez obzira na to da li vaši klijenti traže luksuz, istorijske atrakcije, plaže ili kulturu, Dubai ima po nešto za svakoga.

 

Pored korisnih informacija koje slede, OVDE možete pogledati naš izbor najboljih hotela u Dubaiju.

Rixos Premium Dubai 1 1920x960

SEZONALNOST

 

Dubai, biser Ujedinjenih Arapskih Emirata, pruža nezaboravno iskustvo tokom cele godine, ali najbolje vreme za posetu je tokom zime, od oktobra do aprila.

Ovo je period kada su temperature prijatne, izbegava se vrela letnja sezona i kišni period, pružajući idealne uslove za istraživanje grada i opuštanje na prelepim plažama.

Hilton Dubai Jumeirah Beach 3 1920x960

NAJPOZNATIJI DELOVI DUBAIJA

 

Deira: Istorija Dubaija oživljava se u Deiri, gde tradicionalni sukovi, poput Gold Souka, nude bogatstvo arapske kulture i prelepe komade zlatnog nakita.

 

Downtown Dubai: Epicentar luksuza i modernog života, ovaj deo grada dom je ikoničnih atrakcija poput Burj Khalife, najviše zgrade na svetu, i Dubai Mall-a, jednog od najvećih tržnih centara na svetu.

 

Palm Jumeirah: Veštačko ostrvo u obliku palme pruža luksuzne rizorte i prelepe plaže, stvarajući savršeno okruženje za opuštanje i uživanje u pogledu na more.

 

Jumeirah Beach: Poznat po predivnim plažama i kristalno čistom moru, ovaj deo grada nudi i brojne aktivnosti poput vodenih sportova i ronjenja.

 

Dubai Marina: Urbana oaza sa restoranima, kafićima i luksuznim apartmanima, pruža posetiocima priliku da prošetaju duž šetališta i uživaju u pogledu na luksuzne jahte.

19581 457488 Imagegallerylightboxlarge 1 Orig 1 1920x960

STVARI NA KOJE TREBA SKRENUTI PAŽNJU PUTNICIMA

 

Oblačenje: Na javnim mestima, posebno prilikom poseta religijskim ili kulturnim mestima, očekuje se konzervativno oblačenje.

 

Alkoholna pića: Putnici treba da budu svesni strožih propisa o alkoholu; konzumiranje je dozvoljeno samo u licenciranim barovima i restoranima.

 

Pravila o fotografijama: Fotografisanje može biti ograničeno u određenim delovima Dubaija, posebno oko vladinih zgrada; putnike treba uputiti na područja gde je dozvoljeno i gde nije.

 

Poštovanje lokalnih običaja: Putnici treba da poštuju lokalne običaje i kulturu, uključujući kada je dan molitve i odmora u muslimanskom svetu, kada neki objekti mogu biti zatvoreni petkom.

19380 Oo Royalmirage Accommodation Executivesuiteresidencies Lounge 4281 Master Orig 1 1920x960

SAVETI ZA AVIO KARTE

 

Direktni letovi između Beograda i Dubaija traju otprilike 5 do 6 sati, pružajući brzu povezanost između dva fascinantna sveta. Ova destinacija obećava nezaboravna iskustva, a pravovremena rezervacija avio karata doprinosi bezbrižnom putovanju vaših klijenata.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika