Pošaljite upit

Top 10 restorana u 2024.

Istražite najbolje od svetske kulinarske scene.

Dugo očekivani godišnji događaj, The World’s 50 Best Restaurants Awards, nedavno je završen u sjajnom ambijentu Wynn Las Vegasa. Ovaj prestižni događaj okuplja creme de la creme iz sveta kulinarstva, sa kuvarima i restoraterima iz svih delova sveta koji žele da saznaju koji će restoran dobiti titulu „Najbolji restoran na svetu“. Ove godine priznanje je pripalo Disfrutaru u Barseloni, ujedno obeležavajući i njegovu 10. godišnjicu.

10. Don Julio, Buenos Aires, Argentina

20958 327265755 733175411466370 6301862959314507970 N 1 Orig

U restoranu Don Julio, koji je 1999. godine osnovao Pablo Rivero, fokus je na organskoj poljoprivredi i najboljim lokalnim proizvodima, od kojih je šef kuhinje Guido Tassi osmislio jedinstveni meni. A sa vinskim podrumom koji se može pohvaliti sa preko 14.000 argentinskih vina, Don Julio ne samo da oduševljava ljubitelje hrane, već i entuzijaste vina, čime je Rivero dobio prestižnu nagradu Beronia World’s Best Sommelier 2024.

9. Gaggan, Bangkok, Tajland

20959 Gaggan Orig

Gaggan Anand nastavlja da redefiniše granice indijske kuhinje u svom istoimenom restoranu u Bangkoku. Jelovnik je uzbudljiva avantura za čula, mešajući indijske tradicije sa uticajima francuske, tajlandske i japanske kuhinje. Dinamično iskustvo u restoranu Gaggan, koje podstiče goste da se bave hranom na razigran i nekonvencionalan način, donelo mu je titulu najboljeg restorana u Aziji 2024.

8. Alchemist, Kopenhagen, Danska

20960 Alchemist Orig

Ulazak u Alchemist je kao ulazak u drugi svet. Kuvar Rasmus Munk stvorio je impresivno iskustvo u restoranima pod kupolastim krovom gde se ambijent menja sa jelima. Kombinujući klasične tehnike sa savremenim istraživanjima, Munkove kreacije nisu samo ukusne, već i prenose moćne društvene i ekološke poruke.

7. Quintonil, Mexico City, Meksiko

20961 Untitled Design 19 1 Orig

Quintonil, koji predvode šef kuhinje Jorge Vallejo i njegova supruga Alejandra Flores, je utočište svežih, lokalnih sastojaka i tradicionalnih meksičkih ukusa. Sezonski meni sadrži inventivna jela poput pibil tamales pačetine i dinstanog volovskog repa sa crnim recado sosom, nudeći gostima zaista jedinstveno gastronomsko putovanje kroz Meksiko.

6. Atomix, Njujork, SAD

20962 Untitled Design 14 2 Orig

Atomix predstavlja vrhunac korejske kuhinje u Americi. Pedantna pažnja restorana posvećena detaljima i inovativni pristup tradicionalnim korejskim jelima pružaju sofisticirano i nezaboravno iskustvo u restoranu. Atomix-ov uticaj je dodatno dokazan njegovom rangiranjem u kategoriji Najbolji restoran u Severnoj Americi 2024.

5. Maido, Lima, Peru

20963 Untitled Design 15 1 Orig

Maido, koji se ističe u živopisnoj četvrti Miraflores u Limi, je mesto gde kuvar Micha Tsumura usavršava umetnost Nikkei kuhinje, mešajući japanske tehnike sa peruanskim ukusima. Restoran nudi niz izuzetnih jela koja odražavaju Tsumurino kulinarsko umeće, što mu je donelo nagradu Estrella Damm Chefs’ Choice Award 2024.

4. Diverxo, Madrid, Španija

20964 Untitled Design 16 1 Orig

Kuvar Dabiz Muñoz nudi nepredvidivo i hedonističko iskustvo u restoranu Diverxo. Svako jelo je kreativna eksplozija ukusa, sa neočekivanim kombinacijama kao što su nigiri sa Pirineja i pečeni kavijar sa vindaloo karijem. Diverxo je obavezna poseta za one koji traže kulinarske inovacije i izvrsnost.

3. Table by Bruno Verjus, Pariz, Francuska

20965 Untitled Design 17 1 Orig

Table se ističe svojim talasastim pultom i otvorenom kuhinjom u kojoj gosti mogu da vide magiju kreacija kuvara Bruna Verjusa. Posvećenost restorana sezonskim namirnicama i inovativnim jelima brzo mu je donela mesto među najboljim kulinarskim destinacijama širom sveta.

2. Asador Etxebarri, Atxondo, Španija

20966 Untitled Design 19 1 Orig

Smešten u mirnom baskijskom selu, Asador Etxebarri nudi jedinstveno iskustvo jela sa roštilja. Naglasak šefa kuhinje Viktora Arguinzoniza na jednostavnosti i ukusu pokazuje prirodne kvalitete sastojaka, što ga čini višegodišnjim favoritom na globalnoj kulinarskoj sceni.

1. Disfrutar, Barselona, Španija

20967 Untitled Design 20 1 Orig

Kuvari Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas obeležili su desetu godišnjicu Disfrutara proglašenjem za najbolji restoran na svetu za 2024. Deceniju nakon svog osnivanja i inspirisani svojim vremenom u El Bulli-ju, trio nastavlja da oduševljava svet svojim kulinarstvom.
Smešten u živopisnoj četvrti Eixample u Barseloni, Disfrutar otelotvoruje suštinu modernističke kuhinje, spajajući avangardni enterijer sa menijem koji izaziva i čuđenje i iščekivanje.

20957 Untitled Design 14 Orig

Restoran ima dva pažljivo odabrana degustaciona menija, The Classic i The Festival, od kojih svaki predstavlja oko 30 jela dizajniranih da iznenade i zadovolje. Klasični meni zadivljuje stavkama poput multi-sferične sipe u tajlandskom stilu, dok jelovnik Festivala ide dalje, nudeći užitke poput krofne Panchino punjene kavijarom.

Svaki od ovih restorana ne samo da nudi jedinstvena kulinarska iskustva, već i oličava duh njihove lokalne kulture i kuhinje, što ih čini dostojnim svojih mesta na ovoj prestižnoj listi.

Fotografije: The World’s 50 Best

Dozvolite nam da vam pomognemo da istražite jedinstvena mesta, najluksuznije hotele i restorane na svetu i stvorimo za vas nezaboravna iskustva i sećanja. Kontaktirajte nas.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika