Amanruya

Malo je mesta na svetu koja nude klasičnu istoriju i prirodne lepote u jednakoj meri. Egejska regija Turske je jedno takvo mesto. Ova legendarna obala je mesto gde su rođeni Homerovi junaci, gde su se stari Grci konsultovali sa svojim proročištima, a Rimljani izgradili veličanstvene hramove u čast svojim bogovima. Svuda su podsetnici na ovu slavnu prošlost, koji se bore za pažnju sa spektakularnim prirodnim pejzažima, uključujući drevne borove šume i zalive. U jednom takvom zalivu, na poluostrvu Bodrum, se nalazi Amanruya. Nazvan po sanskritskoj reči za mir, „aman“ i turskoj reči za san, Amanruya se nalazi na mirnoj padini brda, pružajući prekrasan pogled na more i vijugavu stazu koja vodi do zaštićene šljunkovite plaže.

18661_amanruya-turkey-resort-areal-view-high-res-27524_orig-1.jpg Lokacija

Amanruya se nalazi na jugoistočnoj egejskoj obali Turske, na severnoj obali poluostrva Bodrum u zalivu Mandalya. Okružen mediteranskom borovom šumom i drevnim maslinjacima, rizort se nalazi na obronku brda sa prekrasnim pogledom na more. Hotel se nalazi severno od Bodruma, najatraktivnijeg primorskog mesta na južnom Egeju. Bodrum je poznat po svojim istorijskim mestima, kao i po uzbudljivom noćnom životu.

4451_rs555-amanruya-cottage-interiorhpr_orig-1.jpg Smeštaj

Amanruya nudi 36 prostranih i elegantnih vikendica, svaka sa privatnim vrtom i bazenom.
Vikendice od 75 kvadratnih metara imaju krevet sa baldahinom, dve sofe, trpezarijski sto i dve stolice, pisaći sto i tradicionalni turski kamin. Tradicionalni ručno rađeni ćilimi i navlake iz Istanbula pružaju toplinu i element turske raskoši. Opremljen podnim grejanjem za upotrebu u hladnijim mesecima, tu je i kamin u kojem se nalazi mangal.

18662_amanruya-turkey-spa-wellness-yoga-high-res-27587_orig-1.jpg Usluga

U spa ponudi su tretmani lica, masaže i wellness terapije. Sobe za spa tretmane se nalaze u blizini glavnog bazena. Amanruya takođe nudi teretanu i teniski teren. Obložen zelenim mermerom iz Antalije, 50-metarski infinity bazen je okružen brojnim paviljonima za ručavanje i opuštanje. Turska ima raznovrsnu mikroklimu, što rezultira neverovatnim nizom proizvoda. Ovi proizvodi, u kombinaciji sa najsvežijim lokalnim morskim plodovima, omogućavaju kuhinji u hotelu da ponudi sezonski meni koji sadrži tursku, zapadnjačku, indonežansku i tajlandsku kuhinju. Domaći hleb i Meze tanjiri predstavljaju odlične opcije za obedovanje ili piknik u suite-ovima.

Najbolje vreme za posetu

Od maja do oktobra.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika