Istoria Hotel

Plave vode Egejskog mora susreću se sa crnim vulkanskim peskom na plaži Perivolos u sofisticiranom hotelu Istoria, dizajnerskom hotelu na prelepom Santoriniju. Ime hotela potiče od starogrčke reči za priču i baš kao i ova reč, ovaj hotel želi da kreirate sopstvenu nezaboravnu letnju priču o Santoriniju.

17144_dh-olea1153_orig-1.jpg Lokacija

Smešten na istočnom delu ostrva, Istoria nije vaše uobičajeno utočište na Santoriniju. Daleko od užurbanog ostrvskog života sa zapadne strane, ovaj deo je dizajniran za smireniji letnji odmor. Njegova lokacija upravo to dokazuje, nalazi se na samoj obali renomirane plaže Perivolos vulkanskog crnog peska, duge 3 km. Najbliži aerodrom je Santorini (Tira), udaljen 12 km od objekta, dok je luka Atinios udaljena 11 km od hotela Istoria.

17147_s9-istoria-santorini-greece-interior-design-laboratorium-yatzer_orig-1.jpg Smeštaj

Projektovan od strane atinske firme Interior Design Laboratorium, Istoria je uzvišena mešavina tradicionalne i savremene arhitekture, u skladu sa renomiranim, jedinstvenim izgledom ostrva Kiklada. Ovaj hotel sa 12 suite-ova je originalan u svakom smislu, ispunjen ručno izrađenim tekstilom i drvenim nameštajem. Suite-ovi se kreću od 40 do 50 kvadratnih metara i svi imaju bračni krevet i terasu. Pored impresivnog pogleda na more, na terasi su ili đakuzi ili bazen.

17146_istoriabeachhotelsantorini97_orig-1.jpg Usluga

Hotelski restoran „Mister E“ brzo postaje omiljeno mesto za ljubitelje gastronomije. To nije iznenađenje, jer je njegov šef kuhinje, Aleksandros Ciotinis, ranije radio u Le Bristol-u u Parizu, i restoranu Noma u Kopenhagenu. Bar pored bazena dugog 30 metara služi izvanredne koktele kao što je Zeus v. Dionysus. U dve sobe za tretmane azijskog spa, možete isprobati opuštajuće rituale koristeći organska, lokalna ulja. Izuzetno iskustvo bi bilo i jahanje konja duž crne peščane plaže.

Najbolje vreme za posetu

Od maja do oktobra.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika