Rosewood Castiglion del Bosco 5*

Rosewood Castiglion del Bosco je vekovima staro imanje u mestu Val d’Orcia, koje se sastoji od zamka i crkve u srcu naselja. To je mesto koje se mora lično doživeti, pričajući priču o jakim vezama sa pejzažom, šumom i vinogradima, lokalnim umetničkim nasleđem i zanatstvom, i trudom jedne poljoprivredne zajednice.

6759_rosewood-cdb-6_orig-3.jpg Lokacija

Rosewood Castiglion del Bosco, italijanski rizort koji se nalazi u mestu Montalcino u Toskani, osnovao je Massimo Ferragamo. Rizort se nalazi unutar jednog od najstarijih i najbolje očuvanih imanja u Italiji i nalazi se u srcu Val d’Orcia-e, UNESCO-ve svetske baštine. Castiglion del Bosco je udaljen oko sat i po od Firence, 2 sata od Pize i 2,5 sata od Rima. Imanje takođe ima heliodrom. Let helikopterom iz Sijene ili privatnog aerodroma Grosseto traje otprilike 45 minuta. Val d’Orcia je pejzaž poznat po svojoj očaravajućoj lepoti i zavodljivim bojama i teksturama. Ovde vam je cela Toskana na dohvat ruke, od galerija Firence, preko srednjovekovnog grada San Gimignano, i istorijskog grada Sijene do plaža Mediterana.

6764_rosewood-cdb-small-1_orig-1.jpg Smeštaj

Castiglion del Bosco je imanje staro 800 godina koje se sastoji od ruševina zamka, srednjovekovne crkve i Borgo-a, sela koje je nekada bilo važno poljoprivredno i društveno središte. Borgo sada čini srce rizorta i 23 suite-a su smeštena u njegovim zgradama. Suite-ovi stvaraju utisak velike harmonije sa svojim starinskim nameštajem, originalnim tekstilom i zanatskim komadima. Deset rustičnih seoskih kuća postale su luksuzne vile, dekorisane kamenom, drvetom, vatrom, antikvitetima i nameštajem po meri. Bronza i lampe evociraju prošlost, u intimnom, vanvremenskom i elegantnom ambijentu.

6758_rosewood-cdb-5_orig-1.jpg Usluga

U Borgo-u se nalaze recepcija, konsijerž i tradicionalni, ali elegantni restoran Osteria La Canonica, koja nudi regionalni meni sezonskih toskanskih jela, i elegantni Ristorante dell Drago, otvoren samo za večeru, sa kreativnim toskanskim i italijanskim specijalitetima. Gosti koji borave ovde mogu da se opuste uz fantastičan grejani kameni infinity bazen sa pogledom na grad Montalcino ili da uživaju u jednom od tretmana koji se nude u prelepom CdB Spa ili fitnes centru. Castiglion del Bosco je takođe istorijska vinarija i peti je najveći proizvođač Brunello di Montalcino vina. Teren za golf sa 18 rupa dizajnirao je legendarni pobednik British Open-a, Tom Weiskopf. Ovaj prestižni teren koji se nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine nudi neuporedivo iskustvo igranja u jedinom privatnom golf klubu u Italiji.

Travel House savet

Ovde možete pohađati neverovatne časove kuvanja tokom vašeg boravka. Naučiće vas kako da napravite testeninu od početka do kraja i imaćete priliku da degustirate svoje kreacije.

Najbolje vreme za posetu

Od aprila do novembra.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika