Iskusite Porto

Porto je jedna od poslednjih neotkrivenih evropskih metropola, ali to će se promeniti. To je drevna luka puna istorije i tradicije. To je izuzetno mesto koje je postalo poznato po spomenicima renomiranih arhitekata - mostu Dona Maria Gustave Eiffel-a, kuli Clerigos Nicolau Nasoni-a, Casa da Musica Rem Koolhaas-a ili muzeju Serralves Siza Vieira-e. Nudimo vam predlog itinerera kako biste najbolje moguće istražili grad i upoznali sve veličanstvene atrakcije koje Porto može da ponudi.

Itinerer
DAN 1.

Privatni transfer od aerodroma do izabranog hotela u Portu.

DAN 2.

Sastanak sa privatnim šoferom i stručnim vodičem u lobiju hotela. Tokom jutra uživajte u obilasku istorijskog centra Porta sa privatnim vodičem. Slobodna šetnja trgom Ribeira, privatna poseta zgradi berze Palácio da Bolsa, crkvi St. Francisco i biblioteci Lello. Ručak u restoranu sa pogledom na more. Tokom popodneva uživajte u 3-časovnoj biciklističkoj turi kroz bašte Porta (Gradski park – bašta Setralves – park Pasteleira). Povratak u hotel.

DAN 3.

Vožnja do Koimbre, jednog od najstarijih gradova Portugala (već je bio važna opština u rimsko doba) i doma jednog od prvih univerziteta na svetu. Na putu se zaustavljamo u Aveiru, atraktivnom gradu na jugoistočnoj ivici slikovite lagune. Preko njega prolaze tri kanala preko kojih su nisko lučni mostovi. Sam kanal je oivičen finim zgradama u Art Nouveau stilu i prelepo oslikanim čamcima nalik gondoli, poznatim kao „moliceiros“. Oni su se nekada uglavnom koristili za sakupljanje morskih algi, ali sada prevoze turiste niz kanal. Vožnja se nastavlja do Koimbre. Po dolasku uživajte u privatnom obilasku istorijskog centra Koimbre sa vodičem, uz posetu najstarijem univerzitetu u Evropi i njegovoj impozantnoj biblioteci.

DAN 4.

Vožnje do Guimarães-a, jednog od najstarijih gradova u zemlji, i njegovih srednjevekovnih ulica sa dobro očuvanim spomenicima koji ga čine jednim od najatraktivnijih mesta za posetu u Portugalu. Po dolasku uživajte u obilasku palate Bragança Dukes i zamka Guimarães sa vodičem. Pešačka tura do Largo do Toural-a i Largo das Oliveiras. Ručak u lokalnom restoranu. Posle ručka, vožnja ka Bragi, verskoj prestonici zemlje iz 11. veka i jednom od najlepših gradova u Portugalu, sa brojnim impresivnim baroknim spomenicima, uključujući jednu od najpoznatijih znamenitosti u zemlji, svetilište Bom Jesus. Po dolasku uživajte u privatnom obilasku istorijskog centra sa vodičem uz posetu katedrali Braga, najstarijoj nadbiskupiji u Portugalu. Sledi pešačka tura do Bom Jesus de Braga, značajnog primera hodočasničkog svetilišta sa monumentalnim, baroknim stepeništem koje se penje na 116 metara.

DAN 5.

Nakon check-out-a, privatni transfer od hotela do aerodroma Porto.

Najbolje vreme za posetu

Tokom cele godine.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika