Ovaj porodični restoran u San Sebastijanu ima na čelu legendu baskijske kuhinje - Juan Mari Arzak-a, zajedno sa ćerkom Elenom Arzak Espina, koja je proglašena najboljom kuvaricom na svetu 2012.
Nalazi se u stambenoj zoni na uzvišici sa pogledom na San Sebastijan, na kratkoj vožnji od centra grada. Arzak je 1989. godine dobio treću Mišelinovu zvezdu, koju neprekidno čuva. Postoje dve trpezarije, jedna u prizemlju i jedna na spratu, sa ukupno 55 mesta za ručavanje.
Vrhunski baskijski meni sa kulminacijom u jelima sa lokalnim oslićem, lignjama ili govedinom iz regiona, kao i ukusnim nizom aroma iz celog sveta, uključujući tamarind, hibiskus, rabarbaru, mango, kokos, pečenu čokoladu i sladić u prahu.
Juan Mari je bio jedan od osnivača nove baskijske kuhinje 1977. godine: kreativnost i tehno-kuhinja kao revolucionarni način pozivanja regiona da zauzme svoje mesto na svetskoj sceni. Njegova ćerka Elena ga prati u ovoj gurmanskoj avanturi, dodajući svoju osetljivost i strogost neukrotivom duhu i kreativnosti Juana Marija.