Arzak

Ovaj porodični restoran u San Sebastijanu ima na čelu legendu baskijske kuhinje - Juan Mari Arzak-a, zajedno sa ćerkom Elenom Arzak Espina, koja je proglašena najboljom kuvaricom na svetu 2012.

3747_azrak-4_orig-1.jpg Restoran

Nalazi se u stambenoj zoni na uzvišici sa pogledom na San Sebastijan, na kratkoj vožnji od centra grada. Arzak je 1989. godine dobio treću Mišelinovu zvezdu, koju neprekidno čuva. Postoje dve trpezarije, jedna u prizemlju i jedna na spratu, sa ukupno 55 mesta za ručavanje.

3753_azrak-10_orig-1.jpg Hrana

Vrhunski baskijski meni sa kulminacijom u jelima sa lokalnim oslićem, lignjama ili govedinom iz regiona, kao i ukusnim nizom aroma iz celog sveta, uključujući tamarind, hibiskus, rabarbaru, mango, kokos, pečenu čokoladu i sladić u prahu.

3750_azrak-7_orig-1.jpg Kuvar

Juan Mari je bio jedan od osnivača nove baskijske kuhinje 1977. godine: kreativnost i tehno-kuhinja kao revolucionarni način pozivanja regiona da zauzme svoje mesto na svetskoj sceni. Njegova ćerka Elena ga prati u ovoj gurmanskoj avanturi, dodajući svoju osetljivost i strogost neukrotivom duhu i kreativnosti Juana Marija.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika