El Celler de Can Roca

Joan, Josep i Jordi. Kuhinja, vino i deserti. Tri brata od kojih svako odražava sopstvenu ličnost, ali koji zajedno u kombinaciji postaju kreativni kaleidoskop koji generiše bogate, složene, šarene i svetleće kompozicije.

3645_el-celler-de-can-roca-7_orig Restoran

El Celler de Can Roca je restoran u Kataloniji, u gradu Girona, koji su 1986. godine otvorila braća Roca, Joan, Josep i Jordi, i nosi tri Mišelinove zvezde. Restoran ima drvene podove, sa jednostavnim stolovima. Na svakom stolu se nalaze tri kamena koji označavaju tri brata Roca, dok je posuđe od Rosenthal porcelana.

3642_el-celler-de-can-roca-4_orig Hrana

Kuhinja koju restoran služi je tradicionalna katalonska, ali sa različitim kombinacijama, da je Michelin vodič opisuje kao „kreativnu“. Jednostavne kombinacije ukusa su spojene sa tehnikama molekularne gastronomije i neobičnim prezentacijama hrane, uključujući karamelizovane masline koje su predstavljene na drvetu bonsai. Restoran ima veliki vinski podrum sa oko 60.000 flaša.

3646_joan-roca_orig Kuvar

Najstariji brat Joan Roca je glavni kuvar; Josep Roca, srednji brat, je somelijer, a najmlađi brat Jordi Roca je zadužen za deserte. Zahvaljujući svom radu i dostignuću, braća su se pojavila na Univerzitetu Harvard u Sjedinjenim Državama u okviru programa Science and Cooking.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika