Joan, Josep i Jordi. Kuhinja, vino i deserti. Tri brata od kojih svako odražava sopstvenu ličnost, ali koji zajedno u kombinaciji postaju kreativni kaleidoskop koji generiše bogate, složene, šarene i svetleće kompozicije.
El Celler de Can Roca je restoran u Kataloniji, u gradu Girona, koji su 1986. godine otvorila braća Roca, Joan, Josep i Jordi, i nosi tri Mišelinove zvezde. Restoran ima drvene podove, sa jednostavnim stolovima. Na svakom stolu se nalaze tri kamena koji označavaju tri brata Roca, dok je posuđe od Rosenthal porcelana.
Kuhinja koju restoran služi je tradicionalna katalonska, ali sa različitim kombinacijama, da je Michelin vodič opisuje kao „kreativnu“. Jednostavne kombinacije ukusa su spojene sa tehnikama molekularne gastronomije i neobičnim prezentacijama hrane, uključujući karamelizovane masline koje su predstavljene na drvetu bonsai. Restoran ima veliki vinski podrum sa oko 60.000 flaša.
Najstariji brat Joan Roca je glavni kuvar; Josep Roca, srednji brat, je somelijer, a najmlađi brat Jordi Roca je zadužen za deserte. Zahvaljujući svom radu i dostignuću, braća su se pojavila na Univerzitetu Harvard u Sjedinjenim Državama u okviru programa Science and Cooking.