fbpx

Čarobna pustinjska oaza

AlUla u Saudijskoj Arabiji je sledeće mesto koje treba da posetite.

Pod nazivom „Svetsko remek-delo“, AlUla u Saudijskoj Arabiji je pre samo nekoliko godina ušla u svet očaravajućih oaza uprkos 200 000 godina ljudske istorije u ovom regionu. Nekada davno, AlUla je bila vitalna raskrsnica duž poznatih puteva za trgovinu tamjanom koji su vodili od južne Arabije na sever do Egipta i dalje. Danas, kroz raznovrsnu ponudu nasleđa, prirode, umetnosti, kulture i avanture, AlUla je pozicionirana kao luksuzna, nezaboravna i fascinantna turistička destinacija u Saudijskoj Arabiji.

Alula 1

Alula je proglašena za najveći živi muzej na svetu. Posle 20 godina iskopavanja, arheolozi nastavljaju da otkrivaju nove tajne iz ruševina drevnog grada Dadana. Drevne rezbarije na stenama AlUle čuvaju izvanredno nasleđe. Alula je dom prvog mesta svetske baštine UNESCO-a u Saudijskoj Arabiji – izgubljenog grada Hegra. A ako ste više zainteresovani za prirodu, čeka vas nešto jedinstveno.

Alula 2

Najpoznatiji geomorfološki fenomen AlUle je verovatno Jabal AlFil, poznat i kao Elephant Rock, peščana formacija nastala hiljadama godina erozije. A jedna od najlepših lokacija kojoj možete da prisustvujete je oaza AlUla. Dugačka 20 km, ima 80 prirodnih izvora vode i 2,3 miliona urminih palmi koje proizvode 90.000 tona urmi godišnje.

Alula 23

Za ljubitelje modernijih iskustava, ovde se nalazi Maraya, najveća zgrada od ogledala na svetu, upisana u Ginisovu knjigu rekorda. Služi kao višenamensko mesto za koncerte i zabavu. Tokom zimskih meseci, od oktobra do marta, možete očekivati širok spektar uzbudljivih i autentičnih umetničkih, kulturnih i muzičkih događaja u Maraya-i i njenoj okolini. Počevši sezonu koncertima One Republic i John Legend, zima u pustinji izgleda kao dobar izbor za vašu sledeću avanturu. Dodajte tome let balonom ili starinsku vožnju avionom Beech 18 i očekuje vas jedinstveno životno iskustvo.

Alula 4

Čak će se i ljubitelji gastronomije ovde dobro zabaviti. Noge u pesku i vrhunska kuhinja na stolu na prvi pogled izgleda da se ne poklapaju, ali u AlUli je to savršena kombinacija. Od tajlandske hrane do originalnih saudijskih jela, ovde možete probati sve. Ali verujte nam, čak i ako je hrana najbolja koju ste ikada probali, okruženje je ono što će vam oduzeti dah.

Alula 5

Preporučujemo da ostanete u tek otvorenom rizortu Banyan Tree AlUla. Okružena peskom, vaša privatna pustinjska oaza nudi privatne i podmlađujuće trenutke, posebno noću kada zvezde sijaju tako sjajno kao nigde na svetu. Rizort nudi 4 tipa vila sa šatorima različite veličine, od 77 m2 do 240 m² i fantastične bazene na otvorenom.

Alula 6

Mi smo inspirisani da dizajniramo jedinstvene i nezaboravne trenutke za vas.
Da li ste vi inspirisani da krenete u ovu avanturu? Kontaktirajte nas.

Fotografije: experiencealula.com i Banyan Tree

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika