fbpx

Mamula: Tajno mesto u srcu Bokokotorskog zaliva

Na lokaciji pod zaštitom UNESCO-a, nalazi se Mamula, obnovljena tvrđava iz 19. veka, transformisana u luksuzni hotel.

Mamula, restaurirana tvrđava iz 19. veka, koja je otvorena krajem leta 2022. godine i koja je član grupacije Design Hotels, donela je novi život istorijskom ostrvu, istovremeno čuvajući i poštujući njegovu prošlost. Ranije nenaseljeno ostrvce — kratka vožnja čamcem od Herceg Novog, Crne Gore i hrvatske obale — i davno napuštena struktura revitaliziraju se kako bi stvorili sofisticiranu destinaciju u kojoj će koncept luksuznog hotela i kulinarska ponuda svetske klase biti upotpunjeni holističkim spa centrom i spomen galerijom.

344a3484

Smeštena na ulazu u Boku Kotorsku u Crnoj Gori, ova lokacija je bila optimalno mesto za izgradnju tvrđave za zaštitu regiona i njegovih voda – ili je barem tako mislio austrougarski general Lazar Mamula. Godine 1852. otvorio je vrata prostranog kamenog uporišta, a tvrđava i malo ostrvo se od tada nazivaju „Mamula“ u njegovu čast. Sada, Mamula ulazi u novu eru, stvaranjem prvog i jedinog hotela i spa centra na ovom ostrvu.

344a3742

Arhitektonska firma MCM London je sačuvala strukturalni integritet postojećih zgrada, uz obnovu i renovaciju, kako bi uključila istorijske i funkcionalne savremene sobe i suite-ove za goste. Oni su praćeni staklenim dvorištem, memorijalnom galerijom, holističkim spa centrom, tri restorana, četiri bara, tri otvorena bazena i sopstvenom plažom hotela.

Dscf3733

10 soba, 16 Junior Suite-a i 6 suite-ova su prepuni svetla i intimnosti, stvoreni sa pažnjom na svaki detalj. Postoje četiri tipa soba koje možete izabrati: Garden, Sea, Sky i Panoramic. Pored toga, umetnička dela koja se nalaze u hotelu su izrađena posebno za rizort od strane lokalnih umetnika, u paleti zemljanih tonova i svetlih nijansi.

Mamula Island Sky Suite 01

Holistički spa centar i kulinarska vizija francusko-kanadske kuvarice Erike Archambaul – iz pariskog restorana Septime sa Michelin zvezdicom – zaokružuju ponudu hotela.

Dscf3696

Dozvolite nam da vam pomognemo da istražite jedinstvena mesta, najluksuznije hotele, vile i jahte na svetu i stvorimo za vas nezaboravna iskustva i sećanja. Kontaktirajte nas.

Photo Credit:

• Mark Anthony Fox, Mamula Island (MAF)
• Rebecca Hope, Mamula Island (RH)
• Nikola Cupic @cedov_prispjenak

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika