fbpx
Pošaljite upit

Festival trešnjinog cveta u Japanu

Doživite jedan od najizuzetnijih prirodnih događaja – Hanami.

Hanami, ili posmatranje cveća, je godišnji japanski običaj uživanja u rascvetanom lišću posle zime. Neki kažu da je to običaj dočeka proleća, ali u japanskoj kulturi to je mnogo više od toga. Ova prelepa tradicija datira više od hiljadu godina, a u svojim počecima bila je ograničena na japanske kraljevske porodice i elitnu višu klasu. Početkom 1600-ih Hanami se proširio na sve građane i učinio je Japan jednom od najegzotičnijih destinacija tokom proleća.

Festivali trešnjinog cveta se održavaju širom zemlje. Većina njih se održava od marta do maja, iako ih drugi regioni imaju u januaru, februaru i junu, na osnovu njihove lokacije. Svedočenje Hanamiju je fantastična prilika da se upoznate sa starim japanskim običajima i kulturom koja se po mnogo čemu razlikuju od zapadnih.

Iako je cveće glavna atrakcija na festivalima, uvek postoje dodatne ceremonije proslavljanja drevne japanske tradicije i lepote prirode. Ne bi trebalo da propustite čajne ceremonije koje se održavaju pod trešnjama ili učenje umetnosti origamija i uživanje u prelepim ukusima japanske kuhinje.

Postoje mesta u Japanu poznata po svom magičnom ambijentu u ovo doba godine. Jedna od njih je Yoshinoyama, planina sa preko 30.000 stabala trešanja koja se smatra najboljim mestom za posmatranje u celom Japanu. Japan Mint u Osaki je još jedan neverovatan vidikovac. Ovde stabla trešnje formiraju tunel od cveća koji stvara magičnu atmosferu sa preko 100 vrsta drveća koje cveta. Konačno, ako posetite Tokio, ne bi trebalo da propustite park Ueno gde je 1.200 rascvetanih stabala trešnje oživelo.

Pošto su cvetovi trešnje lepi i prolazni (često ne traju duže od dve nedelje) postali su simboli za nestalnost lepote. Cvetovi trešnje se često pojavljuju u delima ili umetnosti, pa čak i u tetovažama kako bi se oslikao japanski koncept „mono no aware“ ili spoznaja da ništa ne traje večno. Garantovano je da će Hanami biti radosna prilika koja ukazuje na čišćenje uma i nove početke.

Inspirisan sakurom (cvet trešnje), Peninsula Hotel Tokyo je kreirao razne događaje na kojima možete uživati u ovom očaravajućem prirodnom fenomenu unutar hotela. Probajte ceremoniju cvetanja trešnje u Peninsula Spa; 110-minutni podmlađujući tretman za celo telo poslužen uz šoljicu čaja od cvetova trešnje i ružičaste makarone. Tu su Sakura set za popodnevni čaj i originalni kokteli trešnjinog cveta prožeti delikatnim mirisom cveta.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika