fbpx

Lopud 1483 – Najekskluzivnije ostrvo u Hrvatskoj

Dobrodošli na mesto jedinstvenosti, likovne umetnosti, istorije i letnjih snova.

Jedrenje u Hrvatskoj jedan je od najšarmantnijih načina provođenja letnjeg odmora. Hrvatska ima 1.244 ostrva, ostrvca i hridi, od kojih je 48 naseljeno. Ovog leta trebalo bi da ostanete na jednom od njih. Naša preporuka je sedam milja od Dubrovnika na ostrvu Lopud. Ostrvo je postalo dom za jedno od najekskluzivnijih hotela – Lopud 1483. Mesto koje odiše jedinstvenošću, smešteno u manastiru iz 15. veka.

Manastir je osnovan 1483. godine, a tvrđava pored njega jedan vek kasnije. Poslednji franjevci su tu živeli početkom 19. veka, ali je 1840. napušteno. Nakon toga je izbio požar i manastir je u velikoj meri uništen.

Pre dvadeset godina, ostrvo je posetila kolekcionarka umetnosti, mecena i filantrop Francesca Thyssen-Bornemisza. Odmah se zaljubila u ruševine nekadašnjeg franjevačkog samostana. Ubrzo nakon svoje prve posete, započela je oživljavanje ovog izuzetnog mesta. Danas je to jedno od najelegantnijih utočišta za otkrivanje lepote hrvatske rivijere.

Zamišljen kao utočište za putnike koji cene likovnu umetnost, lepotu prirode i istoriju, Lopud 1483 je idealno mesto okupljanja ljubitelja kulture, umetnika, intelektualaca. Obnovljeni franjevački samostan služi kao muzej i raj za opuštanje.

U njemu se nalazi deo renomirane kolekcije Thyssen-Bornemisza, koja se često naziva najizvrsnijom privatnom kolekcijom umetnosti na svetu. Proteže se od 13. do 21. veka. Kolekcija se može uporediti samo sa onom engleske kraljice. Izložba uključuje slike, skulpture, nameštaj i dekorativnu umetnost od renesanse do danas. Kao jedinstveni ostrvski muzej, otvoren je za posetioce.

Lopud 1483 predstavlja savršenu kombinaciju savremenih sadržaja i renesansnog stila. 12 malih monaških soba postalo je 5 prostranih apartmana ispunjenih istorijom i umetnošću. To znači da možete uživati u najređim umetničkim delima dok pijete jutarnju kafu.

Na ostrvu bez automobila, okupiranom manastirima i vilama, odmor na Lopudu 1483 doneće atmosferu kao kod kuće. Kuvari će vam poslužiti šta god želite, gde god želite. Bazen je nepotreban jer stepenište iz vrta vodi pravo u vaš privatni deo blistavog Jadranskog mora. Ukoliko želite ekskluzivniji ulaz u more postoji direktan pristup moru preko podzemne pećine. Koliko je to neobično?

Kada izađete, mirisi iz bašte bilja će vas očarati. Okružen limunom, maslinama i preko 80 vrsta biljaka, bašta je idealno mesto za uživanje u lepoti ostrvskog života. Kad padne noć, uputite se u tvrđavu. Osim veličanstvenog pogleda, ovde možete uživati u romantičnoj večeri obasjanoj mesečinom ili koktelu na zalasku sunca u baru na krovu. Šta kažete na privatni bioskop pod zvezdama? Uostalom, Lopud 1483 je više doživljaj nego bilo šta drugo.

Mi smo inspirisani da dizajniramo jedinstvene i nezaboravne trenutke za vas.
Da li ste vi inspirisani da krenete u ovu avanturu? Kontaktirajte nas.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika