Alan Faena – vizionar i kreator

Spoj hotelijerstva i umetnosti.

„Da bih izgradio svoje snove, prvo sam morao da izgradim sebe“, kaže Alan Faena, koji je osmislio neke od najneobičnijih svetskih hotela, kulturnih centara i lifestyle brendova.

Priča Alana Faene je potpuno jedinstvena i dokazuje da su veliki snovi mogući. Iako je najpoznatiji u SAD-u kao vizionar koji stoji iza hotela Faena u Majami Biču, slavu je prvi put stekao kao modni dizajner u svojoj rodnoj Argentini. Nakon što je prodao svoju kompaniju, ponovo je ostavio trag u svetu sa velikom vizijom da transformiše napušteno naselje Puerto Madero u Buenos Ajresu u kulturno središte sa svojim šarenim, eklektičnim luksuznim hotelom.

1500 Faena Hotel Miami Beach Gone But Not Forgotten

Hotel Faena Buenos Aires je rođen i brzo je počeo da privlači pažnju poznatih ličnosti. Njegova druga velika transformacija nekretnina bila je Faena District u Majamiju, gde je četiri bloka duž kultne Collins avenije između 32. i 36. ulice pretvorio u kulturnu enklavu svetske klase usidrenu oko modernog hotela Faena Miami Beach. Faena je izgradio poseban kreativni univerzum koji redefiniše pojam luksuznog hotelijerstva.

06 Premier Ocean Front Junior Suite

Bujne bašte, maksimalistički dekor, legendarni bazen sa veselim crveno-belim prugastim suncobranima i nagrađivani restorani kao što je Living Room pružaju nenadmašno iskustvo u Faena Miami Beach-u.

Faena Pool Close Up

Višestruko nagrađivani kvartovi Faena su međunarodno poznati po tome što su pomerili gravitacioni centar gradova, proširili svoj društveni uticaj i postali novi kulturni epicentri. Koncept je poznat, na primer, po transformisanju izbledelih hotela i kondominijuma u ​​četvrti Majamija u napredno kulturno središte.

Faena Forum Miami (1)

Alan Faena i grupacija Accor su najavili partnerstvo u cilju širenja Faena brenda na strateške destinacije širom sveta, a Dubai bi trebalo da bude prva međunarodna destinacija. Sa iskustvom u širokom spektru industrija, uključujući ugostiteljstvo, zabavu, umetnost, modu i nekretnine, Faena kaže da gleda na svaki razvoj kao na jedinstvenu kombinaciju umetnosti, životnog stila, tehnologije, usluga, prirode i održivosti. „Dubai je jedinstveno mesto, sa sličnostima sa Majamijem, sa atmosferom, vremenom, poslovanjem i kulturom“, kaže Faena. „Verujem da je Dubai grad koji je evoluirao i transformisao se u poslednjoj deceniji, i zainteresovan sam da način rada Faene unesem u tako živahan grad koji nastavlja da se menja i evoluira.

Fotografije: faena.com

Dozvolite nam da vam pomognemo da istražite jedinstvena mesta, najluksuznije hotele, restorane, vile i jahte na svetu i stvorimo za vas nezaboravna iskustva i sećanja. Kontaktirajte nas.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika