fbpx

Koracima zvezde

Oda jednoj i jedinoj Elizabet Tejlor.

Nakon 90. rođendana pokojne Elizabet Tejlor, Dorchester Collection najavljuje partnerstvo sa House of Taylor u čast legendarne zvezde i aktiviste. Verna gošća hotela Dorchester London i Beverly Hills hotela, Elizabet Tejlor je provela mnoge značajne prilike svog proslavljenog života u ovim legendarnim hotelima Dorchester Collection-a.

U svojoj glumačkoj karijeri dugoj šest decenija,  Tejlor je dobila pet nominacija za Oskara za najbolju glumicu i osvojila cenjenu nagradu za BUtterfield 8 i Ko se boji Virdžinije Vulf?

Elizabet Tejlor je prvi put boravila u hotelu Dorchester sa svojom majkom kao 17-godišnjakinja, i vraćala se u ovaj hotel tokom svog života. Hotelski penthaus Harlequin Suite postao je njen drugi dom. Tu je ostala i kada je pregovarala o svom legendarnom ugovoru sa 20th Century Fox-om, kao prvi glumac koji je dobio više od milion dolara za film u holivudskom epu Kleopatra.

Upoznala je Ričarda Bartona na snimanju filma i glamurozni par je bio redovan u hotelu tokom 1960-ih i 1970-ih. Hotel je ostao njena baza u Londonu i tu je boravila 2000. godine na ceremoniji u Bakingemskoj palati na kojoj ju je NJ. V. Kraljica Elizabeta II imenovala za Damu Komandanta Ordena Britanske imperije za usluge glume i dobrotvorne svrhe, odajući priznanje zvezdi za prikupljanje sredstava i posvećenost ljudima koji žive sa HIV-om i AIDS-om.

Kao počast neverovatnom nasleđu ikone glume, poslovne žene i aktivistkinje za HIV/AIDS, Dorchester Collection je u njenu čast nazvao dva svoja najomiljenija suite-a; Elizabeth Taylor Harlequin Suite u hotelu Dorchester London i Elizabeth Taylor Bungalow 5 u Beverly Hills hotelu.

Slično tome, hotel Beverly Hils je služio kao pozadina života Elizabet Tejlor u Kaliforniji iz njenog detinjstva. Njen otac Francis, koji je inspirisao njenu ljubav prema umetnosti, imao je galeriju u šoping arkadi hotela i ona je tokom svog života bila čest gost hotela.

Poznati kao „Pink Palace“, čuveni bungalovi hotela Beverly Hils su mesto gde je Elizabet Tejlor provela nekoliko svojih medenih meseci. Redovno je večerala u legendarnom hotelskom Polo Lounge-u gde se još uvek služi njen omiljeni dan „pržene piletine sa pire krompirom i puno sosa“ i slavila je legendarne trenutke svog života, kao što je osvajanje Oskara za BUtterfield 8 u hotelu. Nakon njene smrti 2011. godine, porodica Elizabet Tejlor bila je domaćin privatnog okupljanja u njenom omiljenom Bungalovu 5.

Gosti koji rezervišu Elizabeth Taylor Bungalow 5 i Elizabeth Taylor Harlequin Suite moći će da uživaju u knjigama koje su posvećene njenoj viziji za „ljubazniji, hrabriji i lepši svet“. Kopija njene knjige My Love Affair with Jewelry i aukcijski katalog Christie iz 2011. su dostupne gostima za čitanje.

Dozvolite nam da vam pomognemo da istražite jedinstvena mesta, najluksuznije hotele, vile i jahte na svetu i stvorimo za vas nezaboravna iskustva i sećanja. Kontaktirajte nas.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika