fbpx

Zanzibar: Jedinstveno i luksuzno ostrvo

Egzotični arhipelag smešten u toplim vodama Indijskog okeana, može se pohvaliti veličanstvenim prirodnim lepotama.

Vazduh na Zanzibaru ima divan miris začina. Nekada poznato kao ostrvo začina, moglo bi se nazvati i ostrvo plavog mora ili jednostavno egzotično ostrvo jer je to idealna kombinacija mora i safarija. Uronite u kristalno čisto more, opustite se na izolovanim delovima plaže ili istražite mirisne farme začina. Otkrijte Kameni grad, mesto svetske baštine UNESCO-a, dok lutate njegovim uskim ulicama i bučnim pijacama. Kameni grad je stari grad i kulturno srce Zanzibara, koji se malo promenio u poslednjih 200 godina. To je mesto krivudavih uličica, užurbanih bazara, džamija i velikih arapskih kuća. Ova jedinstvenost se posebno ogleda u drvenim vratima optočenim mesingom – ima više od 500 različitih primera ovog ručnog rada.

9446 Mnemba Island 2014280 Orig

Kada se umorite od aroma uživajte u idiličnom belom pesku, tirkiznoj vodi i nezaboravnim zalascima sunca. Ako tražite avanturu ili opuštanje, ovo je savršena destinacija. Zanzibar ima sve. Plaže na Zanzibaru su pravi raj, ispresecane živopisnim ribarskim selima, gde ljudi žive jednostavnim načinom života, nepromenjenom tokom godina.

20066 Pexelskoshelgert8804731 Orig

Na Zanzibaru postoji više od 25 fantastičnih plaža, a neke su toliko mirne i udaljene da je jedina buka koja prekida tišinu verovatno okean. Glavna ostrva Zanzibara – Unguja i Pemba, koja su odvojena od ostrva Unguja i afričkog kontinenta dubokim kanalima, imaju jedinstvenu faunu, što odražava njegovu izolovanost od kopna i čini ga jedinstvenom destinacijom u Africi.

20062 Tribalmasaihandwithcolorfullbraceletcloseupzanzibartanzaniaafrica Orig

Veličanstvenost, elegancija i istorijsko nasleđe Zanzibara savršeno su zabeleženi u veličanstvenom Baraza Resort & Spa lociranom na istočnoj obali ostrva. Na prelepom delu plaže sa belim peskom, Bwejuu, možete hodati kilometrima duž obale i diviti se spektakularnom prirodnom okruženju. Baraza je arhitektonska interpretacija svahili dizajna i sadrži ručno izrađene detalje koji su ugrađeni u arhitekturu kako bi proslavili veštine lokalnih zanatlija.

9419 Baraza 4 Orig

Sama Baraza je putovanje kroz veličanstveni, prelepi dizajn u stilu sultanskih palata Zanzibara. Baraza predstavlja tradicionalne svahili plesače i pevače, a bend Taarab svira muziku koja bi se mogla čuti na dvoru sultana bin Saida 1880. godine. Ovo je njihov napor da podrže i proslave kulturni identitet Zanzibara i očuvaju kultni oblik umetnosti. Omanski sultani su vladali Zanzibarom od sredine 1600-ih sve dok Britanci nisu preuzeli vlast 1890. godine, a Bazara je uhvatio ovaj istorijski trenutak i transformisao ga u luksuzno iskustvo. Međutim, ovo je samo deo Zanzibara.

20065 Aerialviewfishingboatsclearazurewatersunsetsummer Orig

Prelepi koralni greben koji se proteže duž obale čini plivanje bezbednim, ronjenje spektakularnim i obezbedio je izvanredan doživljaj prirode. Plivanje u Kizimkaziju, domu čuvenog delfina, ronjenje, sportovi na vodi, safari na grebenima i raznovrsni morski svet čine Zanzibar posebnim mestom.

20064 Twochameleonsbranchchameleozanzibar Orig

Ogromna lepota egzotičnog arhipelaga i njegove prirode kriju se unutar malih ostrva Zanzibara koja okružuju najveće – Unguju. Za privatnije iskustvo Zanzibara, preporučujemo da posetite &Beyond Mnemba Island Lodge, gde samo deset jednostavnih, ali luksuznih koliba od palminog lista leži skriveno u tropskoj šumi, okruženi belom plažom.

16430 Privatebeachsalaandbeyondmnembaisland 2 Orig

Na pola puta između smeštaja i Indijskog okeana nalaze se zasenčeni tradicionalni zanzibarski kreveti na plaži, savršeni za čitanje, spavanje ili samo ležanje i uživanje. Ovo je jedno od najveličanstvenijih ronilačkih mesta u Africi. To je takođe savršeno mesto da završite svoje safari putovanje u Tanzaniji, jer je kombinovanje to dvoje jedinstveno životno iskustvo.

20068 Zanzibar879966 1920 Orig

Pored šume Jozani – jedinog nacionalnog parka Zanzibara koji je poznat po populaciji crvenih kolobus majmuna koji su izuzetno retki, u centralnom južnom delu ostrva nalazi se Residence Zanzibar. Ovo je savršeno mesto za istraživanje unutrašnjosti Zanzibara, obilazak poznatih začina ili časove kuvanja. Provozajte se biciklom po okolini ili istražite bogatu i drevnu istoriju ovog fascinantnog ostrva. Nakon toga, opustite se među 32 hektara tropskih vrtova, okruženih netaknutom plažom u hotelu Residence Zanzibar.

20070 Spacompositionwithseasaltorchidflowers 1 Orig

Ovaj sjajni rizort gleda na prelepu obalu Tanzanije i poznat je kao jedan od najboljih spa rizorta sa šest prostranih paviljona za tretmane, relaksacionim prostorom sa hidromasažnom kadom, saunom i parnim kupatilom, smeštenim među dva hektara tropskih vrtova. Ovo je mesto za vrhunsko spa iskustvo na Zanzibaru.

20067 Sea1577261 1920 Orig

Dok nastavljamo da putujemo oko obale Zanzibara, otkrivamo fascinantnu kulturu i ljude, od drvoreda manga, za koje se kaže da su zasađeni preko tela ljubavnika sultanove ćerke iz 19. veka u Kamenom gradu, do dhows-a koji voze ronioce do koralnog grebena Mnemba i još uvek smo zadivljeni luksuzom koji Zanzibar predstavlja.

Za više informacija o hotelima možete posetiti njihove zvanične web stranice: Baraza, The Residence, &Beyond Mnemba Island ili ukoliko ste zainteresovani za putovanje skrojeno po Vašoj meri, kontaktirajte naš tim iskusnih dizajnera i savetnika za putovanje. 

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika